Tuoreet SM-mitalistit vauhdittamassa Fellmanin kortteliajoja sunnuntaina

30.5.2024

Lahden toiseksi vanhin urheilutapahtuma, Fellmanin ajot, ajetaan Fellmanin puiston ympäristön kaduilla sunnuntaina. Lähtö ja maali on Kyösti Kallionkadulla. 

Fellmanin ajot on katsojille viihdyttävä ja mielenkiintoinen, mutta pyöräilijöille raaka ja repivä kilpailu, jossa ollaan lähes jatkuvasti epämukavuusalueella. Tunnin ja viiden kierroksen kilpailussa on kuusi erillistä välikiriä. Välikirit tuovat kilpailuun lisävauhtia. Vauhtia tosin ei ole puuttunut koskaan Fellmanin ajoista, sillä moni haluaa päästä kilpailun voittajien kunniataulukkoon ja saada nimilaattansa kiertopalkinnon kylkeen.   

Kortteliajon SM-kilpailut käytiin edellisenä viikonvaihteena Oulussa ja yleisöllä on tilaisuus nähdä nyt koko miesten mitalikolmikko Fellmanissa. Kilpailussa on mukana Suomen mestari Veeti Vainio (Voltas – Tartu / Porvoon Akilles) sekä hopeamitalisti Juuso Puhakka (Reaktor Stanga Racing) sekä pronssimitalisti Veli-Petteri Liedes (Jurvan Voima). Mukana on myös miesjunioreiden Suomen mestari Petja Teppo (Jurvan Voima). Heitä tulee haastamaan kotijoukkueen TWD-Länkenin Oskari Kolehmainen, joka on ottanut kaksi edellistä Fellmanin voittoa. Mukana on myös Fellmanin neljästi voittanut Kimmo Kananen (IBD Cycling).

Yksi mielenkiintoinen seurattava on 17-vuotias Kasper Borremans (IBD Cycling / Cannibal B Victorius). Lahjakkaalla suomalaisnuorella on jo tulevaisuus selvillä. Hänellä on sopimus vuosiksi 2025–2026 italialaiseen Continental -tason joukkueeseen ja siitä eteenpäin vuosiksi 2027–2028 World Tour -joukkueeseen Bahrain Victorioukseen. 

Kilpailu alkaa sunnuntaina kello 13:30. Yleisöllä on vapaa pääsy. 

Fellmanin ajot sulkee katuja 

Kortteliajojen vuoksi lähtö- ja maalikatu Kyösti Kallionkatu on suljettu jo aamusta kello 18:30:een. Muut kilpailureitin kadut Paasikivenkatu, Svinhufvudinkatu ja Ståhlberginkatu ovat suljettuja kello 12:00 – 16:00. Kilpailuun käytettävillä kaduilla on myös pysäköintirajoitukset ja tapahtuma vaikuttaa myös Lahden Seudun Liikenteen (LSL) liikennöintireitteihin. 

 

Lisätietoja

Esko Lummelampi p. 0500 240 029