Jaakko Hänninen valmistautui Baskimaan ympäriajoon 200 kilometrin kilpailulla

31.3.2024

Jaakko Hännisen Espanjan kilpailut jatkuivat pääsiäislauantaina vajaan 200 kilometrin GP Miguel Indurainilla. Kilpailu oli aloitus pääsiäismaanantaina alkavaan kuuden päivän Baskimaan ympäriajoon. 

Noin 3200 nousumetrin GP Miguel Indurain alkoi parikymmenen kilometrin ajon jälkeen seitsemän ajajan irtiotolla. Sille annettiin noin seitsemän minuuttia etumatkaa, kunnes pääjoukko alkoi ajaa sitä pienemmäksi. Kun reitti tuli tapahtumakaupunkiin Estellaan ja matkaa oli jäljellä 30 kilometriä, irtiotto oli ajettu kiinni. Samalla sade oli kastellut kaupungin kadut liukkaiksi. Se toi pulmia monelle ajajalle. Näiden joukossa oli Jaakko Hännisen joukkueen Decathlon AG2R La Mondialen kapteeni Felix Gall, joka liukasteli itsensä kumoon ja se sekoitti joukkueen kuvioita. Liukkaus, monet käännökset ja jyrkät lyhyet kaupunkinousut pilkkoivat pääjoukon moneen pieneen osaan. 

Kun maaliin oli matkaa kuusi kilometriä, UAE Team Emiratesin yhdysvaltalainen Brandon McNulty oli iskenyt irti ja oli menossa soolovoittoon. Mutta takaa tuli ohi Lotto Dstnyn belgialainen Maxim van Gils. Hän oli puolestaan menossa voittoon, mutta McNulty tuli viimeisten satojen metrien laskut ja kulmat taidolla alas, otti van Gilsin kiinni ja kiri lopussa ykköseksi. 

Apumiehenä kilpailun ajanut Jaakko Hänninen tuli maaliin sijalla 84. 

- Avaus Baskimaan kisarupeamaan tehty. Minun alkuviikkoni oli hankala Katalonian ympäriajon jälkeen ja olen tuskaillut siitepölyn aiheuttamien allergiaoireiden kanssa. Tänään kuitenkin kunto tuntui jo kohtuullisen hyvältä, mikä on positiivista tulevaa viikkoa ajatellen. Tänään tein töitä Felix Gallin eteen. Harmi, että hän kaatui lopussa, niin ei saatu päivän hyvää joukkuetyötä realisoitua tuloksena, kertoi Jaakko Hänninen. 

Tulokset

33. Gran Premio Miguel Indurain (1.Pro)

Estella – Estella 198,1 km

1    Brandon McNulty (USA)  UAE Team Emirates 4:55:48
2    Maxim van Gils (Belgia) Lotto Dstny s.a.
3    Oscar Onley Iso-Britannia) Team dsm-firmenich PostNL + 0:02
4    Ion Izagirre (Espanja) Cofidis + 0:06
5    Archie Ryan (Irlanti)  EF Education – EasyPost + 0:08
6    Samuele Battistella (Italia)  Astana Qazaqstan Team + 0:16
7    Clément Champoussin (Ranska) Arkéa - B&B Hotels s.a.
8    Steff Cras (Belgia) TotalEnergies s.a.
9    Maximilian Schachmann (Saksa) BORA – hansgrohe s.a.
10    Fernando Barceló (Espanja) Caja Rural - Seguros RGA s.a.

84    Jaakko Hänninen (Suomi) Decathlon AG2R La Mondiale Team + 7:52


Lisätietoja
Esko Lummelampi p. 0500 240 029

Jaakko Hännisen haastattelu- ja kuvapyynnöt
Baptiste Ollier p. +33 6 73 69 18 20