Jaakko Hänninen urakoi viikonlopun tuloksellisesti Etelä-Ranskassa

19.2.2024

Jaakko Hännisen kilpailukausi jatkui tammikuussa Australiassa ajetun Tour Down Under -etappiajon jälkeen kotinurkilla Etelä-Ranskassa. Noin kolmen viikon harjoitusjakson jälkeen viikonloppuna ajettiin perinteiset ranskalaiset alkukauden kilpailut, yhden päivän Classic Var ja kahden päivän Tour des Alpes – Maritimes. Hännisen Decathlon AG2R La Mondiale – joukkue ajoi kilpailut vahvalla miehistöllä. Ja vahva oli tuloskin. Classic Varissa kaksi joukkueen ajajaa oli seitsemän parhaan joukossa. Ja etappiajo oli lähes täyspotti. Viimeisellä etapilla tuli kaksoisvoitto ja kokonaiskilpailussa voitto sekä kolmas sija.

184 kilometrin Classic Var -kilpailussa oli nousumetrejä hieman yli 2000. Nämä metrit kerättiin kuitenkin noin 50 viimeisen kilometrin aikana. Maali oli ykköskategorian Mont Faronin päällä. Ja kuten oli odotettavissa, ratkaisu tapahtui maalinousussa. Pieni kärkiryhmä ratkaisi sijoitukset viimeisellä kilometrillä. Voittoon oli ajamassa norjalainen Tobias Johannessen ja hän luuli ylittäneensä maaliviivan, kun matkaa oli vielä jäljellä pari – kolmekymmentä metriä. Hän lopetti ajamisen ja takaa tuli ranskalainen Lenny Martinez ja ylitti maaliviivan ykkösenä. Harmistunut norjalainen jäi näin toiseksi.

Jaakko Hänninen oli auttamassa kapteeneita hyvin. Joukkueen Aurélien Paret-Peintre tuli maaliin 10 sekuntia voittajan perässä ja sijoittui viidenneksi. Hänninen oli 39:s (+4:50).

Seuraavana päivänä jälleen hyvässä kevätsäässä ajettiin Tour des Alpes – Maritimesin ensimmäinen 165,5 kilometrin etappi. Profiililtaan helpohko etappi päättyi massakiriin. Sen vei englantilainen Ethan Vernon (Israel - Premier Tech). Decathlon AG2R La Mondialen Benoît Cosnefroy oli kahdeksas samalla ajalla kuin voittaja. Jaakko Hännisen apumiehen tehtävät jatkuivat myös tällä etapilla. Hän tuli maaliin 17 sekuntia voittajan jälkeen sijalla 61.

Toinen ja samalla päätösetappi oli lyhyehkö, noin 132 kilometriä. Sillä oli kuitenkin yli 2400 nousumetriä. Kun lopussa oli noin neljän kilometrin kolmoskategorian nousu, niin massakiriä ei ollut odotettavissa. Voitto ratkaistiin pienestä ryhmästä, jossa oli enää parikymmentä ajajaa. Hännisen joukkueesta oli vielä mukana kolme ajajaa. Näistä kaksi Benoît Cosnefroy ja Aurélien Paret-Peintre olivat vahvoja ja ottivat komean kaksoisvoiton. Samalla sinetöityi Cosnefroyn kokonaiskilpailuvoitto. Paret-Peintre vei kokonaiskilpailun matalimman palkintokorokepaikan. Kakkoseksi kiilasi italialainen Vincenzo Albanese (Arkéa - B&B Hotels). Hänninen oli etapin 51:s. Kokonaiskilpailun sijoitus oli 50.

- Tämä oli hyvä viikonloppu ”kotona.” Tein töitä kolme päivää kapteeneille. Kunto tuntuu todella hyvältä tähän aikaan vuodesta. Korvien välissä on vielä pieni lukko. Mutta tässä tehdään töitä, että koko hommaan tulee enemmän rentoutta ja kisassakin uskaltaa kolistella kyynärpäitä hiukan enemmän, kertoi tyytyväinen Jaakko Hänninen.