Oskari Kolehmaisen kiri puri jälleen Fellmanin ajoissa

12.6.2023

Kuva: T Luostarinen
Kuva: T Luostarinen

Loistavissa olosuhteissa ajettu Fellmanin ajot tarjosi runsaslukuiselle yleisölle tänäkin vuonna hienon pyöräilyn PR-tilaisuuden. Ajajat kiersivät tunnin ja viisi kierrosta 1,4 kilometrin vauhdikasta korttelirataa yleisön silmien alla. Kilpailua maustettiin kuudella välikirillä. 

Kun kovimmat höyryt oli päästetty pois, alkoi kilpailu toden teolla. Kärkeen muodostui tasokas kuuden ajajan ryhmä. Siinä olivat mukana kilpailun ennakkosuosikit sekä yksi musta hevonen. Musta hevonen oli jälki-ilmoittautuneena mukaan tullut norjalainen Asker CK:n ajaja Torbjørn Andre Røed. Hän antoi kuitenkin muille tasoitusta ajamalla niin muodikkaalla gravel-pyörällä, jossa oli 38 mm:n levyiset soratierenkaat. 

Kuusikko piti sen verran hyvää vauhtia, että pääjoukon takaa-ajoyritykset olivat turhia. Pääjoukosta irtosi silloin tällöin yksittäisiä ajajia omaan yritykseensä, mutta turhaan. Kärkiryhmä meni menojaan ja napsi kaikki välikirit itselleen. 

Kun tunti oli täynnä, yksi ennakkosuosikeista, maantiepyöräilyn Suomen mestari ja Fellmanin ajojen vakiokävijä Anders Bäckman kärsi rengasrikon. Kun kilpailusääntöjen mukaan viimeisellä viidellä kierroksella ei ollut teknillisen huollon mahdollistamaa neutraalikierrosta, Bäckmanin peli oli voiton osalta käsitelty.

Viimeisillä kierroksilla ei nähty enää onnistunutta irtiottoa, ja viisikko tuli maalisuoralle yhdessä. Koko kilpailun vahvaa kirikykyä näyttänyt kotijoukkue TWD-Länkenin Oskari Kolehmainen irtoisi helposti voittokiriinsä. CCH IceHearts RT:n Lauri Pitkänen oli toinen ennen Jurvan Voiman Lauri Peräkorpea. Akilles Green Teamin Veeti Vainio oli neljäs ennen Røedia. 

Maamme korttelikilpailut olivat tämän vuoden osalta tässä. Huhtikuussa ajettiin Turussa TS-kortteli, mutta esimerkiksi SM-kilpailua ei tultane tänä vuonna järjestämään tässä yleisöystävällisessä kilpailumuodossa. 

TWD-Länkenille Fellmanin ajot ovat olleet menestyksellisiä. 15 viimeisen vuoden aikana vain kolmasti voitto on mennyt kotijoukkueen ulkopuolelle. 


Lisätietoja
Esko Lummelampi p. 0500 240 029