Jaakko Hänninen palaa pitkältä kilpailutauolta kauden avauskisaan Australiassa

9.1.2024

Jaakko Hänninen
Kuva: P.Ballet_A.Broadway
Jaakko Hänninen Kuva: P.Ballet_A.Broadway

Maamme ainoan WorldTour -tason miespyöräilijämme Jaakko Hännisen epäonninen kolari elokuun puolenvälin jälkeen Espanjan Burgosissa johti pitkää harjoitus- ja kilpailutaukoon. Mutta nyt hän on toipunut vammoistaan ja päässyt valmistautumaan hyvin kauden avauskilpailuun Tour Down Underiin Australiassa. Kuuden etapin kilpailu alkaa tiistaina 16. päivänä tammikuuta.

Jaakko Hännisen ranskalaisjoukkue lähtee uuteen kauteen uudella nimellä pääsponsorin vaihtumisen myötä. Joukkue on nyt Decathlon AG2R La Mondiale. Pääsponsori ranskalainen Decathlon on maailman suurin urheilukauppaketju. Tässä yhteydessä myös joukkueen kilpailukalusto vaihtui pääsponsorin omistamaksi pyörämerkiksi.

- Pitkä toipuminen ja olkapään sekä käden kuntoutus on nyt takana. Toipuminen ja kuntoutus kuitenkin tarkoittivat sitä, että minulla ei ollut normaalia lepokautta edellisen kesken jääneen kauden jälkeen. Aloitin harjoittelun nyt alkavaa kautta varten välittömästi, kun vammat antoivat myöden. Joukkueen kanssa pääsin jo ensimmäiselle harjoitusleirille marras-joulukuun vaihteessa Ranskassa. Ja pian sen jälkeen olimme Espanjassa vajaan kahden viikon leirillä. Eli olen saanut tehokkaita pyöräilykilometrejä ihan mukavasti, kertoi Jaakko Hänninen.

- Vaikka tässä on monia uusia asioita, kuten pyörämerkin vaihtuminen, pitkä kilpailutauko ja minulle uusi kilpailu uudessa ympäristössä, niin motivaatio on korkealla. Pyörä on osoittautunut erittäin hyväksi ja Australian lämmössä ajettava kilpailu sopii minulle hyvin. Oma kunto on hyvällä tasolla. Olen tosityytyväinen, että asiat ovat epäonnen jälkeen menneet hyvään suuntaan, jatkoi Hänninen.

- Alkavan kauden alustava kilpailukalenterini tuntuu minusta oikein hyvältä. Vaikka Ranskan tiestö on minulle tuttua ja mieluista, niin Espanjan kilpailut eivät ole minulle lainkaan vastenmielisiä. Tulen ajamaan Espanjan kaikki WT-kisat. Alkukauden kisojen tulokset tietysti määräävät paljon loppukautta, mutta näillä näkymillä kausi tulee olemaan kohdaltani pitkä. Kauteen mahtuu hyviä harjoitusjaksoja ja ne pyrin hyödyntämään hyvin, kertoi Jaakko Hänninen alkavasta kaudestaan.

Santos Tour Down Under (2.WT1), Australia

1. etappi ti 16.1.2024 Tanunda-Tanunda 144 km
2. etappi ke 17.1.2024 Norwood-Lobethal 141,6 km
3. etappi to 18.1.2024 Tea Tree Gully-Campbelltown 145,3 km
4. etappi pe 19.1.2024 Murray Bridge-Port Elliot 136,2 km
5. etappi la 20.1.21024 Christies Beach-Willunga Hill 129,3 km -
6. etappi su 21.1.2024 Unley-Mount Lofty 128,2 km


Lisätietoja
Esko Lummelampi p. 0500 240 029

Jaakko Hännisen haastattelu- ja kuvapyynnöt
Baptiste Ollier p. +33 6 73 69 18 20