Hänninen 22. tilalla Tour of Omanin viimeiselle etapille

14.2.2023

Jaakko Hänninen (AG2R Citroën Team) jatkaa mukavalla sijoituksella Tour of Omanin (2.Pro) viimeiselle ja ratkaisevalle etapille. Hän nousi kolmannen etapin tuloskorjauksen ja saamansa hyvityksen jälkeen sijalle 22 vain 48 sekunnin päähän kokonaiskilpailua johtavasta yhdysvaltalaisesta  Matteo Jorgensonista (Movistar). Hänninen säilytti sijoituksensa neljännellä etapilla.

Kilpailun neljäs ja pisin etappi, lähes 205 kilometriä, ajettiin jälleen noin 30 asteen helteessä. Aikaisemmista etapeista poiketen irtiottoryhmän muodostuminen kesti pitkään. Yrityksiä monenlaiseen irtiottoryhmän kokoonpanoon oli lähes 100 kilometriä, ennen kuin pääjoukko antoi neljälle ajajalle mahdollisuuden. Kaksi ensimmäistä tuntia ajettiin lähes 50 kilometrin keskituntivauhdilla. Kun karkulaisryhmä oli muodostunut, vauhti tasaantui.

Etapin lopussa oli kolme lyhyehköä, mutta terävää nousua. Kuten oli odotettavissa, karkulaiset ajettiin kiinni ennen loppunousuja. Toiseksi viimeinen nousu noin 10 kilometriä ennen maalia pienensi voittoa tavoittelevan ryhmän alle 50 ajajaan. Vauhdista pitivät huolen kokonaiskilpailun kärkimiehet, jotka alkoivat selvitellä paremmuuttaan jo tässä vaiheessa. Se ei onnistunut ja viimeiseen nousuun noin kuusi kilometriä ennen maalia kärkijoukko kasaantui uudelleen.

Loppunousuun tultaessa saksalainen Pascal Ackermann (UAE Team Emirates) yritti vielä yksin. Hän sai noin 20 sekunnin eron muuhun kärkiryhmään. Se ei kuitenkaan riittänyt. Hän tuli kiinni noin 2,5 kilometriä ennen maalia. Senkin jälkeen nähtiin vielä yksittäisiä iskuja, mutta loppuun tuli noin 40 ajajan ryhmä. Siitä irtosi voittoon Pascal Ackermannin joukkuetoveri, kokenut italialainen Diego Ulissi. Hänet oli mainittu etapin voittajasuosikiksi eikä hän pettänyt.

Kärkiryhmässä tuli maaliin kolmannella etapilla kokonaiskilpailun kärkeen noussut Matteo Jorgenson (Movistar). Hän säilytti johtajan punaisen paidan, mutta Diego Ulissi nousi toiseksi viiden sekunnin päähän. Erot kokonaiskilpailun kärjessä ovat pienet.

Jaakko Hännisen tavoitteena ajaa toiseksi viimeinen etappi niin, että kokonaiskilpailun sijoitus ja aikaero pysyvät ennallaan. Hän tuli etapin maaliin sijalla 38 ja samalla ajalla kuin voittaja Ulissi.

- Tänään en päässyt helpolla. En ollut ihan valmiina toiseksi viimeiseen nousuun ja jouduin kyllä laittamaan kaikki peliin, että pysyin mukana. Mutta loppujen lopuksi kävi ihan hyvin. Päätösetappi on yhden nousun etappi. Siinä ratkeaa omakin sijoitus. Erot ovat pienet ja jos jalat toimivat hyvin, niin kyllä muutamia sijoja on mahdollisuus nousta. Katsomme vielä meidän joukkueemme työnjakoa, sillä meidän Geoffrey Bouchard on kokonaiskilpailun neljäntenä, kertoi Jaakko Hänninen.

Viimeisen etapin pituus on 152,2 kilometriä. Se päättyy lähes kuuden kilometrin nousuun. Keskijyrkkyys on 10 prosenttia, mutta viimeiset pari kilometriä kiivetään noin 13 prosentin nousua. Maalimäessä nähdään raju taistelu Tour of Omanin voitosta.

Tulokset

Tour of Oman (2.Pro), Oman

Etappi 4/5 Izki - Yitti Hills 204,9 km

1    Diego Ulissi (Italia) UAE Team Emirates 4:36:48

2    Axel Zingle (Ranska) Cofidis s.a.

3    Ide Schelling (Hollanti) BORA-hansgrohe s.a.

4    Louis Bendixen (Tanska) Uno-X Pro Cycling Team s.a.

4    Jordi Warlop (Belgia) Soudal Quick-Step s.a.

6    Jenthe Biermans (Belgia) Team Arkéa-Samsic s.a.

7    Andrea Vendrame (Italia) AG2R Citroën Team s.a.

8    Maxim Van Gils (Belgia) Lotto Dstny s.a.

9    Jesus Herrada (Espanja) Cofidis s.a.

10  Alexey Lutsenko (Kazakstan) Astana Qazaqstan Team s.a.  

38   Jaakko Hänninen (Suomi) AG2R Citroën Team s.a.

Tilanne 4/5 etapin jälkeen

1    Matteo Jorgenson (USA) Movistar Team 16:02:36

2    Diego Ulissi  (Italia) UAE Team Emirates + 0:05

3    Mauri Vansevenant (Belgia) Soudal Quick-Step s.a.

4    Geoffrey Bouchard (Ranska) AG2R Citroën Team + 0:14

5    Maxim Van Gils (Belgia) Lotto Dstny + 0:15

6    Jesus Herrada (Espanja) Cofidis + 0:16

7    Rein Taaramäe (Viro) Intermarché-Circus-Wanty + 0:18

8    Victor Langellotti (Monaco) Burgos-BH s.a.

9    Cian Uijtdebroeks (Belgia) BORA-hansgrohe s.a.

10  Cristian Rodriguez (Espanja) Team Arkéa-Samsic s.a.

22   Jaakko Hänninen (Suomi) AG2R Citroën Team + 0:48

Tour of Oman (2.Pro)

La 11.02. 1/5 etappi Al Rustaq Fort – Muscat 147,4 km

Su 12.02. 2/5 etappi Muscat – Quarayyat 174 km

Ma 13.02. 3/5 etappi  Al Khobar - Jabal Haat 151,8 km

Ti 14.02. 4/5 etappi Izki - Yitti Hills 204,9 km

Ke 15.02. 5/5 etappi Samail - Jabal Al AkhdharGreen Mountain 152,2 km

Lisätietoja

Esko Lummelampi p. 0500 240 029

Jaakko Hännisen haastattelu- ja kuvapyynnöt:

Communication AG2R Citroën Team

presse@france-cyclisme.fr  

Yves Perret +3368248992