Finlandia-MAPEI MTB

Finlandia MTB  Facebookiss

 

34. Finlandia-MAPEI MTB 

18.8.2024 

Lahden Urheilukeskuksessa

 

 


34. Finlandia-MAPEI MTB:n ilmoittautuminen käynnistyy  –  50 nuorta ilmaiseksi mukaan

 

Elokuun 18. päivänä Lahden Urheilukeskuksessa ja Salpausselän maastoissa ajettavan ennakkoilmoittautuminen käynnistyy keskiviikkona 24. päivänä huhtikuuta. Valittavana on joko kahden kierroksen Pitkä-Finlandia (n. 52 km) tai yhden kierroksen Puoli-Finlandia (26 km). Kilpailukeskus on Lahden Urheilukeskuksessa, jossa pysäköintialueet ja muut tapahtumalle tärkeät toiminnot ovat hyvin lähellä lähtö- ja maalialuetta.

Finlandia -maastopyöräily on lajin vanhin tapahtuma maassamme. Tänä vuonna tapahtuman pääsponsori Mapei haluaa ilahduttaa nuorten pyöräilijöiden perheitä. Perheiden 6 – 12 ikäiset pyöräilyn harrastajat pääsevät ilmaiseksi Hobby-Finlandiaan. Lyhyellä noin kilometrin radalla kierrettävän Hobby-Finlandian ilmaistarjous on rajoitettu 50 lapseen. Mikäli haluaa tämän edun, se vaatii rekisteröitymistä ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Kaikille osanottajille tarjotaan osanottajaruokailu ja lapsille haluttu Mapei -lippis.

Tapahtuman ohjeet löytyvät täältä ja ilmoittautumaan pääsee täältä.


33. Finlandia-MAPEI MTB:n päämatkan voitto Viroon – naisten nopein jälleen Sini Alusniemi

20.8.2023

33. kerran ajettu Finlandia MTB oli saanut nimisponsoriksi maailmanlaajuisen suuryrityksen Mapein ja näin tapahtuman nimi oli Finlandia – MAPEI MTB. Tapahtuma ajettiin loisto-olosuhteissa ja -puitteissa. Kilpailukeskus oli lahtelaisten monumenttien hyppyrimäkien tuntumassa Lahden Urheilukeskuksessa ja monipuolinen kilpailureitti kierteli Salpausselän maastoissa. 

Tapahtuma avattiin jälleen Hobby-Finlandialla, jossa nuoret maastopyöräilijät kiersivät kuuluisaa Häränsilmää noin kilometrin reitillään. Ajamisen riemusta nautti parikymmentä nuorta pyöräilijää.

Kilpailun päälähtö, kahden 26 kilometrin Pitkä-Finlandia oli tänäkin vuonna jännittävä taistelu voitosta. Kilpailun ykköseksi ajoi vielä juniori-ikäinen virolainen Hugo Hendrik Orava (SK Porter Racing) ennen Pro MTB:n Antti-Ville Koivistoa. Eroa maalissa oli vain 11 sekuntia, kun sitä toiselle kierrokselle lähdettäessä oli neljä sekuntia. Siinä vaiheessa kaksikon kannassa oli vielä Imatran Urheilijoiden Pekka Nieminen ja Korson Kaiun Dani Härginen. Nieminen ja Härginen joutuivat antamaan hieman periksi toisella kierroksella. Nieminen vei kuitenkin kolmannen sijan ennen Härgistä. 

Naisten yhden kierroksen kilpailun ylivoimanein ykkönen oli jälleen kerran Salpausselän maatoissa hyvin viihtyvä Sini Alusniemi (JyPs/Augment Sports). Muut palkintosijat menivät Viroon SK Porter Racingin nuorille ajajille Mariann Koikille ja Berit Grünbergille. 

Miesten yhden kierroksen nopein oli Lahden Pyöräilijöiden Matti Salmensuu. Lahtelaisseuraan meni myös 45-vuotiaiden ykköstila, kun Jari Heinikainen ajoi yhden kierroksen nopeimmalla ajalla voittoon. Samoin junioreiden ykkönen oli Lahden Pyöräilijöiden ajaja Niklas Simonen. 
 


 

Viimehetken muistilistaa Finlandia-MAPEI MTB -osanottajille

19.08.2023

 • Lahden Urheilukeskuksessa on tänä viikonloppuna rakenteilla seuraavan viikonlopun tapahtuma. Siksi alueella on paljon normaalista poikkeavaa liikennettä, rajoituksia ja rakennelmia.
 • Tapahtumamme pysäköinti tapahtuu pysäköinninohjaajien opastuksen mukaan. Pysäköintialueena on urheilukentän ja jäähallin välissä sijaitseva hiekkakenttä.
 • Kisatoimistomme eli ennakkoilmoittautuneiden numeroiden nouto ja jälki-ilmoittautuminen on Suurhallin etelänpuoleisen sisäänkäynnissä. Toimistoon on opasteet.
 • Hobby-Finlandian lähtö on klo 11 maaliportin alta (keltaiset numerot).
 • Pitkä-Finlandian lähtö on Karpalon kentältä klo 12 (valkoiset numerot) ja Puoli-Finlandian (siniset numerot) lähtö on klo 12:15 samoin Karpalon kentältä.
 • Reitti on merkitty suuntanuolin ja muovinauhoin. Kärjen edessä ajaa etumoottoripyörä
 • Järjestäjien hoitama huolto on reitin puolessa välissä (n. 13,5 km:n ajon jälkeen). Siinä on tarjolla urheilujuomaa, vettä, banaania ja suolakurkkua.
 • Salpausselkä on suosittu ulkoilualue. Siksi siellä meidän lisäksi liikkuu paljon muita. Meidän tulee ottaa muut liikkujat huomioon ja antaa heille kuuluva tila.  
 • Toiselle kierrokselle lähdettäessä (Pitkä-Finlandia) on toinen järjestäjien huoltopiste. Siinä on myös pöytä pyöräilijöiden omille juomapulloille
 • Maastoon ei saa heittää mitään roskia; geelipakkauksia, energiapatukkapakkauksia yms.
 • Messilän golfkentällä on samaan aikaan golfkilpailut; kun reittimme kulkee ulkoiluväyliä pitkin golfkentän halki, meidän pitää omalta osaltamme ottaa huomioon kilpailuun keskittyvät golfaajat.
 • Ensiapupiste on maalialueella (Karpalon kenttä).
 • Maalissa jokainen saa Finlandia -mitalin.
 • Pyörien pesu on Suurhallin eteläpäädyssä.
 • Osanottaja-aineistossa on lipuke, joka luovutetaan maauimalan kassalle; se oikeuttaa maauimalaan ja suihkuun. Maauimala on poikkeuksellisesti auki myös nyt Finlandia -viikonloppuna.
 • Niin ikään osanottaja-aineistossa on lipuke, joka oikeuttaa osanottajaruokailuun Voitto-ravintolassa eli aivan maalialueen vieressä.
 • Tuloslinkki löytyy twd.fi – sivuilta. Myös reaaliaikainen tulosseuranta on mahdollista.

Toivotamme kaikille osanottajille mukavaa ja turvallista tapahtumaa!


 

Suomen vanhin maastopyöräilytapahtuma jälleen sunnuntaina Lahdessa

18.08.2023 

 

Suomen vanhin maastopyöräilyn kilpa- ja kuntotapatuma järjestetään nyt 33. kerran. Finlandia-MAPEI MTB -nimellä kulkeva tapahtuma kerää jälleen parisataa kilpailijaa ja kuntoilijaa sunnuntaina Salpausselän mainioon maastopyöräilymaastoon. Kotimaalaisten osanottajien lisäksi tapahtumassa nähdään virolaisia ja jopa espanjalaisia harrastajia.

Tapahtuman käynnistävät perinteisesti nuoret pyöräilijät kiertämällä Häränsilmän lenkkiä. Varsinainen päälähtö on kello 12 ja matka on 52 kilometriä. Se koostuu kahdesta kierroksesta. Aikaa kärki käyttää vain hitusen yli kaksi tuntia. Suurin osa osallistujista ajaa kierroksen eli 26 kilometriä. Se on matkana myös naisten lähdössä, jossa ehdoton voittajasuosikki on todellinen kestävyysurheilija ja uskollinen Finlandia -kävijä Sini Alusniemi.

Lähtö ja maali ovat Karpalonkentällä Lahden Urheilukeskuksessa.

 


 

Ennakkoilmoittauneet lähtölistalla

17.08.2023

33. Finlandia-MAPEi MTB:iin ennakkoilmoittauneet löytyvät jo kilpailunumeroineen tältä listalta

https://resultservice.fi/tulos/sivusto/2023/finlandia/

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kilpailutoimistossamme sunnuntaina 20.8. klo 9 - 10:30. 


 

Finlandia - MAPEI MTB:n ennakkoilmoittautuminen päättymässä

10.8.2023

Sunnuntaina 20.8. ajettavan 33. Finlandia-MAPEI MTB:n ennakkoilmoittautuminen on auki enää mnuutaman päivän. Viimeinen ennakkoilmoittaumispäivä on tiistaina 15.8. 2023.

Myös jälki-ilmoittautuminen on mahdollista tapahtumapäivänän, mutta silloin hinta on jo korkeampi. 


 

MAPEI Finlandia MTB:n nimisponsoriksi

3.2.2023

Usean vuoden TWD-Länkenin joukkueen sponsorina ollut Mapei tulee nyt myös meidän tapahtumasponsoriksemme Finlandia MTB:iin. Sopimuksen myötä tapahtuman nimi muuttuu Finlandia-MAPEI MTB:ksi.

Suomen vanhin maastopyöräilytapahtuma, nyt 33. kerran järjestettävä Finlandia ajetaan 20.8.2023. Tapahtumakeskus on kahden edellisen vuoden tavoin Lahden Urheilukeskuksessa ja reitit kiertelevät Salpausselän maastoissa.

Ennakkoilmoittautuminen on avattu 3.2.2023.

Mapei pähkinänkuoressa:

 • Perustettu Milanossa vuonna 1937
 • Italialainen perheyritys
 • Maailman johtava rakennusteollisuuden kiinnitysaineiden, tiivistysmassojen ja rakennuskemian tuotteiden valmistaja
 • 100 tytäryritystä ja 86 tuotantolaitosta 35 maassa
 • Mapei Sport, Milanon lähellä sijaitseva urheilun tutkimus- ja testausyritys, jossa 26 alan huippuammattilaista
 • Konsernin liikevaihto 3,3 miljardia € (2021)
 • 11.000 työntekijää
 • Suomessa Mapei Oy. Sen liikevaihto kasvanut vuodesta 2018 kolminkertaiseksi.

 


 

 

18-vuotias Savaste hiillosti Pökälää Finlandia MTB:ssa

 

32. kerran ajetun Finlandia MTB -maastopyöräilyn päälähdön, miesten 52 kilometrin kilpailu oli kovaa voittokamppailua alusta loppuun. Maastopyöräilyn maratonmatkan Suomen mestari Samuel Pökälä joutui tekemään kaikkensa, että sai lopussa tiputettua kovimman haastajansa, vasta 18-vuotiaan Joni Savasteen kannoiltaan. 

Kilpailun ensimmäisellä kierroksella erottui kovakuntoinen nelikko Samuel Pökälä, Joni Savaste, André Haga ja Mikhail Utkin. Toisella kierroksella ensin Haga joutui jättäytymään muista. Sitten oli Utkinin vuoro. Ja aivan lopussa Pökälä sai lisättyä sen verran vauhtia, että kolmas Finlandian voitto varmistui. 

Maalissa Pökälä ihmetteli Savasteen vauhtia todeten nuorelle lahjakkuudelle: Sinähän ajoit kovaa. Kärki ajoikin todella kovaa, sillä 52 kilometriin käytettiin aikaa vain kolme minuuttia yli kahden tunnin. Polut olivat nopeassa kunnossa. 

Naisten ykkönen oli odotetusti jyväskyläläinen Sini Alusniemi. Hänen voittonsa on rutiinia Salpausselällä. Kotikaupungin Jennid Korhonen tuntee Finlandian maastot ja nyt tuli taas palkintokorokesija. Hän haastoi Alusniemiä mukavasti ja tappiota tuli vain noin puolitoista minuuttia. 

Tulokset

21.8.22 / el


Tärkeää tietoa 32. Finlandia MTB:n osanottajille

 

Jos et ole vielä ilmoittautunut, niin mukaan ehtii vielä. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kilpailukeskuksessa Lahden Urheilukeskuksessa lauantaina 20.8. klo 14 – 17 ja sunnuntaina 21.8. klo 9 – 10:30. Kilpailutoimisto on Suurhallin eteläpäädyn sisäänkäynnissä, Salpausselänkatu .7

Ennakkoilmoittautuneet voivat noutaa kilpailunumeronsa kilpailutoimistosta lauantaina 20.8. klo 14 – 17 ja sunnuntaina 21.8. klo 9 alkaen lähtöhetkeen saakka.

Pysäköintialueena on messukeskuksen / suurhallin pysäköintialue.

Pukuhuoneet sijaitsevat mäkikatsomossa. Pukuhuoneet ovat käytössä klo 10:30 alkaen. 

Lähtöpaikka ja -ajat: Lähdöt tapahtuvat Karpalon kentältä, aivan maalialueen tuntumasta. Lähtöajat: Hobby klo 11, Pitkä-Finlandia klo 12 ja Puoli-Finlandia klo 12:15.

Pitkä-Finlandian toiselle kierrokselle lähtöön on aikalimiitti. Toiselle kierrokselle pääsee vielä kello 14:15, mutta ei sen jälkeen. 

Reitillä on yksi huoltopiste n. 14,5 (29) kilometrin kohdalla. Lisäksi Pitkä-Finlandian ajajilla on lisäksi toinen huoltopiste toiselle kierrokselle lähdettäessä. Huoltopisteellä on vettä, HartSport -urheilujuomaa, suolakurkkuja, banaania ja rusinoita. Toiselle kierrokselle lähtevien huoltopisteelle voi jättää omat juomapullot. 

Emme roskaa luontoa. Urheiluravinteiden kääreet yms. on mahdollista pudottaa huoltopisteille, ei muualle.

Ilmoittautumismaksuun sisältyvät osanottajaruokailu on Ravintola Voitossa aivan maalialueen tuntumassa.  Huoltojoukot voivat ostaa samaa ruokaa edulliseen hintaan.

Pyörien pesu on Suurhallin eteläpäädyssä, jossa järjestäjien puolesta on painepesuri.

Ensiapupäivystys on kilpailukeskuksessa ja puhelinnumero ensiapuun on 044 364 3942. Yleinen hätänumero on 112.

19.08.2022/el


 

Jälki-ilmoittautuminen mahdollista lauantaina ja sunnuntaina

 

32. Finlandia MTB:n jälki-ilmoittautuminen on mahdollista vielä lauantaina iltapäivällä ja sunnuntaina ennen tapahtumaa. Tarkemmat tiedot löytyvät Ilmoittautuminen -sivulta. Kilpailutoimisto on Suurhallin eteläpäädyn sisäänkäynnissä Salpausselänkatu 7. 

18.8.2022 7 el


 

Ennakkoilmoittautuneet, tulospalvelu

 

32. Finlandia MTB:n tulospalvelun hoitaa Result Fellows. Käytössä on RFID -tunnisteet, jotka on liimattu jokaisen osanottajan kilpailunumeroon valmiiksi. Tapahtuman online -tulospalvelu täällä.  Result Fellowsin / Finlandia MTB:n tulossivu täällä. 

Tulossivujen kautta löytyy myös ennakkoilmoittautuneet sarjoittain. 

18.8.2022 / el


Finlandia MTB:n ilmoittautumispalvelu on avattu

 

Elokuun 21. päivänä ajettavan Finlandia MTB:n ilmoittautumispalvelu on avattu. 32. Finlandia MTB:n tapahtumakeskuksena on Lahden Urheilukeskus. 20 vuoden ajan Finlandian toimi Messilässä, mutta viime vuonna se palasi juurilleen lahtelaiseen urheilupyhäkköön hyppyrimäkien katveeseen. 

Ilmoittautumisessa on käytössä huhtikuun alusta juhannukseen asti edulisin ennakkoilmoittaumisen hintaporras. Myös juhannuksesta tapahtumaviikon maanantaihin asti ennakkoilmoittautuminen on mahdollista. Ilmoittautumisen lisätieodot täältä. 

Finlandia MTB on vanhin Suomessa ajettava maastopyöräilytapahtuma. Salpausselän vaihteleva maasto ja hyvä polkuverkosto antaa maastopyöräilylle erinomaiset puitteet. 

1.4.2022 / el


32. Finlandia MTB 21.08.2022

 

Tämänvuotinen Finlandia MTB, järjestyksessä jo 32., ajetaan sunnuntaina 21.8.2022. Paikka on edellisvuoden tapaan Lahden Urheilukeskus. 

Ennakkoilmoittautuminen avataan perjantaina 1.4.2022 ja ensimmäinen ennakkoilmoittautumisen hintaporras on edullinen! 


Henri Ojala Finlandia MTB:n voittajaksi – Pökälän matka tyssäsi rengasrikkoon

(29.8.2021 el)

31. Finlandia MTB ajettiin loisto-olosuhteissa, sää oli mainio ja polut hyvässä kunnossa. Näistä olosuhteista nautti myös Finlandia MTB:n ensimmäiseen voittoonsa ajanut Henri Ojala lietolaisesta TVC:sta. 

Miesten pitkän matkan 53,6 kilometrin ykkönen Henri Ojala oli jo kilpailun puolessa välissä selkeässä johdossa takanaan isäntäseuran Samuel Pökälä ja venäläinen, vanha Finlandia -kävijä Mikhail Utkin, CCH:n Samuli Visuri. Ryhmässä ajoi myös pyöräilykonkari Kimmo Kananen (IBD Cycling). 

Toisella kierroksella Henri Ojala lisäsi vain vauhtia ja muut putosivat vauhdista. Kun Pökäläkin tuskaili rengastöiden kanssa, niin peli oli hänen osaltaan menetetty. Ojala tuli maaliin kovalla ajalla. Hän käytti matkaan vain viisi minuuttia yli kahden tunnin. 

Toiseksi ajanut Mikhail Utkin jäi noin kolme puoli minuuttia. Kolmanneksi ajoi Samuli Visuri ja näin jatkoi Finlandian palkintokorokesijoitustensa sarjaa. Kimmo Kananen oli neljäs ja IK:32:n Heikki Niskakangas viides.

Naisten yhden kierroksen kilpailun nopein oli Lahden Pyöräilijöiden Jenni Korhonen. Hän jätti nuoren virolaisen Marian Koikin 18 minuutin päähän. 

Miesten yhden kierroksen ykkösenä tuli maaliin 18-sarjalainen Joni Savaste (CCH).

Suomen vanhin maastopyöräilytapahtuma Finlandia MTB järjestettiin nyt parinkymmenen vuoden tauon jälkeen ja Hollolan vuosien jälkeen tapahtuman syntysijoilla Lahden Urheilukeskuksessa. 

Tulokset


 

Finlandia MTB palaa synnyinsijoilleen 

(26.8.2021 el)

Suomen vanhin maastopyöräilytapahtuma, 31. kerran järjestettävä Finlandia MTB palaa synnyinsijoilleen Lahden Urheilukeskukseen. Finlandian alkuvuodet tapahtumakeskus oli Lahdessa, mutta viimeiset parinkymmenen vuoden ajan lähtö ja maali on ollut Messilässä.

Sunnuntaina ajettavan Finlandia MTB:n reitti käyttää pääosin sitä Salpausselän maastoa, mikä on vuosien varrella todettu hyväksi. Noin 25 kilometrin kierros tarjoaa sopivaa haastetta kärkiajajille, mutta se ei ole liian haastava kuntoilumielessä tapahtumaan osallistuvillekaan. Iso osa osallistujista ajaa kaksi kierrosta. Lapsille tai harrastuksen alussa oleville on tarjolla lyhyt ja maastoltaan helppo noin seitsemän kilometrin Hobby-Finlandia. Se ajetaan ennen kello 12 starttaavaa pääkilpailua.

Miesten pitkän matkan kilpailu tulee olemaan varsin mielenkiintoinen. Mukana on tämän vuoden maastopyöräilyn Suomen mestari Samuel Pökälä. Kotiseuran pyöräilijä voitti mestaruuden tänä vuonna Inarissa pitkällä matkalla ja hieman myöhemmin lyhyen radan mestaruuden Kokkolassa. Samuel Pökälällä on tältä vuodelta myös kolme MM-kultaa pyöräsuunnistuksesta. Finlandiassa hänet haastaa moninkertainen maastopyöräilyn Suomen mestari Henri Ojala. Pökälä ja Ojala kävivät kovan taistelun vuoden 2016 Finlandia MTB:ssa. Voitto ratkesi silloin maaliviivalla Pökälän hyväksi. 

Kaksikko Ojala – Pökälä ei tule pääsemään helpolla. Mukana ovat viime vuoden kakkonen Samuli Visuri ja kolmonen Mikhail Utkin. Utkinilla on Finlandian voitto vuodelta 2018. 

Säiden ennustajat kertovat viikonlopuksi tulevan sateiden jälkeen mainion maastopyöräilysään. Päävastuuta järjestelyistä kantava lahtelaisseura TWD-Länken on valmiina vastaanottamaan ison määrän jälki-ilmoittautuvia maastopyöräilyn harrastajia. Tapahtuma käynnistyy kello 11 ja pääsarjan kärki tulee olemaan maalissa kello 14 jälkeen. 

Lisätietoja

Esko Lummelampi p. 0500 240 029


 

31. Finlandia MTB:n ilmoittautuminen avoinna

 

29.8.2021 ajettavan Finlandia MTB ilmoittautumispalvelu on avattu. Ilmoittautumisohjeet ja hinnat löytyvät Ilmoittautuminen -svulta.

Ennakkoilmoittautumishinnoissa on käytössä hintaporrastus. Edullisin porras on voimassa 23.6.2021 asti. 

20.5.2021


 

Samuel Pökälä miesten ja Sini Alusniemi naisten nopein 30. Finlandia MTB:ssa

 

30. kerran ajettu Finlandia MTB -maastopyöräily siirtyi elokuulta syyskuulle, kun koronatilanne muutti kilpailukalenterin uuteen järjestykseen. Finlandiaa on ajettu takavuosina juuri syyskuussa, joten ajankohta sopi mainiosti juhlavuodeksi. Finlandian ensimmäisen vuosikymmenen kilpailukeskus on ollut Lahden hiihtostadionilla, mutta viimeiset 20 vuotta kilpailun tapahtumakeskus on ollut Hollolan Messilässä. 

Tänä vuonna ajettavien matkojen pituudet lyhennettiin niin, että Pitkä-Finlandia ajettiin kahtena 25 kilometrin kierroksena. Puoli-Finlandia oli yhden kierroksen mittainen. Reitti suuntautui pääosiltaan Messilän itäpuolelle ja Tiirismaan nousut ja savikot jäivät nyt ajamatta. Yhden kierroksen nousumetrit olivat hieman yli 500. 

Finlandia MTB:ssa on muutaman vuoden ajan ajettu myös lasten Hobby-Finlandia. Se on kasvattanut suosiotaan ja tänä vuonna osallistujia oli jo 50 ajamassa noin 10 kilometrin matkaa. Miesten Pitkä-Finlandiassa oli osanottajia hieman yli 50 ja Puoli-Finlandiassa yli 80 maastopyöräilijää. Kokonaisosanottajamäärä jäi näin hieman alle 200:n. Parhaimmillaan Finlandian osanottajamäärä on ollut 500 – 600. 

Pitkä-Finlandian kärki muodostui nopeasti ennusteiden mukaisesti. Finlandia MTB kahdesti aikaisemmin voittanut TWD-Länkenin Samuel Pökälä sai kärkiryhmään mukaansa monikertaisen Finlandia -kävijän, CC Helsingin Samuli Visurin ja vuoden 2018 Finlandia -voittajan Mikhail Utkinin. Ensimmäisen kierroksen täyttyessä kärjessä ajoivat Pökälä ja Visuri. Toisella kierroksella Samuel Pökälä lisäsi vauhtia ja Visuri joutui taipumaan. Kärki tuli maaliin selvillä eroilla järjestyksessä Pökälä, Visuri, Utkin. 

- Mielestäni reitti oli nyt tosi hyvä. Riittävän raskas kärkimiehille, mutta ei liian raskas kuntoilijoille. Toivotaan, että uusi reitti houkuttelisi enemmän porukkaa Salpausselän poluille, sanoi voittaja Samuel Pökälä.

Naisten Puoli-Finlandian ennakkosuosikkina starttasi Jyväskylän Pyöräilyseuran Sini Alusniemi. Hänellä oli Samuel Pökälän lailla kaksi aikaisempaa Finlandia -voittoa. Voitot olivat vuosilta 2012 ja 2013 eikä Alusniemeä ole nähty vuosikausiin Messilän maisemissa. Hän on kuitenkin ollut viime vuodet ykkösajaja naisten maastopyöräilyn maratonmatkoilla. Alusniemi ei pettänyt nytkään. Hän voitti lähes kuudella minuutilla toiseksi tullutta Lahden Pyöräilijöiden Jenni Korhosta. Kolmas oli Saariselältä pienemmille etelän kukkuloille tullut Inarin Yrityksen Tiina Idström.

- Välillä ihan mukava vaihtelun vuoksi ajaa tällainen lyhyempi kilpailumatka. Reitti oli sinänsä hyvin vaihteleva ja mukava ajaa, totesi voittaja Sini Alusniemi.

Puoli-Finlandian nopein oli virolainen Henry Grünberg (Porter Racing). Hän kilpaili junioriluokassa. Toiseksi nopein oli, juniori hänkin, Aksel Rantanen (Motion Finland). Miesten 45-sarjalainen Lahden Jari Heinikainen oli kolmanneksi nopein ennen seuraavaa virolaista junioria Johann Mattias Puuorgia (Porter Racing). 

Reittien lyhentäminen ja uudistaminen sai hyvän vastaanoton ja näin kuntoilijoiden keskuudessa elänyt Finlandian maine erittäin vaativana tapahtumana muutti suuntaa. 

Tulokset. 


 

Tärkeää tietoa viimehetken Finlandia MTB:n osanottajille

(12.9.2020 el)

Sunnuntaina on 30. Finlandia MTB –tapahtuma. Tässä vielä muutamia asioita:

Mukaan ehtii vielä: Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kilpailukeskuksessa Messilän kartanolla (Hollola, Messiläntie 308) sunnuntaina 13.9. klo 8 – 10:30.

Toimisto on avoinna sunnuntaina 13.9. klo 8 alkaen, jolloin ennakkoilmoittautuneet voivat noutaa kisa-aineistonsa.

Pysäköintipaikat löytyvät kilpailukeskuksen ytimestä. Paikalla on pysäköinninohjaus.

Pukuhuoneet (Kartanohotellilla) avataan sunnuntaina klo 10:30 ja sauna on lämmin klo 13:30 alkaen.

Lähtöajat: Hobby klo 11 (huom. muuttunut reitti), Pitkä-Finlandia klo 12 ja Puoli-Finlandia klo 12:15.

Pitkä-Finlandian toiselle kierrokselle lähtöön on aikalimiitti. Toiselle kierrokselle pääsee vielä kello 14:15, mutta ei sen jälkeen.

Reitillä (25 km) on yksi huoltopiste (Sammalsuonkatu) ja Pitkä-Finlandian ajajilla on lisäksi huoltopiste toiselle kierrokselle lähtiessä. Huoltopisteillä on vettä, HartSport –urheilujuomaa, suolakurkkuja, banaania ja rusinoita.  Maalin kohdalla sijaitsevalle huoltopisteelle voi jättää omat juomapullot.

Emme roskaa luontoa. Urheiluravinteiden kääreet yms. on mahdollista pudottaa huoltopisteille, ei muualle.

Ilmoittautumismaksuun sisältyvät osanottajaruokailu on Kartanoravintolassa klo 12 alkaen. Huoltojoukot voivat ostaa samaa ruokaa edulliseen hintaan.

Pyörien pesu on Markkinaravintolan vieressä, jossa järjestäjien puolesta on painepesuri ja pyörien pesijä.

Ensiapupäivystys on kilpailukeskuksessa ja puhelinnumero ensiapuun on  044 364 3942.Yleinen hätänumero on 112.

Ja vielä huomioonotettavaa:

Kaikkien tapahtumaan osallistuvien (ja myös yleisön) on muistettava, että elämme korona-aikaa. Siksi

 • pidetään turvavälit
 • muistetaan käsihygienia
 • emme tule sairaana tai oireellisena tapahtumaan.

 

Elokuulta siirretty 30. Finlandia MTB järjestään sunnuntaina

(110920 el)

30. kerran ajettava Finlandia MTB jouduttiin siirtämään elokuulta ajettavaksi tulevana sunnuntaina. Poikkeuksellinen aika aiheutti muitakin muutoksia tapahtuman suunnitelmiin. Sen piti olla osa uutta Baltic MTB Cupia, mutta myös se jouduttiin jäädyttämään koronatilanteen vuoksi. Baltic MTB Cup olisi käsittänyt osakilpailut Virossa, Latviassa, Ruotsissa ja Suomessa.

Tämänkertainen Finlandia ajetaan totutusta poiketen lyhyemmillä reitillä. Nyt yhden kierroksen maastopyöräilijät ajavat 25 kilometrin Puoli-Finlandian ja päälähdön eli Pitkä-Finlandian ajajat ajavat kaksi 25 kilometrin kierrosta. Messilän lännen puoleinen osa viime vuosien reitistä on jätetty pois. Näin ollen Tiirismaan nousuja ei ajeta eikä myöskään Tiirismaan mäen alaosan saviliejussa ei pääse nyt kokeilemaan renkaan pitoa. Reitti kiertelee pääosin Messilän itäpuolella ulottuen Lahden Urheilukeskukseen asti.

Poikkeuksellinen aika verotti myös osanottajajoukkoa. Järjestäjillä eli TWD-Länkenillä ja CC Tailwindilla oli odotukset korkealla osanottajamäärän noususta takavuosien lukuihin. Näin ei kuitenkaan käynyt vaikka ennakkoilmoittautuminen käynnistyi hyvin. Osanottajamäärä tulee jäämään noin kahteensataan. 

Osanottajissa on Finlandia MTB:n voittajia. Miehissä järjestävän seuran Samuel Pökälä jätti viikonvaihteen pyöräsuunnistuskilpailut reilua henkeä osoittaen väliin ja ajaa Finlandian. Pyöräsuunnistus järjestetään Pökälän harjoitusmaastoissa ja Pökälällä olisi ollut liian hyvä etu kanssakilpailijoihin nähden. Naisissa muutaman Finlandia -välivuoden jälkeen on mukana Sini Alusniemi, joka on viihtynyt Salpausselän poluilla hyvin. Hänellä on tänä vuonna monia kovan luokan haastajia. 

Finlandia MTB esilähtönä on jälleen lasten Hobby -luokka. Hobby -luokan reitti kiertelee Messilän kartanon ympäristössä ja se alkaa kello 11. Isommat maastopyöräilijät starttaavat kello 12. Kahden kierroksen kärki on maalissa noin 14:20. Yhden kierroksen kärki on maalissa noin kello 13:30. Maali, kuten lähtökin sijaitsee Messilän kartanolla.


 

Ilmoittautuminen avattu 15.6.2020

30. Finlandia MTB:n ilmoittautuminen on avattu maanantaina 15.6.2020. Sivustolta löytyvät myös ohjeet osanottajille ja reittikartta.  Ilmoittautuminen on 1. portassa 17.8. asti edullisimmillaan! 

Tänä vuonna on valittavana Hobby -luokan lisäksi PItkä-Finlandia (50 km) ja Puoli-Finlandia (25 km). Kierrosta on lyhennetty ja tänä vuonna ei ajeta Tiirismaalle. Fatbikeille ei ole omaa starttia, vaan fatbiket ovat sallittuja sekä Pitkä-Finlandiassa että Puoli-Finlandiassa.

(15.6.2020)


 

Tärkeää tietoa Finlandia MTB:n osanottajille

Sunnuntaina on 29. Finlandia MTB –tapahtuma. Tässä vielä muutamia asioita:

 • Mukaan ehtii vielä: Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kilpailukeskuksessa Messilän kartanolla (Hollola, Messiläntie 308) lauantaina 24.8. klo 13 – 17 ja sunnuntaina 25.8. klo 8 – 10:30.
 • Toimisto on avoinna lauantaina 24.8. klo 13 – 17 ja sunnuntaina 25.8. klo 8 alkaen, jolloin ennakkoilmoittautuneet voivat noutaa kisa-aineistonsa
 • Pysäköintipaikat löytyvät kilpailukeskuksen ytimestä. Paikalla on pysäköinninohjaus.
 • Pukuhuoneet (Kartanohotellilla) avataan sunnuntaina klo 10:30 ja sauna on lämmin klo 14 alkaen
 • Lähtöajat: Hobby klo 11, Pitkä-Finlandia klo 12 ja Puoli-Finlandia klo 12:15, Fatbike-Finlandia klo 12:30.
 • Pitkä-Finlandian toiselle kierrokselle lähtöön on aikalimiitti. Toiselle kierrokselle pääsee vielä kello 14:45, mutta ei sen jälkeen.
 • Reitillä (35 km) on kaksi huoltopistettä ja Pitkä-Finlandian ajajilla on lisäksi huoltopiste toiselle kierrokselle lähtiessä. Huoltopisteillä on vettä, HartSport –urheilujuomaa, suolakurkkuja, banaania ja rusinoita.  Maalin kohdalla sijaitsevalle huoltopisteelle voi jättää omat juomapullot.
 • Emme roskaa luontoa. Urheiluravinteiden kääreet yms. on mahdollista pudottaa huoltopisteille, ei muualle.
 • Ilmoittautumismaksuun sisältyvät osanottajaruokailu on Kartanoravintolassa klo 12 alkaen. Huoltojoukot voivat ostaa samaa ruokaa edulliseen hintaan.
 • Pyörien pesu on Markkinaravintolan vieressä, jossa järjestäjien puolesta on painepesuri ja pyörien pesijä.
 • Ensiapupäivystys on kilpailukeskuksessa ja puhelinnumero ensiapuun on 041 545 2091. Yleinen hätänumero on 112.

Tehdään tästäkin Finlandiasta onnistunut tapahtuma!

(22.8.2019)


 

Suomen vanhin maastopyöräilykilpailu Finlandia MTB sunnuntaina

 

Suomen vanhin maastopyöräilykilpailu Finlandia MTB ajetaan tulevana sunnuntaina 29. kerran Salpausselän maastoissa. Tapahtumakeskus on Hollolan Messilä. Suomessa ensimmäiset maastopyöräilykilpailut ajettiin 1980 -luvun loppupuolella, mutta Finlandia, silloiselta nimeltään Salpausselkä -maastopyöräily, on sen ajan tapahtumista ainoa edelleen toimiva.

Vaikka Finlandia MTB on luonteeltaan kuntoilutapahtuma, Finlandian voitosta kamppailevat maamme eturivin maastopyöräilijät. Pitkällä matkalla, eli 70 kilometrillä on mukana kotiseuran Samuel Pökälä. Vaikka hänen panostuksensa pyöräilyyn on vähäisempää kuin muutama vuosi sitten, maastopyörä kulkee edelleen kovaa. Siitä on osoituksena maastopyöräilyn olympialajin XCO:n SM-hopea sekä hyvä menestys pyöräsuunnistuksen MM-kilpailuissa Tanskassa.

Pökälällä tulee olemaan kovia kilpakumppaneita. Kahden kierroksen kilpailuun ovat ilmoittautuneet mm. maastopyöräilyn moninkertainen Suomen mestari Sasu Halme ja maantiepyörän satulasta maastopyörän satulaan siirtynyt Antti-Jussi Juntunen. Juntunen on pyöräillyt kesän pääasiassa Ranskassa ja on tältä vuodelta mm. maantiepyöräilyn Suomen mestari luokassa U23.

Salpausselän maastot ovat haastavia ja siksi valtaosa ennakkoon ilmoittautuneista on valinnut yhden kierroksen eli 35 kilometriä. Saman matkan ajavat myös ”läskipyörät” eli fatbiket, joka on uusi luokka Finlandia -maastopyöräilyssä.

Tapahtuma alkaa Messilässä kello 11 lasten Hobby -startilla. Pääkilpailun eli kahden kierroksen lähtö on kello 12 ja kärkeä odotetaan maaliin noin kello 15. Kierroksen ajavat lähtevät Messilästä maastoon 15 minuuttia kahden kierroksen ajavien jälkeen. Heitä odotetaan maaliin hieman ennen kello 14:aa.

(22.08.2019)


 

29. Finlandia MTB:n ennakkoilmoittautuminen on avattu

 

Suomen vanhimman maastopyöräilytapahtuman, 29. kerran ajettavan Finlandia MTB:n ennakkoilmoittautuminen on avattu. Tämänvuotinen Finlandia ajetaan elokuun 25. päivänä eli pari viikkoa myöhemmin edellisiin vuosiin verrattuna. Tapahtumakeskuksena on totuttuun tapaan Messilän kartano Hollolassa.  

Tämänvuotisessa Finlandia MTB:ssa on uutuutena Fatbike -luokka. Finlandiassa Fatbike -ajajat ovat aikaisemmin osallistuneet tavanomaisten maastopyörien lähtöihin.

Ennakkoilmoittautumisessa on kaksi hintaporrasta. Mikäli ilmoittautuu huhtikuun loppuun mennessä, Finlandia -paikan saa edullisimmin. Ilmoittautumisohjeet>>

(25.3.2019)


 

29. Finlandia MTB 25.8.2019

 

29. Finlandia MTB ajetaan ennakkotiedoista poiketen kaksi viikkoa alkuperäissuunnitelmaa myöhemmin eli 25.8.2019. Finlandia MTB on yksi osakilpailu suunnittelun alla olevassa Baltic MTB Marathon Cupissa, jossa on mukana Suomen lisäksi Viro, Latvia ja Ruotsi. Finlandiasta ja Cupista tiedotetaan lisää, kun suunnitelmat etenevät.


 

Kiitokset mukanaolleille, tervetuloa 11.8.2019!

 

Kiitoksia kaikille 28. Finlandia MTB:n osanottajille, huoltojoukoille, yleisölle, talkoolaisille (43), tapahtumasponsoreille, Messilälle, viranomaisille ja maanomistajille!

29. Finlandia MTB ajetaan 11.8.2019. Ratamestarilla on jo uusia virkistäviä ajatuksia, jotka eivät koske vain jotain polunpätkiä, vaan ajettavia matkoja yms.


 

28. Finlandia MTB ulkomaalaisten juhlaa

 

Suomen vanhin maastopyöräilykilpailu, Finlandia MTB ajettiin nyt 28. kerran Salpausselän vaihtelevassa maastossa. Sateen uhka karkotti monia ilmoittautumisensa viimetippaan jättäneitä ja osanottajamäärä jäi alle kahdensadan. Mutta ne, jotka tulivat paikalle, saivat todeta alkumatkan kosteuden muuttuvan upeaksi maastopyöräilysääksi.

Miesten päälähdön, noin 72 kilometrin matkan ensimmäinen kierros meni lahtelaisissa merkeissä, kun nuori Eemil Uitto piti kovaa vauhtia, johon muut eivät lähteneet mukaan. Kova vauhti kostautui ja Uitto joutui päästämään venäläisen Mikhaili Utkinin ja virolaisen kovakuntoisen maastopyöräilyveteraanin Alges Maasikmetsin edelleen. Venäläinen voitti virolaista reilulla kolmella ja puolella minuutilla ja Uitto joutui taipumaan Utkinille hieman yli viisi minuuttia.

Naisten kilpailun eli Puoli-Finlandian nopein oli Lahden Pyöräilijöiden Jenni Korhonen ennen venäläistä Viktoriia Zdeblovskaiaa.

Junioreiden ykkönen oli Kouvolan Pyöräilijöiden Kasperi Kansikas, jolle Lahden Pyöräilijöiden Oskari Heinikainen jäi vajaan puolitoista minuuttia.

Miesten Puoli-Finlandian nopein oli Lahden Pyöräilijöiden Verneri Nieminen. Venäläinen Aleksei Zdeblovskii oli 45-vuotiaiden nopein. Ja hän oli myös kaikkien nopein puolikkaan kiertäneistä.

Tulokset

28. Finlandia MTB, Messilä

Pitkä-Finlandia 72,2 km

1 Mikhail Utkin (Venäjä) MountainPeaks.ru     3:14:56        
2 Alges Maasikmets (Viro) Team AMPS +3:39    
3 Eemil Uitto Croc Sports/LaPy +5:06    
4 Jari Heinikainen Team Lahden polkupyörähuolto +5:38    
5 Mikko Sakala +8:03    
6 Sauli Pihamaa LaPy/Specialized +12:52    
7 Kalle Kauppinen Fenixvalaisimet.fi +19:26    
8 Tarmo Neemela (Viro) Team AMPS +19:46    
9 Jyri Viemerö     Team Intersport +21:47    
10 Helmet Tamkõrv (Viro)  AMPS +23:49    

Puoli-Finlandia 36,1 km, Miehet

1 Verneri Nieminen LaPy / Specialized 1:43:13        
2 Jussi Kanerva +1:11    
3 Anssi Rinne    IK-32 +5:50    

Puoli-Finlandia 36,1 km, Naiset

1 Jenni Korhonen Lahden Pyöräilijät 1:55:26        
2 Viktoriia Zdeblovskaia +10:16    
3 Sanna Juujärvi-Bremer +25:23

Puoli-Finlandia 36,1 km M18

1 Kasperi Kansikas Kouvolan Pyöräilijät 1:50:03        
2 Oskari Heinikainen Team Lahden polkupyörähuolto +1:25    
3 Matti Hyypöläinen Tainionkosken Tähti +13:13

Puoli-Finlandia 36,1 km M45

1 Aleksei Zdeblovskii (Venäjä)  1:41:45        
2 Mika Tervala Lahden Pyöräilijät +5:26    
3 Antero Salvanto Espoo +7:27

(12.8.2018 el)


 

28. Finlandia MTB:n osallistujille:

 

Sunnuntaina on 28. Finlandia MTB –tapahtuma. Tässä vielä muutamia asioita:

Mukaan ehtii vielä: Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kilpailukeskuksessa Messilän kartanolla (Hollola, Messiläntie 308) lauantaina 11.8. klo 13 – 17 ja sunnuntaina 12.8. klo 8 – 10:30. Jälki-ilmoittaumisen maksuna käy käteinen raha (mielellään tasaraha), Smartum -liikuntasetelit sekä MobilePay -maksu.

Toimisto on avoinna lauantaina 11.8. klo 13 – 17 ja sunnuntaina klo 8 alkaen, jolloin ennakkoilmoittautuneet voivat noutaa kisa-aineistonsa. Toimisto sijaitsee Bistron yläkerrassa.

Pysäköintipaikat löytyvät kilpailukeskuksen ytimestä. Paikalla on pysäköinninohjaus.

Pukuhuoneet (Kartanohotellilla) avataan sunnuntaina klo 10:30 ja sauna on lämmin klo 14 alkaen

Lähtöajat: Hobby klo 11, Pitkä-Finlandia klo 12 ja Puoli-Finlandia klo 12:15.

Pitkä-Finlandian toiselle kierrokselle lähtöön on aikalimiitti. Toiselle kierrokselle pääsee vielä kello 14:45, mutta ei sen jälkeen.

Reitillä (35 km) on kaksi huoltopistettä ja Pitkä-Finlandian ajajilla on lisäksi huoltopiste toiselle kierrokselle lähtiessä. Huoltopisteillä on vettä, Gutzy –urheilujuomaa, suolakurkkuja, banaania ja rusinoita.  Maalin kohdalla sijaitsevalle huoltopisteelle voi jättää omat juomapullot.

Emme roskaa luontoa. Urheiluravinteiden kääreet yms. on mahdollista pudottaa huoltopisteille, ei muualle.

Ilmoittautumismaksuun sisältyvä osanottajaruokailu on Kartanoravintolassa klo 12 alkaen. Huoltojoukot voivat ostaa samaa ruokaa edulliseen hintaan.

Pyörien pesu on Markkinaravintolan vieressä, jossa järjestäjien puolesta on painepesuri ja pyörien pesijä.

Lisäksi on huomattava, että viimeisen huoltopisteen ja maalin välillä on suunnistuskilpailu, joka alkaa kello 16. Suunnistuskilpailun johdosta reittiä on muutettu ja ns. Laason nousu jää tänä vuonna pois.

Ensiapupäivystys on kilpailukeskuksessa ja puhelinnumero ensiapuun on 0400 753 908. Yleinen hätänumero on 112.

Tehdään tästäkin Finlandiasta onnistunut tapahtuma!


 

28. Finlandia MTB ilmoittautuminen alkaa 20.11.2017

Vuoden 2018 Finlandia MTB:n ennakkoilmoittautuminen avautuu maanantaina 20.11.2017 kello 9. Ennakoilmoittautumisen ensimmäisessä vaiheessa ilmoittautumishinnat ovat edulliset. Ilmoittautumishinnat ja ohjeet ilmoittautumiseen: Ilmoittautuminen .


28. Finlandia MTB 12.8.2018

 

Seuraava Finlandia MTB ajetaan sunnuntaina 12.8.2018. Lisää tietoa tulee näille sivuille.


 

 

Finlandia MTB 2017 ja 2018

 

Finlandia MTB ajettiin sunnuntaina 13.8.2017. Seuraavan Finlandian päivämäärä lyödään lukkoon lähiaikoina.


Pajulahden testausasemalta hyvä tarjous

Yhteistyökumppanimme Pajulahti ja sen valmennuskeskuksen testausasema on tehnyt hyvän tarjouksen Finlandia -maastopyöräilijöille. Koodilla "Fillaristi" saa kestävyystesteistä 15 %:n alennuksen. Tarjous on voimassa 30.9.2017 asti. Kannattaa ottaa hyvä etu pois! Testausaseman nettisivut.
 


MobilePay -maksu mahdollista jälki-ilmoittautumisessa

27. Finlandia MTB:iin pääse myös jälki-ilmoittautumalla. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kisakeskuksessa Messilän kartanolla lauantaina 12.8. klo 13-17 ja sunnuntaina 13.8. klo 8- 10:30. Toimisto on Bistron yläkerrassa.

Jälki-ilmoittaumisessa on käytössä seuraavat maksuvaihtoehdot:

Käteinen (mielellään tasaraha), MobilePay -maksu tai Smartum -liikuntasetelit.

MobilePay -maksu on uusi maksumahdollisuus. Sovellus kannattaa ladata omaan kännykkään. Maksusta ei mene mitään ylimääräisia kuluja ja sovellukseen jää kuitti maksusta.


Tutustumisajo ti 8.8.2017

27. Finlandia MTB:n tutustumisajo ratamestarin johdolla tiistaina 8.8.2017 klo 17. Lähtö Messilän kartanolta Kellotapulilta.


Reitti julkaistu

Finlandia MTB 2016:n reitti on julkaistu. Reittikartta. 

Ratamestarimme on tehnyt muutamia mukavia muutoksia viimevuotiseen verrattuna.


Finlandia MTB 2016 ilmoittautumispalvelu avattu

Finlandia MTB 2016:n ilmoittautumispalvelu on avattu ja ennakkoilmoittautuminen käynnistetty. Ilmoittautumisen ohjeet ja linkki varsinaiseen palveluun: Ilmoittautuminen.

Liikunta- ja kulttuurisetelien käyttöä on laajennettu, Smartumin lisäksi otetaan vastaan myös muita setelimaksuja.


 

Finlandia MTB 2016

Tämän vuoden Finlandia ajetaan Messilässä sunnuntaina 14.8.2016. Lisätietoja ja ilmoittautumistiedot tulevat lähiaikoina näille sivuille.

 


Juhla-Finlandia 16.8.2015

 

Vuoden 2015 Merida MTB Finlandia ajetaan sunnuntaina 16.8. Tämä on jo 25:s Finlandia!


 

25 -vuotisen ja 50-vuotisen toiminnan kunniaksi

Yhteistyökumppanimme Helkama Velox on lahjoittanut palkintopyöräksi Jopo50:n eli 50-vuotisjuhlamallin. Finlandiallahan on puolestaan 25-vuotisjuhlat.


 

Myönteisiä poimintoja Fillari-foorumilta vuoden 2014 tapahtumasta:

 

Ensimmäinen FinlandiaMTB Läskipyörällä takana, tulen uudelleenkin….

Hieno lisä toi uusi polkupätkä Tapanilan majan takana. Yllätti jopa paikallisenkin…

Reitti oli jälleen kerran upean vauhdikas ja tehdyt muutokset olivat vallan osuneita tällä kertaa.

Hieno reitti ja toimivat järjestelyt

Huoltojen väli oli tosiaan vähän liian pitkä, mutta siitä huolimatta pitää antaa melkein täysi kymppi järjestelyistä. Selkeät kuulutukset, esimerkillisesti merkattu reitti eikä huoltojenkaan tarjonnassa ollut moitteen sanaa.

Hyvä reitti ja merkkaus. Mukava meininki.

+ Ilmoittautuminen onnistui nopeasti paikan päällä
+ Reitti on hyvä
+ Rata oli kuiva ja nopea
+ Radan merkkaus parempi kuin viime vuonna

Tiainen oli tosiaan tehnyt ihan hauskaa lisäkiertoa alkumatkalle ja loppu tuttua tykitystä ylös ja alas. Muutenkin kaikki pelasi taas hienosti ja hauskaa oli ajella ilman izmon höpinöitäkin.

Kiitos järjestäjille hyvästä tapahtumasta.

"Hauskaa" oli taas Messilässä. Rata oli makeessa kunnossa ja tosi vauhdikas! Tällästä kuivan kelin herkkua en ole aiemmin Lahdessa maistanut, mutta sopii kyllä jatkossakin ajaa helteellä Saunaan ei viittinyt mennä tällä kertaa, uimaan kylläkin! Rapsaa löytyy: http://www.perttuparssinen.com/uutiset.html?155 Kiitos kilpakumppaneille, porukalla tulee ajettua aina kovempaa Ja TWD:lle, homma pelas niinku pitääkin!

- Kilpailukeskus sopii tarkoitukseen oikein hyvin
- Kaikki järjestelyt toimivat mainiosti
- Reitti oli mielestäni todella hyvä ja mielekäs ajaa. Vaihteleva eikä mistään kohdin tylsä. Nousuja oli hyvin ja ne olivat keskenään aika erilaisia. Mahtavia nopeita polkuja!
- Reitti oli hyvin merkitty, tämä oli erittäin hyvä asia etenkin kun lähes koko kisa tuli ajettua yksin
- Harvinaisen hyvää keittoa!
- En ole missään muussa kisassa saanut yhtä paljon kannustusta

Mitään moitteita en miettimälläkään keksinyt.

Hieno tapahtuma oli. Itse eka kertaa ajamassa Finlandiaa. Reitti oli tosi mieleinen pikku hyppyinee


 

Myönteisiä poimintoja Fillari-foorumilta vuoden 2013 tapahtumasta:

 

- Ensimmäinen Finlandia (no, eka pyöräskaba ikinä ) takana ja hauskaa oli.

- Kiitos kisasta ja mukavasta tunnelmasta jo perjantaina järjestäjille.

- Kiitoksia myös täältä järjestäjille! Finlandiaan on kerta toisensa jälkeen hienoa tulla, kun järjestelyt ovat ensiluokkaisia. Ja reissun kruunasivat huoltopisteeltä palautuneet pullot, jotka oli pesty jo valmiiksi!

- Mukava reitti. Polkua oli enemmän kuin ennakkoon oli annettu ymmärtää mikä oli vaan plussaa.

- TWD hoiti järjestelyt taas mainiosti! Sauna teki aika eetvarttia kisan jälkeen

- Kiitos järjestäjille, messilän mäet yllättivät muutaman vuoden tauon jälkeen

- Täytyy lisätä kehujen joukkoon erityismaininta 50 km huollosta, kun siinä tankkauksen ohessa lasitkin ihan pyyhittiin järjestäjän puolesta! Tätä voi kutsua palveluksi!

- Hyvä kisa oli, vaikka vähän yksinäistä ajoa: vain ekat ja vikat 20 minuuttia oli joku edessä tai takana. Porukkaa ansaitsisi enemmänkin tämä perinteikäs ja tyypillinen marttakisarata.

- Hyvä reitti ja muutenkin onnistunut kisa. Ainut kohta mihin voisi miettiä esim kuormalavasiltaa, on viimeisen huollon jälkeinen savioja

- Tuo savioja ja sen jälkeinen mutapolku taas mielestäni oli mukava piristys, lisää tuollaisia