TWD-Länkenin Oskari Kolehmaisen ura etenee – siirtyy Ranskaan kv-kehitysjoukkueeseen

6.1.2024TWD-Länkenin 21 -vuotias Oskari Kolehmainen ottaa ison harppauksen pyöräilijäurallaan. Hänen joukkueensa tulevalla kaudella on ranskalainen kansainvälinen kehitysjoukkue Nippo-EF-Martigues. Joukkue korvaa kaudella 2023 toimineen Yhdysvaltoihin rekisteröidyn World Tour -joukkue EF Education – Easypostin kehitysjoukkue EF Education - Nippo Development Teamin. Uutta joukkuetta johtaa kokenut ranskalainen Frederic Rostaing.  Sen pääyhteistyökumppanit ovat japanilainen infrarakentaja Nippo ja kansainvälinen koulutusyritys EF Education First. Sen koti paikka on Sveitsi.

Oskari Kolehmainen voitti kaudella 2023 Suomen mestaruuden maantiepyöräilyssä U23 -luokassa ja oli SM-hopealla miesten elite -luokassa. Hän voitti myös kortteliajon miesten Suomen mestaruuden. Lisäksi tuli voitot perinteisissä TS-kortteliajossa ja Fellmanin ajoissa. Hän on edustanut TWD-Länkeniä vuodesta 2019 ja tulee jatkamaan Suomen kilpailuissa TWD-Länkenin joukkueessa. 

- Olen todella iloinen tästä mahdollisuudesta päästä kilpailemaan ammattilaisorganisaation kanssa ja ajamaan hyviä kisoja. Joukkueenjohtajan Frederic Rostaingin siiven alle on hyvä päästä, sillä hänellä on parinkymmenen vuoden kokemus ammattilaistallin pyörittämisestä Ranskassa, sanoi tyytyväinen Oskari Kolehmainen. 

- Tavoitteenani on ajaa tulosta mahdollisimman nopeasti alkukaudesta, jotta jalkaa saisi oven väliin. Kausi tulee olemaan pitkä, sillä se alkaa helmikuun puolessa välissä ja jatkuu lokakuulle. Minä muutan jo heti tammikuun alkupäivinä Ranskaan Marseillen lähelle Aubagneen, jatkoi Kolehmainen.

Nyt julkistetussa Nippo-EF-Martigues -joukkueessa on 19 ajajaa kahdeksasta eri maasta. Joukkue koostuu pääasiassa U23 -luokan pyöräilijöistä. 

___________

Lisätietoja

Esko Lummelampi p. 0500 240 029