Fellmanin ajot sunnuntaina – mukana kortteliajon kovat nimet

9.6.2023

Lahden toiseksi vanhin urheilutapahtuma, Fellmanin ajot, on ajetaan Fellmanin puiston ympäristön kaduilla sunnuntaina. Lähtö ja maali on Kyösti Kallionkadulla. Pyöräilyn yleisöystävällisintä kilpailumuotoa, kortteliajoa, nähdään tänä vuonna maassamme vain kahdesti. Huhtikuun TS-kortteli Turussa oli toinen kortteliajo Fellmanin ohella.

Tunnin ja viiden kierroksen kilpailussa on kuusi erillistä välikiriä. Välikirit tuovat kilpailuun lisävauhtia. Vauhtia tosin ei ole puuttunut koskaan Fellmanin ajoista, sillä moni haluaa päästä kilpailun voittajien kunniataulukkoon ja saada nimilaattansa kiertopalkinnon kylkeen.   

Kotijoukkue TWD-Länkenissä nähdään Fellmanin ajojen viimevuotinen voittaja Oskari Kolehmainen. Hän voitti keväällä ajetun TS-korttelin. Sen sijaan seuran toista vahvaa talenttia Ilkka Mikkosta ei kilpailussa nähdä, sillä hänen ranteensa murtui Tour of Estonia -etappiajossa Virossa pari viikkoa sitten. Sen sijaan kotiseuraan tuo lisävoimaa Itävallasta kotiutunut Eemil Uitto. 

Kilpailussa on mukana maantiepyöräilyn hallitseva Suomen mestari Anders Bäckman (IBD Cycling). Hän on uskollinen Fellmanin kävijä ja joka kerta hän on ollut taistelemassa kärkisijoista. 

Porvoon Akilleksen Green Teamissä on mukana  kanadalaisessa XSpeed United Continental -joukkueessa ajava Jaakko Sillankorva kuten UC Monacossa ajava Veeti Vainio. Muita pääasiassa ulkomailla ajavia on Tampereen Yrityksen Tomas-Casimir Niemi. Hän voitti edellisenä sunnuntaina Jurvassa ajetun Suomen maantiepyöräilyn osakilpailun. Myös CC Helsingin joukkueesta löytyy nuoria kansainvälisen tason talentteja. 

Kilpailu alkaa kello 13:30. Yleisöllä on vapaa pääsy. 

Fellmanin ajot sulkee katuja 

Kortteliajojen vuoksi lähtö- ja maalikatu Kyösti Kallionkatu on suljettu jo aamusta kello 18:30:een. Muut kilpailureitin kadut Paasikivenkatu, Svinhufvudinkatu ja Ståhlberginkatu ovat suljettuja kello 12:00 – 16:00. Kilpailuun käytettävillä kaduilla on myös pysäköintirajoitukset. 


Lisätietoja
Esko Lummelampi p. 0500 240 029