33. Finlandia-MAPEI MTB:n päämatkan voitto Viroon – naisten nopein jälleen Sini Alusniemi

28.8.2023

33. kerran ajettu Finlandia MTB oli saanut nimisponsoriksi maailmanlaajuisen suuryrityksen Mapein ja näin tapahtuman nimi oli Finlandia – MAPEI MTB. Tapahtuma ajettiin loisto-olosuhteissa ja -puitteissa. Kilpailukeskus oli lahtelaisten monumenttien hyppyrimäkien tuntumassa Lahden Urheilukeskuksessa ja monipuolinen kilpailureitti kierteli Salpausselän maastoissa. 

Tapahtuma avattiin jälleen Hobby-Finlandialla, jossa nuoret maastopyöräilijät kiersivät kuuluisaa Häränsilmää noin kilometrin reitillään. Ajamisen riemusta nautti parikymmentä nuorta pyöräilijää.

Kilpailun päälähtö, kahden 26 kilometrin Pitkä-Finlandia oli tänäkin vuonna jännittävä taistelu voitosta. Kilpailun ykköseksi ajoi vielä juniori-ikäinen virolainen Hugo Hendrik Orava (SK Porter Racing) ennen Pro MTB:n Antti-Ville Koivistoa. Eroa maalissa oli vain 11 sekuntia, kun sitä toiselle kierrokselle lähdettäessä oli neljä sekuntia. Siinä vaiheessa kaksikon kannassa oli vielä Imatran Urheilijoiden Pekka Nieminen ja Korson Kaiun Dani Härginen. Nieminen ja Härginen joutuivat antamaan hieman periksi toisella kierroksella. Nieminen vei kuitenkin kolmannen sijan ennen Härgistä. 

Naisten yhden kierroksen kilpailun ylivoimanein ykkönen oli jälleen kerran Salpausselän maatoissa hyvin viihtyvä Sini Alusniemi (JyPs/Augment Sports). Muut palkintosijat menivät Viroon SK Porter Racingin nuorille ajajille Mariann Koikille ja Berit Grünbergille. 

Miesten yhden kierroksen nopein oli Lahden Pyöräilijöiden Matti Salmensuu. Lahtelaisseuraan meni myös 45-vuotiaiden ykköstila, kun Jari Heinikainen ajoi yhden kierroksen nopeimmalla ajalla voittoon. Samoin junioreiden ykkönen oli Lahden Pyöräilijöiden ajaja Niklas Simonen. 
 

Tulokset