Hännisen AG2R Citroën Team otti kaksoisvoiton Italiassa

1.3.2023

Jaakko Hännisen joukkue AG2R Citroën Team teki hyvää joukkuetyötä Italian Laigueglian 201 kilometrin klassikkokilpailussa ja sen ajajat Nans Peters ja Andrea Vendrame ajoivat komean kaksoisvoiton.

Trofeo Laigueglia kilpailtiin nyt 60 kerran. Tällä kertaa sää ei suosinut. Lämpöä oli vain +8°C, reipas tuuli ja kylmä sade. Sää ja 2600 nousumetriä tekivät kilpailusta raastavan.

Kilpailun alussa irtosi yhdeksän ajajan ryhmä, mutta se ajettiin kiinni ennen kuin ratkaisevat loppukierrokset alkoivat. 11 kilometrin loppukierroksella oli tiukka Colla Micherin nousu. Se jouduttiin kiipeämään neljästi.

Kun maalin oli matkaa noin 30 kilometriä, aktiivisesti ajaneen AG2R Citroën Teamin ranskalainen Nans Peters irtosi pienehköstä kärkiryhmästä omaan sooloonsa. Kun hänen takanaan ajaneessa ryhmässä oli vielä kaksi hänen joukkuetoveriaan, niin siitä oli iso apu Petersille. Peters kesti hyvin ja tuli maaliin voittajana pitkän soolonsa päätteeksi. Joukkueen Andrea Vendrame täydensi loppukirillään joukkueen menestystä ottamalla kakkostilan.

Olosuhteet ja kova rata karsi maaliin ajaneiden määrän vain 35:ksi. Kilpailuun lähti 135 ajajaa. Muutamat joukkueet eivät saaneet maaliin yhtään ajajaansa. Töitä joukkueensa eteen tehnyt Jaakko Hänninen oli keskeyttäneiden joukossa.

- Nyt tehtiin tosi hyvää joukkuetyötä. Minun työni osuus oli ennen loppukierroksia. Omat jalat olivat aika jäykät jäätävässä vesisateessa. Pari loppukierrosta pääsin vielä itse ajamaan ennen kuin liputtivat pois kisasta, kertoi Jaakko Hänninen.

Tulokset

2023 Trofeo Laigueglia (1. Pro) Italia

Laigueglia – Laigueglia 201.3 km

1 Nans Peters (Ranska) AG2R Citroën Team 5:08:28 
2 Andrea Vendrame (Italia) AG2R Citroën Team + 0:46
3 Alessandro Covi (Italia) UAE Team Emirates s.a.
4 Lorenzo Rota (Italia) Intermarché-Circus-Wanty s.a.
5 Clément Champoussin (Ranska) Team Arkéa-Samsic s.a.
6 Romain Grégoire (Ranska) Groupama-FDJ s.a.
7 Alexander Cepeda (Ecuador) EF Education-EasyPost + 0:50
8 Benoît Cosnefroy (Ranska) AG2R Citroën Team + 1:33
9 Diego Ulissi (Italia) UAE Team Emirates +1:46
10 Georg Zimmermann (Saksa) Intermarché-Circus-Wanty + 1:55

Jaakko Hänninen (Suomi) AG2R Citroën Team dnf
Joonas Henttala (Suomi) Team Novo Nordisk dnf

Lisätietoja

Esko Lummelampi p. 0500 240 029

Jaakko Hännisen haastattelu- ja kuvapyynnöt:
Communication AG2R Citroën Team
presse@france-cyclisme.fr 
Yves Perret +3368248992