Samuel Welsford kiri toisen etappivoiton Tour Down Underissa – Hänninen maaliin samalla ajalla

18.1.2024

Jaakko Hänninen
Kuva: P.Ballet_A.Broadway
Jaakko Hänninen Kuva: P.Ballet_A.Broadway

Saksalaistalli BORA-Hansgrohen australialainen kiriajaja Samuel Welsford otti jo toisen etappivoiton Tour Down Underissa. Hän kiri ykköseksi kilpailun kolmannella 145,3 kilometrin etapilla joukkuetovereidensa hyvän esityön jälkeen. Italialainen Elia Viviani (Ineos Grenadiers) pääsi nyt palkintokorokkeelle toisella sijallaan. Kolmas oli britti Daniel McLay (Arkea-B&B Hotels).

Kun päivän irtiotto oli ajettu lopullisesti kiinni 31 kilometriä ennen maalia, alkoivat kiriajajien joukkueet koota rivejään ja nostaa vauhtia alamäkivoittoisaan loppuun. Vauhti kasvoi, mutta ajo muuttui samalla levottomaksi. Kolareilta ei vältytty ja mm. yksi kokonaiskilpailun ennakkosuosikeista, Australian maantiemestari Lucas Plapp (Team Jayco AlUla) kaatui kolarin seurauksena. Hän kärsi lähes 10 minuutin aikatappion ja menetti mahdollisuutensa kokonaiskilpailussa.

Kun etapilla ei tullut kokonaiskilpailun kärkiajajille aikaeroja, kilpailun johtajan paitaa pitää edelleen nuori meksikolainen Isaac del Toro. Aikaerot muodostuvat hyvityssekunneista.

Jaakko Hänninen ajoi maaliin vältellen kolareita. Hän tuli massakiriin päättyneellä etapilla maaliin samalla ajalla kuin voittaja. Sijoitus oli 55:s. Kokonaiskilpailussa on hän sijalla 62 (+ 11 sekuntia).

- Päivä oli mäkijalkojen virittelyä lauantain etappia ajatellen. Onneksi sain vältettyä kolarit ja pääsin maaliin ilman aikatappiota, totesi Jaakko Hänninen.

Myös seuraava 136,2 kilometrin etappi on kiriajajien juhlaa. Jännitys tiivistyy, kun lauantaina on edessä kokonaiskilpailun ratkaiseva Willunga Hillin nousuun päättyvä etappi.