Fellmanin ajot

Kuva: Heikki Ståhl


Seuraava Fellmanin ajot perjantaina 5.6.2020

 


Kotijoukkueen Ukko Peltonen vahvin Fellmanin kortteliajossa

(08.06.2019 / el)

TWD-Länkenin Ukko Peltonen kiri Fellmanin ajojen voittoon jo heti ensimmäisillä kierroksilla lähteneestä viiden ajajan irtiottoryhmästä. Upea kesäsää oli houkutellut Fellmanin puistoon hyvän määrän pyöräily-yleisöä kannustamaan Fellmanin herruutta tavoittelevia korttelinkiertäjiä.

Fellmanin puiston ympäristön rakennustyöt olivat aiheuttaneet muutoksia viimeiset vuodet käytettyyn korttelirataan. Uusi 1200 metrin kierros oli nopea, mutta vaati myös hyviä ajotaitoja. Rata tarjosi hyvän mahdollisuuden irtiottoon ja sen Ukko Peltonen käytti hyväkseen neljän muun ajajan kanssa. Viiden ajajan kärkiryhmä piti yllä hyvää vauhtia. Pääjoukossa oli välillä yksittäisiä yrityksiä, mutta myös Ruotsin kortteliajon hallitsevan mestarin Emil Anderssonin Giro -joukkue yritti tosissaan ajaa karkulaisia kiinni, mutta se ei onnistunut.

Kärkiryhmä pienentyi loppukierroksilla kolmen ajajan ryhmäksi, jossa oli mukana Ukko Peltosen lisäksi maantiepyöräilyn hallitseva mestari Anders Bäckman (IBD Cycling) ja virolainen juniori Artjom Mirzojev (CFC). Kun virolainen oli osoittanut kiriherkkyytensä kilpailu välikireissä, päätti Peltonen pudottaa Mirzojevin. Yritys onnistui osalta, mutta Bäckman pystyi seuraamaan Peltosta. Kaksikko ajoi lopussa kiinni harventuneen pääjoukon ja kiri pääjoukon sisällä ykköseksi. Bäckman oli toinen ja Mirzojev kolmas. Pääjoukon kirissä Focus Continentalin Aimo Pyykkönen oli nopeampi Pro Continental -ammattilaisjoukkueen Novo Nordiskin Joonas Henttalaa. Pyykkönen siis neljäs ja Henttala viides.

Ukko Peltosen voitto oli samalla TWD-Länkenin kymmenes Fellmanin ajojen voitto 2000 -luvulla.

Viikonlopun kilpailun jatkuvat Porvoossa lauantaina Ole Wackströmin muistoajolla ja sunnuntaina perinteisellä Porvoon Ajoilla.


Perinteinen ja tasokas Fellmanin ajot perjantaina

(05062019/el)

Lahden toiseksi vanhin ja edelleen jatkuva urheilutapahtuma Fellmanin ajot on perjantaina Fellmanin puiston ympäristön kaduilla. Vauhdikas korttelikilpailu on osa tasokasta pyöräilyviikonloppua. Lauantaina kilpaillaan Porvoossa Ole Wackströmin muistoajossa ja sunnuntaina on vuorossa perinteinen, 91. kerran ajettava Porvoon Ajot. Porvoon Ajot on Suomen vanhin pyöräilykilpailu ja Fellmanin ajot on vain joitakin vuosia nuorempi.

Hyvä kilpailukokonaisuus tuo kilpailuihin suomalaisten lisäksi joukkueet Ruotsista, Hollannista ja Virosta. Ruotsalaisessa Göteborgin Giro Cycle Clubin joukkueessa ajaa Ruotsin hallitseva kortteliajon mestari Emil Andersson. Kun kilpailussa on mukana myös Suomen hallitseva mestari Juha Kangaskokko, on odotettavissa mielenkiintoinen taistelu Fellmanin herruudesta.

Virolaisessa CFC -joukkueessa ajaa Fellmanin ajojen viime vuoden voittaja Marten Jõeäär. Hänen joukkuetoverinaan on mm. Gert Jõeäär, joka ajoi neljä vuotta ammattilaisena ranskalaisessa Cofidis -joukkueessa. Ammattilaisväriä löytyy myös suomalaisosanottajista, sillä mukana on Team Novo Nordiskissa ajava Joonas Henttala.

Hollantilainen West-Frisia on usein Fellmanissa nähty vieras. Joka vuosi se on tuonut eurooppalaista vauhtia ja joukkueen ajajat ovat olleet Fellmanin voittotaisteluissa. Niin varmasti tänäkin vuonna, sillä joukkueessa on useita kriterium- ja kermessekilpailujen taitajia.

Kotijoukkue TWD-Länken lähtee kilpailuun nuorella, kymmenen ajajan miehistöllä. Kokemusta joukkueeseen tuovat Belgiassa ajava Oskari Vainionpää ja Ranskassa ajava Sauli Pietikäinen. Kun viime vuonna voitto meni TWD-Länkenin ajajilta sivu suun, niin tänä vuonna on kova yritys saada voittajaluetteloon lahtelaisjoukkueen nimi.

Kilpailu käydään perinteisellä tavalla. Kilpailun kesto on tunti ja viisi kierrosta. Nopea-rytmisen kilpailun takaa kahdeksan yllätysvälikiriä. Välikirit ovat oma kilpailunsa, niillä ei ole vaikusta lopputulokseen. Viimeisellä kierroksella ensimmäisenä maaliviivan ylittänyt on kilpailun voittaja. Kilpailu alkaa kello 19 ja yleisöllä on vapaa pääsy.

Kilpailu sulkee katuja

Fellmanin ajojen vuoksi Kyösti Kallionkatu, Paasikivenkatu ja Ståhlberginkatu on suljettu muulta liikenteeltä perjantaina kello 17 – 21. Pysäköintikielto edellä mainituilla kaduilla astuu voimaan perjantaina kello 11.


 

Kautta aikojen kansainvälisin Fellmanin ajot perjantaina

(06062018 el)

Fellmanin ajot on kerännyt lähes joka vuosi hyvän määrä ulkomaalaisia ajajia kiertämään Fellmanin puistorataa. Tänä vuonna Fellman saa runsain mitoin kansainvälisyyttä, sillä lähes puolet noin 70 ajajan määrästä on ulkomaalaisia.

Perjantaina kello 19 alkavaan kilpailuun on ilmoittautunut viisi ulkomaalaista joukkuetta: Hollannista vanha Fellman –kävijä West-Frisia, Ruotsista kaksi joukkuetta (CK Hymer ja Giro Cycle Team), Viron tämän hetken ykkösjoukkue Cycling Tartu ja suomalaisen Velosportin sponsoroima viipurilainen joukkue. Näiden lisäksi kansainvälisyyttä löytyy suomalaisesta Continental –tason ammattilaisjoukkueesta Memil-CCN Pro Cyclingista.

Suomesta isäntäjoukkueen TWD-Länkenin lisäksi on lähes täydellä miehistöllään kokkolalainen GIF-Chebici, Turun Urheiluliitto ja helsinkiläinen CCH. Lisäksi on muutama seura lähettänyt Lahteen pienehkön joukkueen. Moni suomalainen kilpailija on päättänyt keskittyä sunnuntaina ajettavaan Porvoon Ajoon eikä aja Fellmanin ajoja eikä lauantaina Porvoossa Ole Wackströmin muistoajoa.

Tunnin ja viisi kierrosta kestävää kilpailua vauhditetaan kahdeksalla välikirillä. Välikirit ovat erillisiä palkintokirejä niin, että niiden tulos ei vaikuta lopputulokseen. Kilpailun voittaja ratkeaa viimeisen kierroksen maalikirissä.

Tänä vuonna kilpailureittiä on jouduttu muuttamaan ja vauhti tulee olemaan edellisvuosia kovempaa. Lähtö ja maali on kavennetulla, mutta edelleen riittävän leveällä ja uuden pinnan saaneella Kyösti Kallionkadulla. Reitti jatkuu siitä Paasikivenkadun päähän liikenneympyrään, josta se kääntyy pohjoiseen Svinhufvudinkadulle. Svinhufvudinkadun päästä käännytään Svinhufvudinkatu 2:n pysäköintialueelle ja edelleen takaisin maalisuoralle Kyösti Kallionkadulle.  

Fellmanin ajot vaikuttavat liikenteeseen niin, että kilpailureitti (Kyösti Kallionkatu – Paasikivenkatu – Svinhufvudinkatu) on suljettu muulta liikenteeltä perjantaina kello 17:45 – 21:00. Pysäköintikielto näillä kaduilla alkaa perjantaina kello 11.

Kilpailuun on yleisöllä vapaa pääsy.


 

Fellmanin pyöräilyperinteet jatkuvat kovatasoisella kilpailulla lauantaina

(07062017 el)

Lahden Fellmaninpuiston pitkät pyöräilyperinteet jatkuvat lauantaina kovatasoisella ja vauhdikkaalla kortteliajolla. Tämänvuotiseen kilpailuun on tulossa suomalaisjoukkueiden lisäksi joukkueita Hollannista, Ruotsista, Virosta ja Venäjältä. Ulkomaalaisia ajajia on mukana 23, kun kilpailussa on mukana kaikkiaan 62 pyöräilijää. Määrä on hyvä Fellmanin osittain kapeallekin 1,3 kilometrin kierrokselle.  

Yhden tunnin ja viiden kierroksen kilpailua vahdittavat kahdeksan välikiriä. Välikirien sijoitukset eivät vaikuta lopputuloksiin. Voittaja selviää loppukirissä. Näin jännitys säilyy kilpailun loppuun saakka.

Viimevuosina kilpailua ovat hallinneet kotijoukkueen TWD-Länkenin ajajat. Viimeisen 10 vuoden aikana voittaja on löytynyt vain kolmesti kotijoukkueen ulkopuolelta. TWD-Länkenin ajajat ovat ottaneet neljä viimeistä voittoa.

Tänä vuonna TWD-Länken starttaa vahvalla yhdeksän ajajan joukkueella. Mukana ovat ensimmäistä viikonloppua myös kaikki ulkomailla ajavat joukkueen pyöräilijät. Viimeisenä kotiutuu torstaina tätä viikonloppua ja SM-kilpailuja varten Ranskassa ajava Jaakko Hänninen. Belgiassa ajava Oskari Vainionpää palasi maanantaina kotimaahan. Hollannissa pyöräilevät Aleksi Hänninen ja Roope Nurmi ovat olleet Suomessa jo muutaman viikon.

Fellmanin ajot on osa Suomen maantiepyöräilyn ykkösviikonloppua. Perjantaina kilpaillaan Porvoossa Ole Wackströmin muistoajoissa ja sunnuntaina on vuorossa Suomen vanhin pyöräilykilpailu, 89. kerran ajettava Porvoon Ajo. Hyvä kilpailukokonaisuus on houkutellut mukavan määrän kilpailijoita Suomen ulkopuoleltakin. Tämä viikonloppu on viimeinen ennen kesäkuun puolessa välissä Pudasjärven Syötteellä ajattavia maantiepyöräilyn SM-kilpailuja.

Fellmanin ajot alkaa kello 15 ja kilpailua pääsee seuraamaan maksutta.

Tapahtumat ja pysäköintirajoitukset vaikuttavat autoiluun

Fellmanin ajojen kilpailureitti Kyösti Kallionkatu – Paasikivenkatu – Ståhlberginkatu – Svinhufvudinkatu on suljettu muulta liikenteeltä lauantaina kello 13:45 alkaen kilpailun loppuun kello 16:30 asti. Pysäköintikielto kilpailureitin kaduilla alkaa jo perjantaiaamuna katujen puhdistuksen vuoksi.

Urheilu- ja messukeskuksen ja lähialueen monet tapahtumat kannattaa ottaa huomioon. Pysäköintitilaa Fellmanin puiston ja Urheilukeskuksen läheisyydessä ei ole. On suositeltavaa, että lahtelaiset käyttävät oman auton sijasta muita kulkuneuvoja tai käyttävät kauempana olevia pysäköintitiloja kuten Toriparkkia.


Lahti on tapahtumien kaupunki - Fellmanin ajot osa tapahtumaviikonloppua

(08052017,30052017 el)

Fellmanin ajot on yksi tapahtuma vilkasssa Lahden tapahtumaviikonlopussa 9.- 11.6.2017. Tapahtumat sijoittuvat Lahden Urheilukeskukseen (hiihtostadion) tai sen lähiympäristöön. Tapahtumat tulevat keräämään useita tuhansia tapahtumavieraita.

Fellmanin ajojen lisäksi nämä tapahtumat ovat Fellmanin puiston molemmin puolin:

Puolustusvoimien Suomi 100 -kesäkiertue

2017 Ruoka & Juoma -messut

Pohjoismaisten Keittiömestareiden Kongressi NKF

Performing Arts SM

YAG Yuoth Athletics Games

Eliittikisat 

Suomen Keskustanaiset ry:n edustajakokous

Pesisjunioreiden alueleiri

Tämä kaikki järjestetään n. yhden neliökilometrin alueella! Pysäköintimahdollisuuksia alueella on hyvin rajallinen määrä. Siksi kannattaa suosia julkisia välineitä ja/tai tulla paikalle pyöräillen tai jalkaisin. Autoille löytyy hyvää pysäköintitilaa esimerkiksi Toriparkista.


TWD-Länken tyly isäntä Fellmanin ajoissa

(11.6.2016 el)

TWD-Länken näytti kotiyleisölle parasta osaamistaan ja oli varsin tyly isäntä Fellmanin ajoissa Lahdessa. Joukkue starttasi kilpailuun seitsemällä miehellä ja otti seitsemän ensimmäistä sijaa. Se ei antanut yhtään välikiriäkään vieraille. Kilpailu käytiin 1,3 kilometrin vauhdikkaalla radalla, jota kierrettiin tunti ja viisi kierrosta. Kahdeksan välikiriä toivat lisämaustetta.

Kilpailu alkoi kovalla tempolla. Isäntäjoukkue yritti heti saada sopivaa irtiottoa ja onnistuikin siinä muutaman yrityksen jälkeen. Kärkeen muodostui TWD-Länkenin kolmen ajajan ryhmä, jossa ajoivat Jesse Kaislavuo, Jaakko Hänninen ja Juho Hänninen.

Trio piti sellaista vauhtia, että vaikka takana pääjoukossa lähinnä GIF-Chebici yritti koko joukkueen voimin tavoittaa kärkiryhmää, se meni menojaan. Viimeisillä kierroksilla kärjen takaa vielä irtosi TWD-Länkenin kaksikko Samuel Pökälä ja Sami Tiainen. Nämäkin pysyivät pääjoukon tavoittamattomissa.

Loppukirissä Jesse Kaislavuo oli nopein ennen Jaakko Hännistä ja Juho Hännistä. Heidän takanaan Sami Tiainen oli nopeampi kuin Samuel Pökälä. Kun pääjoukon kirissä TWD-Länkenin Roope Nurmi ja Oskari Vainionpää olivat nopeimmat, historiallinen voitto oli tehty. Kotijoukkue selätti kaikki muut ja vei seitsemän ensimmäistä sijaa.

Edellisenä päivänä joukkue vei kaksoisvoiton Ole Wackströmin muistoajossa Porvoossa. Sunnuntaina on edessä kova haaste, kun vuorossa on Porvoon Ajo.

Tulokset
Fellmanin ajot, Lahti

Kortteliajo, 1  h + 5 kierrosta

1 Jesse Kaislavuo TWD-Länken   1:10:50
2 Jaakko Hänninen TWD-Länken  s.a.
3 Juho Hänninen TWD-Länken s.a
4 Sami Tiainen TWD-Länken 1:11:44
5 Samuel Pökälä TWD-Länken s.a.
6 Roope Nurmi TWD-Länken 1:11:55
7 Oskari Vainionpää TWD-Länken  s.a.
8 Antti-Jussi Juntunen Finnfalz-Rush Racing s.a.    .
9 Sasu Halme Finnfalz-Rush Racing  s.a.
10 Juhana Hietala CCH-Kivenlahden Pyörähuolto  s.a


Lahtelaisesta urheilukulttuurista pidetään huolta – Fellmanin ajot lauantaina

 

Yksi osa lahtelaista urheilukulttuuria on Fellmanin ajot. Perinne jatkuu jälleen tulevana lauantaina, jolloin Fellmanin puiston ympäristössä korttelirataa kiertävät Suomen parhaat kortteliajajat. Vauhdikas ja yleisöystävällinen kilpailu on jälleen kerännyt yli 50 pyöräilijää taistelemaan Fellmanin voitosta ja kahdeksasta välikiristä.

Kilpailussa ennakkosuosikkina ovat järjestävän seuran TWD-Länkenin ajajat. Joukkue on ottanut tänä vuonna jo 12 voittoa ja kotimaisissa kilpailuissa joukkue on menettänyt voiton vain kerran. Kun Fellmanin voittokin on tullut kolmena vuonna peräkkäin, ennakkosuosikin asema on väistämätön.

TWD-Länkenin kahdeksan ajajan miehistö ei kuitenkaan pääse helpolla, sillä Kokkolaan täksi kaudeksi synnytetty GIF–Chebici tuo lähtöviivalle kovan yhdeksän ajajan joukkueen ja haluaa kukistaa TWD-Länkenin. Niin myös moni muu joukkue, mukaan lukien nuorten maajoukkue, joka ajaa Škoda Fincycling –nimellä. Monella  muulla joukkueella ja ajajalla on yllätysmahdollisuus.

Tuleva viikonloppu tulee olemaan suomalaisen maantiepyöräilyn superviikonloppu. Lahden kilpailun lisäksi ajetaan jo perjantaina Porvoossa ensimmäinen Ole Wackströmin muistoajo ja sunnuntaina kotimainen klassikko Porvoon Ajo. Porvoon Ajo on Suomen vanhin maantiepyöräilykilpailu. Se ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 1926. Fellmanin ajot voi myös ylpeillä iällään. Se käynnistyi jo 1930 –luvulla.

Fellmanin ajot alkaa kello 15. Yleisöllä on vapaa pääsy.

08.06.2016 el


 

Samuel Pökälä uusi viimevuotisen voittonsa Fellmanin kortteliajossa
 

(6.6.2015 el)

TWD-Länkenin Samuel Pökälä uusi voittonsa Lahdessa ajetussa Fellmanin kortteliajossa. Suomen Pyöräilyunionin  maantiepyöräilycupiin, Škoda maantiecupin osakilpailun kärki karkasi muilta jo kilpailun alkuvaiheessa. Korttelikilpailu ajettiin tunnin ja viiden kierroksen mittaisena.

Hyvällä vauhdilla alkanut kilpailu ja ratkaisevan käänteen jo reilun 10 minuutin jälkeen. Kärkeen karkasivat TWD-Länkenin Juho Hänninen ja ruotsalaisen Bliz-Meridan hollantilainen Yannick Janssen. Kaksikko sai noin puolen minuutin eron pääjoukkoon. Kun kilpailusta oli noin puolet jäljellä noin puolet, Samuel Pökälä karkasi pääjoukolta ja nousi kärkiryhmään.

Kolmikko jatkoi kärjessä sopuisasti vetotöitä tehden, vaikka Janssen ymmärsi oman asemansa kahden vahvan lahtelaisajajan puristuksessa. Bliz-Merida yritti muutaman kerran saada apuvoimia hollantilaiselle, mutta hyvin pääjoukossa ajaneet twdlänkeniläiset pitivät huolen, että kukaan ei nouse kärkeen ilman heitä.

Kun kilpailusta oli ajamatta viisi kierrosta, tilanne oli jo selvä. Kärkikolmikko ratkaisee voiton. Yannick Janssenilla oli tukalat paikat. Kolmikko tuli pitkän maalisuoran alkuun yhdessä, mutta sekä Juho Hänninen että Samuel Pökälä hiillostivat hollantilaista. Hollantilaisen eväät oli syöty, kun Samuel Pökälä iski lopussa voittoon. Yannick Janssen jäi toiseksi ja hyvän korttelirupeaman tehnyt Juho Hänninen oli kolmas.

Kun pääjoukon kiri meni TWD-Länkenin Roope Nurmelle ja viideskin sija jäi kotiseuran Ben Carmanille, niin päivä oli lahtelaisille erinomainen.

- Täytyy sanoa, että Samuelin nousu kaveriksi teki minun olon paljon helpommaksi. Janssen on vahva ja kokenut ajaja. Tulos lämmittää mieltä, kertoi Juho Hänninen.

- Päivän tavoite oli voitto meille. Se tuli ja kun itse pääsee voittamaan tässä kilpailussa, niin onhan tämä mukavaa, kertoi Samuel Pökälä.

TWD-Länken vahvisti vain asemiaan maantiepyöräilycupissa. Roope Nurmi johtaa ja seuraavatkin kärkitilat ovat saman joukkueen hallussa.

 


Fellmanin ajot – kauden tasokkain kortteliajo Lahdessa lauantaina

(4.6.2015el)
Fellmanin ajot, jo 1930 –luvulta asti ajettu pyöräilyn vauhdikas korttelikilpailu ajetaan Lahdessa lauantaina. Tänä vuonna Fellmanin puiston ympäri 1,3 kilometrin rataa kiertää lähes 80 pyöräilijää. Nyt on mukana myös neljä tasokasta ulkomaalaisjoukkuetta. Kilpailu tulee olemaan parasta kortteliajoa, mitä tänä vuonna Suomessa nähdään.

Kilpailu ajetaan viimevuosilta tutulla kaavalla. Kilpailu kestää tunnin ja viisi kierrosta ja sitä vauhdittaa kahdeksan välikiriä. Välikirit ovat yllätyskirejä, joista kirin voittaja saa erillisen kiripalkinnon. Välikirien tulokset eivät vaikuta kilpailun lopputulokseen.

Kotijoukkue TWD-Länken on ollut vahva Fellmanin ajoissa. Viime ja edellisenä vuonna voitto jäi Lahteen. Vaikka TWD-Länkenin kotimaan kilpailut ovat menneet alkukautena hyvin, mutta nyt vastus on kova. Ruotsalainen Bliz-Merida on amatöörijoukkue, mutta vastaa tasoltaan Continental –ammattilaisjoukkuetta. Onkin hyvin todennäköistä, että tämän vuoden Fellmanin herruus ratkaistaan näiden kahden joukkueen välillä. Kilpailu tulee olemaan alusta asti kovavauhtinen ja mielenkiintoinen.

- Fellmanin voitto on aina itselläkin tavoitteena. Mutta jos joku meidän joukkueesta voittaa ja olen itse voinut vaikuttaa voittoon, niin olen erittäin tyytyväinen. Tänä vuonna kilpailu on kuitenkin tosi kova, aprikoi viimevuotinen Fellman -voittaja Samuel Pökälä.

Fellmanin ajot kuuluu tänä vuonna Suomen Pyöräilyunionin Śkoda –maantiepyöräilycupiin. Seitsemän kilpailun cupista on ajettu nyt kaksi osakilpailua ja TWD-Länkenillä on cupissa nelosjohto. Joukkueen kirimies Roope Nurmi on johdossa ja Sami Tiainen, Ben Carman ja Jesse Kaislavuo ovat seuraavina.

Vauhdikas pyöräilyviikonloppu jatkuu sunnuntaina Porvoossa, jossa ajetaan maamme maantiepyöräilyn kuningaskilpailu, 87. Porvoon Ajo.

Fellmanin ajot alkaa lauantaina kello 15 ja yleisöllä on kilpailuun vapaa pääsy.


Team Bliz-Merida Fellmanin ajoihin

13.2.2015

Ruotsalainen Team Bliz-Merida on ensimmäisenä ulkomaalaisen joukkueena vahvistanut osallistumisensa Fellmanin ajoihin sekä seuraavana päivänä Porvoon Ajoon.

Bliz-Meridassa ajavat mm. suomalaiset Hiski Kanerva ja Niklas Henttala.


 

Fellmanin ajoissa kotijoukkueen kaksoisvoitto

 

7.6.2014

Lahdessa ajettu perinteinen korttelikilpailu Fellmanin ajot päättyi kotijoukkueen TWD-Länkenin kaksoisvoittoon. Voiton ratkaisut tapahtuivat yllättäen jo ensimmäisellä kierroksella, kun kaksikko Mikko Paajanen – Samuel Pökälä iski karkuun muita.

Yhden tunnin ja viisi 1300 metrin kierrosta kestänyt kilpailu meni muutenkin TWD-Länkenin tahdittamana. Kun kärkikaksikko ajoi tasaisesti karkuun, pääjoukon yksittäiset yritykset tulivat torjutuiksi muiden TWD-Länken -ajajien toimesta. Paajanen – Pökälä olisi saanut ajettua pääjoukon kierroksella kiinni, mutta sitä he eivät halunneet tehdä, koska silloin koko joukko olisi kamppaillut välikiripalkinnoista. Nyt kaksikko keräsi kaikki kahdeksan välikiriä omaan pussiinsa.

Kun kilpailusta oli jäljellä viimeiset viisi kierrosta, pääjoukosta irtosi TWD-Länkenin nuori Oskari Vainionpää. Hän oli pitkään kiinni kolmannessa tilassa, mutta pääjoukosta irtosi vielä norjalainen Jonas Orset. Hän saavutti viimeisellä kierroksella Vainionpään ja jätti tämän loppukirissä. Orset oli kolmas ja Vainionpää neljäs. TWD-Länkenin menestystä täydensi vielä australialaisvahvistus Ben Carman ajamalla viidenneksi.

Kilpailun alun pienestä sateesta huolimatta tapahtuma keräsi mukavan määrän pyöräilyn ystäviä kannustamaan kilpailijoita.

Kotimaiset kilpailut jatkuvat sunnuntaina Porvoossa, jossa ajetaan kotimaisen pyöräilyn kuningaskilpailu  86. Porvoon Ajo.

Tulokset

Fellmanin ajot, Lahti

Korttelikilpailu 1 tunti ja 5 kierrosta

1  Samuel Pökälä TWD-Länken 1.12.01
2  Mikko Paajanen TWD-Länken s.a.
3  Jonas Orset (Norja) China Wuxi Jilun Cycling 1.12.48
4  Oskari Vainionpää TWD-Länken s.a.
5  Ben Carman (Australia) TWD-Länken s.a.
6  Pavel Sveshnikov (Venäjä) Team Velosport 1.12.55
7  Jesse Virtanen Turun Urheiluliitto s.a
8  Jesse Kaislavuo TWD-Länken s.a
9  Denis Skachek (Venäjä) Team Velosport s.a.
10 Jarkko Niemi Chebici-Isku s.a


Lahdessa on nähtävää ja koettavaa

 

Lahti on tapahtumien kaupunki. Ja Lahdessa on paljon nähtävää. Tervetuloa Lahteen. Selailtava Lahti Regionin kesäopas on mainio työkalu. Kannattaa tutustua>>>


Vahvoja perinteitä ylläpidetään - Fellmanin ajot lauantaina
 

5.6.2014

Yksi suomalaisen pyöräilyn vanhemmista kilpailutapahtumista, Fellmanin ajot on jälleen lauantaina. Jo 30 –luvulla alkanut tapahtuma kiertää Fellmanin puiston ympäristön katuja. Kilpailu käydään koko 2000 –luvun käytössä olleella formaatilla. 1300 metrin rataa kierretään yksi tunti ja viisi kierrosta. Vauhti taataan kahdeksalla välikirillä, joista kilpailijat saavat tiedon kellonsoitolla.

Tämänvuotinen kilpailu on kerännyt jälleen noin 60 ajajaa tavoittelemaan Fellmanin voittoa. Fellmanin voitto on TS-korttelin, Pyynikki GP:n ja Porvoon ajon ohella kaikkien suomalaisten kilpapyöräilijöiden himoitsema. Kilpailu tulee olemaan kova. Sen takaavat muutamat vahvat joukkueet, kuten kotijoukkue TWD-Länken ja Porvoon Akilles. Näiden ohella yksittäiset ajajat yrittävät käyttää vahvojen joukkueiden vanavedessä tilaisuutta hyväkseen.

TWD-Länkenin joukkueessa ajavat mm. kortteliajon Suomen mestari Sami Tiainen, viime sunnuntaina Tarton Rattarallin voittanut Samuel Pökälä, viisi UCI -pistettä Viron ammattilaisetapeilla viikonloppuna saanut Mikko Paajanen ja seuran nuoret australialaiset Ben Carman ja Dylan Newbery. Lisäksi joukkueessa ajavat viime vuonna TS-korttelin voittanut Risto Aaltio, Tour of Estonian ensimmäisellä etapilla yhdeksänneksi polkenut Roope Nurmi ja nuoret Arno Hämäläinen ja Oskari Vainonpää sekä yhdistetystä pyöräilyyn vaihtanut Jesse Kaislavuo. Ilari Kahila, joka voitti tänä vuonna TS-korttelin Turussa, loukkaantui viime viikonvaihteessa BMX-radalla ja hänen osallistumisensa on epävarmaa.

Porvoon Akilleksen vahvassa joukkueessa ajaa mm. Marek Salermo, joka löi Pyynikki GP:n loppukirissä Samuel Pökälän ja otti jo neljännen Pyynikin voittonsa. Toinen vahva ennakkosuosikki Fellmanin voittajaksi on porilainen Matti Manninen, joka ajaa ruotsalaisessa Bliz-Merida –joukkueessa. Kilpailun ulkomaalaiset ovat kysymysmerkkejä, mutta mm. norjalainen Jonas Orset saattaa olla kova kortteliajaja. Samoin hollantilainen Tijl Van Der Steeg. Korttelikilpailun luonteeseen kuuluu, että joukosta voi nousta myös musta hevonen, joka pesee ennakkosuosikit.

Kilpailu alkaa kello 15 ja yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.