Ohjeita tapahtumaan osallistuville

29. FINLANDIA MTB  25.8.2019
OHJEITA OSANOTTAJILLE
 

Kilpailu järjestetään Hollolan Messilässä. Kilpailukeskus on Messilässä Kartanon alueella ja rata kiertää Salpausselän maastossa. Finlandia MTB:ssa noudatetaan soveltuvin osin Suomen Pyöräilyn ohjeita kansallisia maastopyöräilykilpailuja varten sekä näitä kilpailuohjeita.

Kilpailulisenssit ja kilpailuluokat

 

Osanottajilta ei vaadita Suomen Pyöräilyn tai muun UCI:n jäsenliiton kilpailulisenssiä.

Kilpailussa on seuraavat luokat:
 

LuokkaLähtöaikaMatka kmOsanottajat
Hobby-Finlandia11.005-10Perheet, lapset, muut maastopyöräilyn harrastajat
Pitkä-Finlandia12.00n. 70Vapaa luokka (1999 sitä ennen syntyneet)
Puoli-Finlandia12.15n. 35M18 (2000 tai myöhemmin syntyneet), MIehet "vapaa luokka", Seniorit 45 (1973 ja sitä ennen syntyneet), Naiset "vapaa luokka."
Fatbike-Finlandia12.30n. 35Vapaa luokka Fatbike -pyöräilijöille

                        

Ilmoittautuminen
 

Ks. Ilmoittautuminen

 

Kilpailutoimisto, jälki-ilmoittautuminen

 

Kilpailutoimisto sijaitsee kilpailukeskuksessa Messilä Kartanolla (Bistro) ja on avoinna lauantaina 24.8.2019 klo 13.00 - 17.00 ja sunnuntaina 25.08.2019 klo 08.00 – 17.00.

Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan kilpailutoimistossa sunnuntaina 25.8.2019 klo 10.30 asti. Jälki-ilmoittautumisen maksu on mahdollista käteisellä (mielellään tasaraha), MobilePay -sovelluksella tai Smartum-liikuntaseteleillä / SmartumPaylla. Korttimaksu ei ole mahdollista.

Ilmoittautumismaksun palauttaminen, osallistumisoikeuden siirto
 

Ilmoittautumismaksua ei palauteta, vaikka ilmoittautunut ei ota osaa tapahtumaan.

Sairaus- tai vammatapauksissa osallistumisoikeuden voi siirtää lääkärintodistuksella seuraavan vuoden tapahtumaan. Osanottajan tulee tässä tapauksessa tapahtumapäivään mennessä lähettää organisaatiolle kopio lääkärintodistuksesta postitse (postileima viimeistään tapahtumapäivänä) tai sähköpostin liitteenä.
 
Siirron voi tehdä vain itselleen ja vain yhden vuoden eteenpäin. Organisaatio siirtää osanottajan osallistumisoikeuden automaattisesti seuraavan vuoden tapahtumaan, jolloin osanottajan nimi ilmestyy osanottajalistalle ilman osanottajan erillisiä toimenpiteitä. Muistathan kuitenkin ilmoittaa mahdollisesta osoitteenmuutoksesta. Siirtoa ei normaalitilanteessa vahvisteta erikseen.
 
Mikäli nimesi ei löydy osallistujalistoilta siirrosta huolimatta, otathan yhteyttä järjestäjään.
 
Mitään ilmoittautumismaksuja ei palauteta.
 

Osallistumisen peruuttaminen
 

Finlandia MTB ei palauta osanottajan ilmoittautumismaksua missään tapauksessa. Peruutuksesta ei tarvitse ilmoittaa organisaatiolle erikseen.
 

Vakuutusturva
 

Ilmoittautumismaksu ei sisällä osanottajan tai hänen välineidensä ja varusteidensa vakuutusta. Osanottajat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan. Suosittelemme osanottajille Suomen Pyöräilyunionin Fillari –passia, joka sisältää vakuutuksen http://www.pyoraily.fi/lisenssi/
 

Osanottajien ja pyörän varusteet sekä kilpailunumero


Osanottajien on käytettävä hyväksyttyä, jäykkärakenteista kypärää sekä harjoitteluvaiheen että varsinaisen tapahtuman aikana. Pyörässä on oltava hyvin toimivat etu- ja takajarrut. Renkaissa ei saa olla nastoja tai ruuveja.

Fatbike -luokassa rengasleveyden on oltava vähintään 3,8".

Kilpailunumero (1 kpl) kiinnitetään pyörän ohjaustankoon niin, että se on edestä päin vaivatta luettavissa. Kilpailunumeron kääntöpuolelle liimattua RFID-tunnistetta ei saa poistaa. Kilpailunumero on kiinnitettävä niin, että tunnisteen ja ohjaustangon/ -kannattimen väliin jää noin 10 cm. Numeroa ei tarvitse palauttaa kilpailun jälkeen.
 

Kilpailun kulku
 

Jokainen osanottaja on vastuussa siitä, että hän ajaa koko kilpailumatkan sekä että hän ajaa oikealla radalla. Kilpailija ei saa oikaista eikä jättää kierroksia ajamatta. Keskeyttäneen kilpailijan tulee irrottaa kilpailunumero välittömästi keskeytyksen tapahduttua.

70 km:n osanottajien on oltava lähtöalueella 11.45, 35 km:n osanottajien (Puoli-Finlandia)  järjestäytyminen lähtöön tapahtuu välittömästi ensimmäisen lähdön jälkeen. Fatbike -lähtöön järjestäytyminen tapahtuu välittömkästi klo 12.15 lähdön jälkeen. Lähtöalue sijaitsee Messilän Kartanon alueella.

Osanottaja voi ottaa vastaan ulkopuolista teknistä apua. Kokonaisen pyörän vaihtaminen on kuitenkin kielletty. Osanottaja voi ottaa ruoka- ja juomahuoltoa kaikilla radan osuuksilla, mutta siten, että se ei häiritse muiden osanottajien ajamista.

Järjestäjän puolesta on kierroksella varrella yksi/ kaksi ja maalialueella yksi ravintohuoltopiste. Ravintohuoltopisteillä on tarjolla urheilujuomaa, vettä, suolakurkkuja ja rusinoita. Järjestäjä suosittelee, että osanottajat ottavat mukaansa lisäravintoa, jos arvioivat järjestäjien huollon olevan riittämättömän.

Jokaisen osanottajan on käyttäydyttävä siten, että nopeampi osanottaja voi koska tahansa ohittaa hitaamman.
 

Kilpailurata
 

Ratakartta ovat nähtävillä Kilpailutoimiston ulkopuolella. Lähtö ja maali sijaitsevat Messilän Kartanon alueella.

Radat on merkitty merkinantonuolin ja muovinauhoin. Rata on noin 35 km:n mittainen kierros, jonka 70 km:lle osallistuvat kiertävät kahdesti. Uudelle kierrokselle lähdetään kiertämällä lähtö- / maalialueen kautta opasteiden mukaisesti.

Hobby-Finlandian reitti n. 3,5 km (ajomatka 3,5-10,5 km) kiertelee Messilän golf-kentän ja laskettelurinteiden ympäristössä.

Kilpailualueella voi olla myös muita kuin Finlandia MTB –maastopyöräilyyn liittyviä ratamerkintöjä, joten osanottajien on oltava huolellinen, jotta jokainen ajaa oikeaa reittiä. Osalla reittiä on myös muita ulkoilijoita, jotka jokaisen osanottajan tulee huomioida ja antaa myös heille tilaa. Radalla on tienylityksiä, joissa ei ole järjestäjien puolesta valvontaa tai liikenteenohjausta.

Huom! Radan merkintä käynnistetään perjantai-iltana 23.8.2019  ja rata on merkitty lopullisesti vasta sunnuntaiaamuna 25.8.2019.
 

Aikalimiitti
 

Kilpailijoiden turvallisuuden vuoksi järjestäjä on varannut oikeuden keskeyttää niiden Pitkä-Finlandian (70 km) kilpailijoiden kilpailun ensimmäisen kierroksen jälkeen, jotka eivät ole ohittaneet maalialuetta ja lähteneet toiselle kierrokselle ennen klo 14.45.

Roskat

 

Roskien (urheiluravinteiden kääreet yms.) voidaan pudottaa vain kilpailunjärjestäjän huoltopisteille. Maaston roskaaminen on ehdottomasti kielletty.
 

Vastalauseet
 

Osanottaja on oikeutettu tekemään kirjallisen vastalauseen mikäli tälle on riittävät perusteet. Mikäli tuomariston päätös perustuu sääntöihin ei tehdystä ratkaisusta voi tehdä vastalausetta. Vastalause tehdään kilpailujen ylituomarille.

Vastalause, joka liittyy osanottajan oikeuteen osallistua kilpailuun, on jätettävä ennen ko. kilpailuluokan lähtöä.

Vastalause, joka liittyy sääntörikkomukseen, tulee tehdä heti aiheen ilmaannuttua tai viimeistään 15 min. ko. osanottajan maaliintulon jälkeen.  Vastalause tulosluetteloa vastaan on tehtävä viimeistään 15 min siitä, kun tulosluettelo on julkaistu.

Vastalause on vahvistettava kirjallisesti ja siihen on liitettävä 20 euron vastalausemaksu. Vastalausemaksu palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään.
 

Ensiapu
 

Ensiapupiste sijaitsee lähtö- maalipaikalla, p. 041 545 2091. Yleinen hätänumero on 112. Lähin sairaala on Päijät-Hämeen keskussairaala.

Tapahtuman luonteesta johtuen järjestäjät eivät voi järjestää täydellistä ensiaputurvaa koko radan osuudelle. Sen vuoksi jokaisen osanottajan tulee välttää omien taitojensa ylittävää riskinottoa, antaa apua sitä tarvitsevalle ja informoitava järjestäjiä mahdollisista onnettomuuksista.

Palkinnot ja palkintojen jako
 

Palkintojen jako on välittömästi, kun kunkin sarjan kaikki palkintojen saajat ovat saapuneet maaliin ja tulokset ovat niiltä osin valmiina.  Rahapalkinnot maksetaan palkinnon saajan edustaman seuran tilille 29.9.2019 mennessä (tilinumero on ilmoitettava kilpailutoimistoon).

 1. sija2. sija3. sija4. sija5. sija
Pitkä-Finlandia          30020015010075
Puoli-Finlandia / miehet 1007550  
Puoli-Finlandia / naiset1007550  
Puoli-Finlandia / M451007550  
Puoli-Finlandia / M181007550  
Fatbike-Finlandia1007550  


Palkinnot voivat olla raha (€)- ja/tai esinepalkintoja. Kaikki Hobby -luokan ajajat palkitaan Finlandia -mitalilla.
 

Osanottajamitali
 

Osanottajat saavat maalissa Finlandia-maastopyöräily–mitalin.
 

Tulokset
 

Tulokset ovat nähtävillä tulos- / infotaululla sitä mukaa, kun tuloslistoja saadaan laadittua. Tulokset ovat myöhemmin nähtävissä järjestäjien Internet-sivuilla osoitteessa www.twd.fi  Tulokset toimitetaan sarjojen kärjen osalta tiedotusvälineille.
 

Suihkut ja pukeutuminen
 

Saunat, suihkut ja pukeutuminen Messilän Kartanohotellilla. Pukuhuoneet avataan sunnuntaina klo 10:30. Sauna on lämmin klo 14 eteenpäin.
 

Pyörien pesu
 

Maalialueen tuntumassa.
 

Ruokailu
 

Osanottajat saavat osanottaja-aineiston mukana ruokalipun. Se oikeuttaa suorituksen jälkeen lämpimään keittoateriaan Messilän Kartanoravintolassa. Järjestäjä ei ole varannut erikoisruokia (kuten kasvisruokaa). Huoltajien ym. on mahdollista ostaa keittoateria edulliseen hintaan Kartanoravintolassa.
 

Organisaatio
 

Kilpailun järjestäjä: CC Tailwind ry ja TWD-Länken rf, info@twd.fi. Kilpailujen johtaja on Esko Lummelampi p. 0500 240 029.
 

Pysäköintialueet
 

Pysäköintialueet ovat kilpailukeskuksen ympäristössä.
 

Muuta
 

Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden muuttaa näitä ohjeita kilpailun lähtöön saakka. Muutoksista informoidaan internet –sivuille www.twd.fi ja kilpailukuulutuksella kilpailukeskuksessa.

.