Ajankohtaista


Uudemmat uutiset etusivulla


 

 

Samuel Pökälä juhli syntymäpäiviään voittamalla Finlandia MTB:n

14082016 ell

26.kerran ajetun Finlandia MTB:n päälähdön, miesten 70 kilometrin kilpailun voitosta käytiin kova taistelu Liedon TVC:n ja järjestävän seuran TWD-Länkenin Samuel Pökälän väillä. Kaksikko ratkaisi paremmuuden maalinousussa. Siinä syntymäpäiväsankari Samuel Pökälä oli vahvempi.

70 kilometrin kilpailussa alussa muodostui neljän ajajan kärkiryhmä, jossa ajoivat Pökälä, Ojala, Samuli Visuri (CCH) ja Kimmo Kananen (IBD Cycling). Pian kärjessä oli vain Henri Ojala ja Samuel Pökälä. He tekivät sopuisasti töitä raskaalla ja osin liukkaallakin reitillä.

Kun kaksikko tuli maalinousuun, Samuel Pökälä oli kärjessä eikä luovuttanut paikkaansa. Ojalan oli pakko tyytyä kakkostilaan. Heidän takanaan erot olivat selvät. Visuri ajoi kolmanneksi ennen Kimmo Kanasta. Juho Hänninen ajoi viidenneksi.

Naisten kilpailussa maastomaratoneja hallinnut Sini Alusniemi oli omaa luokkaansa. Hän kärsi rengasrikon ja rengasoperaatio kesti viitisen minuuttia, mutta sekään ei uhannut hänen voittoaan.

Miesten 35 kilometrin kilpailun voitto Sami Hiltunen (Lahden Pyöräilijät). 45-vuotiaissa miehissä nopein oli Mika Tervala (Lahden Pyöräilijät). 18-vuotiaiden 35 kilometrin voitti Kasperi Kansikas (Pilkanmaan Pilke).

Tulokset

26. Finlandia MTB, Hollola

Miehet 70 km

1    Samuel Pökälä TWD-Länken 3:16:06        
2    Henri Ojala Team Evoc / TVC +0 .01                
3    Samuli Visuri CCH +7:08    
4    Kimmo Kananen IBD Cycling +12:23    
5    Juho Hänninen TWD-Länken +15:53    
6    Erki Kukk (Viro) VO2 Specialized CC +21:25    
7    Kristjan Randma (Viro)    VO2 Specialized CC +26:31    
8    Heikki Niskakangas IK-32 +26:37    
9    Pekka Niemi KanSu +29:27    
10    Timo Lehtinen Sali82, Turku +33:09    

Naiset 35 km

1    Sini Alusniemi JYPS/Crocsports 1:50:25        
2    Iiris Õunmaa (Viro) Kalevi Jalgrattakool +3:40    
3    Ksenia Chernykh (Venäjä) GIANT RUSSIAN TEAM +8:39    
4    Jenni Korhonen LaPy +16:11    
5    Marianne Palusoo (Viro) Veloplus Torq ProTeam +25:04    
6    Kadri Kangur (Viro)Tervisesport +34:09    
7    Mona Lindroth LaPy +37:08    
8    Suvi Perälä KorsKa+45:12    
9    Anu Mikkola +48:29    
10    Ella Korhonen +49:05


 

Suomen vanhin maastopyöräilytapahtuma jälleen Salpausselän maastoissa

13.08.2016 klo 07:00 / el

Finlandia –maastopyöräily ajetaan sunnuntaina jo 26. kerran. Maamme vanhimman maastoyöräilytapahtuman tapahtumakeskukseksi on vakiintunut Hollolan Messilä ja pitkä 35 kilometrin reitti suuntautuu ensi Messilästä itään ja käy kääntymässä Lahden Urheilukeskuksen tuntumassa. Sieltä maastopyöräilijät kääntyvät takaisin kohti Messilää, Tiirismaata ja Hälvälää. Reitti palaa Hälvälästä Tiirismaan kautta takaisin Messilään. Kokonaisnousua reitille tulee noin 750 metriä.

- Reitistä on pyritty tekemään hyvä kompromissi monen tasoisille maastopyöräilijöille. Nousuja, laskuja, hitaampia teknillisiä polkuja ja helposti ja ajettavia nopeita väyliä.  Salpausselän maastot tarjoavat mukavia maastopyöräilyelämyksiä, parhaita Suomessa. Pyörien kehitys on vuosien varrella muokannut myös osanottajien odotuksia reitistä, kertoi ratamestari ja kokenut maastopyöräilijä Sami Tiainen.

Miesten pääluokassa 70 kilometrillä on mukana monia maan kärkiajajia. Suosikkina starttaa järjestävän seuran TWD-Länkenin Samuel Pökälä. Pökälä voitti Finlandian viime vuonna. Mukana on myös Rion olympialaisista palannut Suomen joukkueen mekaanikko Kimmo Kananen. Myös Kananen on Finlandian voittajia.

Naisten virallinen kilpaluokka ajaa yhden kierroksen eli 35 kilometriä. Naisten kilpailussa suosikkina lähtee jyväskyläläinen Sini Alusniemi. Hän on palannut muutaman voittoisan vuoden jälkeen takaisin Finlandiaan. Alusniemi on maastopyöräilyn maratonien ykkösnimi Suomessa.

Tämänvuotiseen Finlandiaan on tullut pari kymmentä virolaista maastopyöräilijää. He ovat ihastuneet Salpausselän maastoihin, koska samanlaisia ei Virosta löydy. Mukana on myös venäläisiä maastopyöräilijöitä.

Myös lapset on huomioitu Finlandiassa. He starttaavat starttaavat omaan tapahtumaansa ennen varsinaisia kilpailuluokkia kello 11 ja lasten reitti kiertelee Messilän tuntumassa. Pääluokat lähtevät tuntia myöhemmin. Pitkän matkan kärki on maalissa noin klo 15.


 

Finlandia –maastopyöräily täyttää neljännesvuosisadan


Salpausselän maastoissa ajettava Finlandia –maastopyöräily ajetaan tulevana sunnuntaina jo 25. kerran.
Se on vanhin maastopyöräilytapahtuma, joka on järjestetty jokainen vuosi sen aloituksesta lähtien. Tapahtuma alkoi muutama vuosi sen jälkeen, kun maahamme alkoi levitä maastopyöräilyharrastus ensimmäisten maastopyörien maahantuonnin alkaessa. Ensimmäiset maastopyöräilyn SM-kilpailutkin pidettiin vuosi ensimmäisen Finlandia –maastopyöräilyn jälkeen.

Finlandia –maastopyöräilyn tapahtumakeskus on muuttanut vuosien varrella Lahden hiihtostadionilta Messilään, jossa se on ollut yli 15 vuotta. Reitti on kehittynyt maastopyörien kehityksen myötä, mutta tapahtuman luonteen mukaisesti siitä ei ole haluttu tehdä liian teknistä.

Juhlavuoden kunniaksi tapahtumassa on erillinen lähtö retro –pyörille. Nuoremmalla pyöräilijäpolvella on nyt mahdollisuus nähdä millaisilla pyörillä Finlandian alkuvuosina tapahtumassa ajettiin. Retro –lähdössä on yli 20 pyörää, jotka ovat vuodelta 1998 tai aikaisemmilta vuosilta. Joukossa on yksi vuosimalia 1988 oleva pyörä.

Tänä vuonna Merida MTB Finlandia –nimellä ajettavaan tapahtumaan odotetaan noin 300 maastopyöräilijää. Mukana on maan kärkiajajia, mm. Henri Ojala ja edelleen kovassa kunnossa oleva Finlandian kaksinkertainen voittaja Kimmo Kananen. Heitä ovat haastamassa mm. kotiseuran TWD-Länkenin Samuel Pökälä ja Juho Hänninen. Pökälällä on Finlandia -voitto kahden vuoden takaa.

Päälähtö on kello 12 ja maalissa kärki on noin kello 15.  Ennen aikuisten lähtöjä, lapset ajavat kello 11 oman Hobby-Finlandiansa.
lmoittautumispalvelu avattu, Retro-Finlandia juhlavuoden luokkana


Ilmoittautumispalvelu avattu

9.4.2015

Juhlavuoden Merida MTB Finlandian ilmoittautumispalvelu on avattu. Finlandia -maastopyöräily täyttää tänä vuonna 25-vuotta. Sen kunniaksi on tapahtumassa mukana Retro-Finlandia -läjhtö. Siihen pääsee mukaan vuosimallin 1998 tai sitä vanhemmalla maastopyörällä.

Reittiin tulee joitakin muutoksia ja polkuosuuksia tulee hieman lisää. Muilta osin tapahtuma noudattaa hyvää palautetta saanutta linjaa.Reaaliaikainen tulosseuranta

9.8.2014

Merida MTB Finlandiassa on reaaliaikainen tulosseuranta >>>

 


Jukka Vastaranta polki Merida MTB Finlandian voittoon

 

10.8.2014

Maastopyöräilyammattilainen Jukka Vastaranta polki Hollolassa Salpausselän maastoissa ajetun 70 kilometrin Merida MTB Finlandia –maastopyöräilyn. 24. kerran järjestetty tapahtuma ajettiin tänä vuonna helteisessä säässä ja kuivassa maastossa.

Jukka Vastaranta karkasi muilta jo ensimmäisellä 35 kilometrin kierroksella yhdessä veljensä Mikon kanssa. Kaksikko oli aivan omaa luokkaansa ja loppunousussa Jukka oli vahvempi ja ylitti maalilinjan ensimmäisenä. Kolmanneksi polkenut Samuli Saarela jäi noin kahdeksan ja puoli minuuttia.
Yksi ennakkosuosikeista, viime vuoden voittaja Samuel Pökälä kärsi kaksi rengasrikkoa jo ensimmäisellä kierroksella ja hän joutui toisen rengasrikon jälkeen talutushommiin.

- Tarkoitus oli, että ensimmäinen kierros mennään porukassa ja sen jälkeen yritetään vähän enemmän. Mutta kun oli hyvää polkumäkeä ylös ja alas, niin porukka jäikin ja vain Mikko tuli mukana. Tasaisilla tieosuuksilla tuli ajettua kovempaa ja eroa näytti tulevan mukavasti. Reittihän oli minun mieleen, oikein mukava kisa, sanoi Jukka Vastaranta, joka voitti edellisen kerran Finlandian vuonna 2010.

Naisten ykköseksi polki Sonja Kallio yli kahdeksan minuutin erolla Mira Orell-Sipposeen. Miesten puolimatkan eli 35 kilometrin voittaja oli vielä juniori-ikäinen Sasu Halme. Hän voitti kokeneen Sami Hiltusen noin kahdella ja puolella minuutilla. Miesten 45 –sarjan ykkönen oli Hollolan Mika Tervala.

Finlandia maastopyöräily keräsi taas alun neljättäsataa osanottajaa, joista suurin osa oli liikkeellä kuntoilumielellä.

Tulokset

24. Merida MTB Finlandia

Miehet 70 km

1     Jukka Vastaranta Medilaser-Specialized 2.57.01
2     Mikko Vastaranta Medilaser-Specialized s.a.
3    Samuli Saarela PKK/Team Sportax + 8.35
4    Perttu Pärssinen Team Medilaser + 8.44
5    Riivo Schumann (Viro) Ectreme Sport AMPS +11.07
6    Samuli Visuri CCH + 11.37

Naiset 35 km

1    Sonja Kallio Medilaser-Specialized 1.37.52
2    Mira Orell-Sipponen + 8.03
3    Anni Kainulainen Hämeenlinnan Hiihtoseura

Miehet 35 km

1    Sasu Halme Team Medilaser 1.23.58
2    Sami Hiltunen Team Lahden Polkupyörähuolto / LaPy + 2.26
3    Jeremias Holmberg HyPy/Erigeeper Challenge + 3.31

M18 35 km

1    Simo Terävä Merida bike Äänekoski 1.41,35
2    Roope Vainio HyPy + 6.55
3    Emil Uitto LaPy + 16.43

M45 35 km

1    Mika Tervala Hollola 1.29,54
2    Ismo Perttula Kaupin Kanuunat + 0.31
3    Ari Kansikas Team Medilaser + 6.23

 

 

 

24. Merida MTB Finlandia poljetaan hellesäässä sunnutaina

9.8.2014

Maamme vanhin maastopyöräilyn massatapahtuma Merida MTB Finlandia ajetaan nyt jo 24. kerran. Hollolan Messilässä kilpailukeskusta pitävä ja Salpausselän maastoissa kiertävä tapahtuma ajetaan tällä kertaa helteisessä säässä. Ennusteiden mukaan helleraja +25 rikkoontuu, mutta kuitenkaan huippuhelteitä ei ole ennusteiden mukaan tulossa. Kahden edellisvuoden märästä ja kuraisesta kelistä ei ole nyt tietoakaan.

Tapahtuman päälähtöön, miesten 70 kilometrille on tulossa mukaan maamme tämän hetken kovin maastopyöräilynimi Jukka Vastaranta. Ammattilaisena polkevaa Vastarantaa yrittää haastaa nykyään enemmän asvalttiteillä polkeva TWD-Länkenin Samuel Pökälä. Pökälä on viime vuoden voittaja. Vastaranta voitti Finlandian viimeksi vuonna 2010.

Merida MTB Finlandia on huipuista huolimatta kuntopyöräilytapahtuma. Suurin osa tapahtumaan osallistuvista ajavat yhden pitkän kierroksen eli 35 kilometriä. Tapahtumassa on myös lasten Hobby –startti, jossa lapset kiertävät lyhyehköä kierrosta kilpailukeskuksen lähiympäristössä.

Lopullinen osallistujamäärä selviää lauantai-iltapäivän ja sunnuntaiaamun jälki-ilmoittautumisten jälkeen, mutta osanottajamäärä ei nouse huippuvuosien 600 pyöräilijään. Mm. monet virolaispyöräilijät ovat jääneet pois, koska heillä on iso maastopyöräilytapahtuma viikonloppuna Otepäässä.

Tapahtuma alkaa Messilässä kello 11 Hobby –sarjalla ja jatkuu klo 12 päälähdöllä. 70 kilometrin kärki on maalissa vajaan kolmen tunnin ajamisen jälkeen.


Merida MTB Finlandia, voittajat 2004-2013

Miehet (Pitkä-Finlandia) / Naiset

2013    Samuel Pökälä TWL / Sini Alusniemi JyPs
2012    Kimmo Kananen Velocitor / Sini Alusniemi Squeezy Team
2011    Jussi Rossi TWL / Sini Alusniemi JyPs
2010    Jukka Vastaranta TP-U / Irene Hiltunen Kaupin Kanuunat
2009    Rainer Aaltonen TCC / Carina Ketonen RCC
2008    Allan Oras (EST) ASC / Maaris Meier (EST) AT
2007    Kimmo Kananen TWL / Sini Alusniemi JyPs
2006    Eero Jäppinen MiPy / Carina Ketonen KoPy
2005    Christoph Sauser (SWI) Siemens Cannondale / Päivi Tommola TWD
2004    Helmet Tamkorv (EST) PCC / Carina Ketonen TBB


Finlandia -mitali 2014

Tänäkin vuonna osanottajat saavat Finlandia maastopyöräily -mitalin. Perinteitä jatketaan.


Uusi ilmoittautumisjärjestelmä avattu

16.4.2014

Merida MTB Finlandian uusi ilmoittautumisjärjestelmä on avattu tänään. Ilmoittauminen tapahtuu verkkosoitteessa http://finlandia.tapahtumiin.fi/fi/ .

Ohjeet, hinnat jne. löytyvät Ilmoittautuminen -sivulta. Hyödyllisiä ohjeita löytyy Ohjeita tapahtumaan osallistuville -sivulta.


Merida MTB Finlandian ennakkoilmoittautuminen käynnistyy Go Expossa

 

3.3.2014

Elokuun 10. päivänä ajettavan Merida MTB Finlandian ennakkoilmoittautuminen käynnistyy Go Expo –messujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa 7.-9.3.2014.

Messujen ajan on käytössä erikoishinta. Se on sekä ”Pitkä-Finlandian” että ”Puoli-Finlandian” osalta 10 euroa edullisempi kuin varsinainen ennakkohinta. Messujen jälkeen ennakkoilmoittautuminen käynnistetään Internetin kautta 15.3.

Finlandia –maastopyöräily järjestetään jo 24. kerran. Melkein neljännesvuosisadan ikäinen Finlandia on vanhin maastopyöräilytapahtuma maassamme. Tapahtuma on saanut poikkeuksetta hyvin myönteisen palautteen tapahtumaan osallistuneilta.

Tarkempia tapahtumatietoja löytyy Ohjeita tapahtumaan osallistuville – sivulta.