Hännisellä myönteinen viikonloppu apumiehenä Ranskassa

15.5.2023

Jaakko Hännisen pitkä sairausjakso ja toipuminen näyttäisi olevan nyt takana. Hän ajoi Ranskassa viikonloppuna kaksi UCI 1.1 -kilpailua. Ensin 193 kilometrin Tour de Finistèren ja sitten 181 kilometrin Boucles de l’Aulnen. Molemmissa kilpailuissa reittiprofiili oli ”sahalaitaa” ja kokonaisnousua tuli kumpanakin päivänä lähes 3000 metriä.

Hännisen rooli oli viikonloppuna auttaa joukkueensa AG2R Citroën Teamin vahvoja, kirissä voittoon pystyviä ajajia. Joukkue onnistui tavoitteissaan hyvin. Tour de Finistèressä voittoa ei tullut, mutta kuuden parhaan joukossa oli kaksi AG2R Citroën Teamin ajajaa.

Boucles de l’Aulne meni Hännisen joukkueelta hyvin. Komean uran ammattilaispyöräilyn huipulla tehnyt ja tähän kauteen lopettava Greg Van Avermaet pääsi loppukiriin mainiosta paikasta ja näin 37-vuotias belgialainen sai ensimmäisen voittonsa ranskalaistallinsa paidassa. Tallikaveri Clément Venturini täydensi menestystä kuudennella sijallaan.

Hänninen huhki töitä kovasti molempina päivinä. Hän oli pullokuskina, suojasi kapteeneita tuulessa ja toisena päivänä oli myös irtiotossa. Ja kisan loppuosalla vetomiehenä.

- Hyvä viikonloppu jalkoihin. Lauantaina tuulen halkomista joukkueelle alkumatkasta.
Sunnuntaina tavoitteena oli tehdä kilpailusta raskas ja iskin puolen välin nousuissa irti noin 30 kilometrin ajaksi. Sen jälkeen meidän Bastien Tronchon oli irtiotossa. Lopussa olin vetomiehenä Gregille ja Clementille, kertoi tyytyväinen suomalaispyöräilijä Jaakko Hänninen.