Ohjeita tapahtumaan osallistuville

34. FINLANDIA-MAPEI MTB 18.8.2024

OHJEITA OSANOTTAJILLE

Kilpailu järjestetään Lahden Urheilukeskuksessa (Salpausselänkatu 8). Kilpailukeskus on Lahden Urheilukeskuksen alueella ja rata kiertää Salpausselän maastossa. Finlandia-MAPEI MTB:ssa noudatetaan soveltuvin osin Suomen Pyöräilyn ohjeita kansallisia maastopyöräilykilpailuja varten sekä näitä kilpailuohjeita.

Kilpailulisenssit ja kilpailuluokat

Osanottajilta ei vaadita Suomen Pyöräilyn tai muun UCI:n jäsenliiton kilpailulisenssiä.

Kilpailussa on seuraavat luokat:

Luokka

Lähtöaika

  Matka km              

Osanottajat

Hobby-Finlandia

11.00

n. 7 

Perheet, lapset, muut maastopyöräilyn harrastajat

Pitkä-Finlandia

12.00

n. 52

Vapaa luokka (2005 ja sitä ennen syntyneet)

Puoli-Finlandia

12.15

n. 26

M18 (2006 tai myöhemmin syntyneet), MIehet "vapaa luokka", Seniorit 45 (1979 ja sitä ennen syntyneet), Naiset "vapaa luokka."

 Ilmoittautuminen

Ks. Ilmoittautuminen

Kilpailutoimisto, jälki-ilmoittautuminen

Kilpailutoimisto sijaitsee kilpailukeskuksessa Lahden Urheilukeskuksessa ja on avoinna sunnuntaina  18.8.2024 klo  klo 09.00 – 17.00.

Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan kilpailutoimistossa sunnuntaina 18.8.2024 klo 10.30 asti. Jälki-ilmoittautumisen maksu on mahdollista käteisellä (mielellään tasaraha), MobilePay -sovelluksella tai Smartum-liikuntaseteleillä / SmartumPaylla. Myös korttimaksu on mahdollista.

Ilmoittautumismaksun palauttaminen, osallistumisoikeuden siirto

Ilmoittautumismaksua ei palauteta, vaikka ilmoittautunut ei ota osaa tapahtumaan. 

Sairaus- tai vammatapauksissa osallistumisoikeuden voi siirtää lääkärintodistuksella seuraavan vuoden tapahtumaan. Osanottajan tulee tässä tapauksessa tapahtumapäivään mennessä lähettää organisaatiolle kopio lääkärintodistuksesta postitse (postileima viimeistään tapahtumapäivänä) tai sähköpostin liitteenä.
 
Siirron voi tehdä vain itselleen ja vain yhden vuoden eteenpäin. Organisaatio siirtää osanottajan osallistumisoikeuden automaattisesti seuraavan vuoden tapahtumaan, jolloin osanottajan nimi ilmestyy osanottajalistalle ilman osanottajan erillisiä toimenpiteitä. Muistathan kuitenkin ilmoittaa mahdollisesta osoitteenmuutoksesta. Siirtoa ei normaalitilanteessa vahvisteta erikseen.

Mikäli tapahtuma joudutaan perumaan, niin ennakkoon ilmoittautuneiden osanotto-oikeus siirtyy seuraavalle vuodelle. Ilmoittautumismaksua ei myöskään tässä tapauksessa palauteta. 
 
Mikäli nimesi ei löydy osallistujalistoilta siirrosta huolimatta, otathan yhteyttä järjestäjään.
 
Mitään ilmoittautumismaksuja ei palauteta.

Osallistumisen peruminen

Finlandia-MAPEI MTB ei palauta osanottajan ilmoittautumismaksua missään tapauksessa. Perumisesta ei tarvitse ilmoittaa organisaatiolle erikseen.

Vakuutusturva

Ilmoittautumismaksu ei sisällä osanottajan tai hänen välineidensä ja varusteidensa vakuutusta. Osanottajat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan. 

Osanottajien ja pyörän varusteet sekä kilpailunumero

Osanottajien on käytettävä hyväksyttyä, jäykkärakenteista kypärää sekä harjoitteluvaiheen että varsinaisen tapahtuman aikana. Pyörässä on oltava hyvin toimivat etu- ja takajarrut. Renkaissa ei saa olla nastoja tai ruuveja. Sähköavusteisen pyörän käyttö ei ole sallittu. 

Kilpailunumero (1 kpl) kiinnitetään pyörän ohjaustankoon niin, että se on edestä päin vaivatta luettavissa. Kilpailunumeron kääntöpuolelle liimattua RFID-tunnistetta ei saa poistaa. Kilpailunumero on kiinnitettävä niin, että tunnisteen ja ohjaustangon/ -kannattimen väliin jää noin 10 cm. Numeroa ei tarvitse palauttaa kilpailun jälkeen.

Kilpailun kulku

Jokainen osanottaja on vastuussa siitä, että hän ajaa koko kilpailumatkan sekä että hän ajaa oikealla radalla. Kilpailija ei saa oikaista eikä jättää kierroksia ajamatta. Keskeyttäneen kilpailijan tulee irrottaa kilpailunumero välittömästi keskeytyksen tapahduttua.

52 km:n osanottajien on oltava lähtöalueella 11.45, 26 km:n osanottajien (Puoli-Finlandia) järjestäytyminen lähtöön tapahtuu välittömästi ensimmäisen lähdön jälkeen.  Lähtöalue sijaitsee Lahden Urheilukeskuksessa Karpalon kentällä.

Osanottaja voi ottaa vastaan ulkopuolista teknistä apua. Kokonaisen pyörän vaihtaminen on kuitenkin kielletty. Osanottaja voi ottaa ruoka- ja juomahuoltoa kaikilla radan osuuksilla, mutta siten, että se ei häiritse muiden osanottajien ajamista.

Järjestäjän puolesta on kierroksella varrella yksi (Messilän golfkentän läheisyydessä) ja maalialueella yksi ravintohuoltopiste. Ravintohuoltopisteillä on tarjolla urheilujuomaa, vettä, suolakurkkuja ja rusinoita. Järjestäjä suosittelee, että osanottajat ottavat mukaansa lisäravintoa, jos arvioivat järjestäjien huollon olevan riittämättömän.

Jokaisen osanottajan on käyttäydyttävä siten, että nopeampi osanottaja voi koska tahansa ohittaa hitaamman.

Kilpailurata

Ratakartta ovat nähtävillä Kilpailutoimiston ulkopuolella. Lähtö ja maali sijaitsevat Lahden Urheilukeskuksen  alueella.

Radat on merkitty merkinantonuolin ja muovinauhoin. Rata on noin 26 km:n mittainen kierros, jonka 52 km:lle osallistuvat kiertävät kahdesti. Uudelle kierrokselle lähdetään kiertämällä lähtö- / maalialueen kautta opasteiden mukaisesti.

Hobby-Finlandian reitti n. 1 km (ajomatka 7 km) kiertelee Lahden Urheilukeskuksen ympäristössä.

Kilpailualueella voi olla myös muita kuin Finlandia-MAPEI MTB –maastopyöräilyyn liittyviä ratamerkintöjä, joten osanottajien on oltava huolellinen, jotta jokainen ajaa oikeaa reittiä. Osalla reittiä on myös muita ulkoilijoita, jotka jokaisen osanottajan tulee huomioida ja antaa myös heille tilaa. Radalla on tienylityksiä, joissa ei ole järjestäjien puolesta valvontaa tai liikenteenohjausta.

Huom! Radan merkintä käynnistetään perjantai-iltana 16.8.2024 ja rata on merkitty lopullisesti vasta sunnuntaiaamuna 18.8.2024.

Aikalimiitti

Kilpailijoiden turvallisuuden vuoksi järjestäjä on varannut oikeuden keskeyttää niiden Pitkä-Finlandian (52 km) kilpailijoiden kilpailun ensimmäisen kierroksen jälkeen, jotka eivät ole ohittaneet maalialuetta ja lähteneet toiselle kierrokselle ennen klo 14.15.

Roskat

Roskien (urheiluravinteiden kääreet yms.) voidaan pudottaa vain kilpailunjärjestäjän huoltopisteille. Maaston roskaaminen on ehdottomasti kielletty.

Vastalauseet

Osanottaja on oikeutettu tekemään kirjallisen vastalauseen mikäli tälle on riittävät perusteet. Mikäli tuomariston päätös perustuu sääntöihin ei tehdystä ratkaisusta voi tehdä vastalausetta. Vastalause tehdään kilpailujen ylituomarille.

Vastalause, joka liittyy osanottajan oikeuteen osallistua kilpailuun, on jätettävä ennen ko. kilpailuluokan lähtöä.

Vastalause, joka liittyy sääntörikkomukseen, tulee tehdä heti aiheen ilmaannuttua tai viimeistään 15 min. ko. osanottajan maaliintulon jälkeen.  Vastalause tulosluetteloa vastaan on tehtävä viimeistään 15 min siitä, kun tulosluettelo on julkaistu.

Vastalause on vahvistettava kirjallisesti ja siihen on liitettävä 20 euron vastalausemaksu. Vastalausemaksu palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään.

Ensiapu

Ensiapupiste sijaitsee lähtö-/ maalipaikalla, p. 044 364 3942. Yleinen hätänumero on 112. Lähin sairaala on Päijät-Hämeen keskussairaala. Ensiapupäivystäjä kilpailupaikalla SPR:n Lahden alueen osasto.

Tapahtuman luonteesta johtuen järjestäjät eivät voi järjestää täydellistä ensiaputurvaa koko radan osuudelle. Sen vuoksi jokaisen osanottajan tulee välttää omien taitojensa ylittävää riskinottoa, antaa apua sitä tarvitsevalle ja informoitava järjestäjiä mahdollisista onnettomuuksista.

Palkinnot ja palkintojen jako

Palkintojen jako on välittömästi, kun kunkin sarjan kaikki palkintojen saajat ovat saapuneet maaliin ja tulokset ovat niiltä osin valmiina.  Rahapalkinnot maksetaan palkinnon saajan edustaman seuran tilille 15.10.2024 mennessä (tilinumero on ilmoitettava kilpailutoimistoon).

 

1.sija 

2 sija 

3.sija 

4.sija

 5sija

Pitkä-Finlandia          

300

200

150

100

75

Puoli-Finlandia / miehet 

100

75

50

  

Puoli-Finlandia / naiset

100

75

50

  

Puoli-Finlandia / M45

100

75

50

  

Puoli-Finlandia / M18

100

75

50

  

Palkinnot voivat olla raha (€)- ja/tai esinepalkintoja. Kaikki Hobby -luokan ajajat palkitaan Finlandia -mitalilla.

Osanottajamitali

Osanottajat saavat maalissa Finlandia-maastopyöräily–mitalin.

Tulokset

Tulokset ovat nähtävillä online -tulospalvelussa (www.twd.fi).  Tulokset toimitetaan sarjojen kärjen osalta tiedotusvälineille.

Suihkut ja pukeutuminen

Suihkut ja pukeutuminen Lahden Urheilukeskuksessa (mäkikatsomon pukuhuoneet). Pukuhuoneet avataan sunnuntaina klo 10:30. 

Pyörien pesu

Maalialueen tuntumassa.

Ruokailu

Osanottajat saavat maaliintulon jälkeen kevytaterian Ravintola Voitossa. Voitto sijaitsee aivan maalin vieressä sen länsipuolella samassa rakennuksessa kuin Hiihtomuseo. 

Organisaatio

Kilpailun järjestäjä: CC Tailwind ry ja TWD-Länken rf, info@twd.fi. Kilpailujen johtaja on Esko Lummelampi p. 0500 240 029 ja ylituomarina Olli Kolehmainen. 

Pysäköintialueet

Pysäköintialueet ovat kilpailukeskuksen ympäristössä.

Muuta

Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden muuttaa näitä ohjeita kilpailun lähtöön saakka. Muutoksista informoidaan internet –sivuille www.twd.fi ja kilpailukuulutuksella kilpailukeskuksessa.