Jaakko Hännisen työ palkittiin joukkuetoverin palkintokorokepaikalla 

10.2.2023

Jaakko Hänninen palasi kilpailuihin sairastuttuaan tammikuussa kauden avauskisassa, Espanjan Clàssica Comunitat Valencianassa. Antibioottikuuri tehosi, hän sai tehtyä harjoitusjakson ja tuli terveenä Omanissa ajettuun Muscat Classiciin.

Vajaan 174 kilometrin Muscat Classic (UCI 1.1) toimi eräänlaisena lämmittelykisana lauantaina alkavaan viiden etapin Tour of Omaniin. Euroopasta tulleet joukkueet saivat näin oivan tilaisuuden totutella kisavauhtiin noin 30 asteen lämmössä ja normaalin navakassa tuulessa. 

Muscat Classicin reitti sisälsi kuusi nousua ja nousumetrejä kertyi lähes 2000. 

Kilpailu alkoi rohkean japanilaisen Manabu Ishibashin yksinäisellä irtiotolla. Koska se oli vain yhden ajajan yritys, pääjoukko antoi sen mennä jopa 17 minuutin päähän. Se ei kuitenkaan riittänyt, kun pääjoukko nosti vauhtia. Ero hupeni nopeasti ja noin 140 kilometrin jälkeen japanilainen oli ajettu kiinni. Yksi vahva työntekijä takaa-ajossa oli AG2R Citroën Teamin Jaakko Hänninen. 

Viimeiselle 30 kilometrille sijoittui kaksi vaativaa nousua. Ne pilkkoivat lopullisesti joukon pieneksi ja puhtaat kirimiehet joutuivat antamaan periksi. Toiseksi viimeisessä nousussa näytti, että voitto tullaan ratkaisemaan 20 ajajan kesken. Kärkiryhmä kasvoi kuitenkin vielä viimeisessä nousussa noin 40 ajajan suuruiseksi. Siitä ryhmästä nousi loppukirissä voittajaksi belgialainen 27-vuotias Jenthe Biermans (Team Arkéa-Samsic). Kahdeksatta vuotta ammattilaisena ajava belgialainen sai näin ammattilaisuransa ensimmäisen voiton. Toiseksi kiri hänen maanmiehensä Jordi Warlop (Soudal Quick-Step) ennen Jaakko Hännisen joukkuetoveria, italialaista Andrea Vendramea. 

Hänninen tuli maaliin rauhallisesti takajoukoissa. Hän teki työnsä sovitusti.

- Meillä oli taktiikkana ajaa ”yhteen koriin” eli Andrealle. Ykköstavoite oli tietysti voitto, mutta ainakin vähintään podium. Se toteutui. Minun tehtäväni oli auttaa alkumatkalla niin pitkälle kuin tarvitaan. Sen tein ja sen jälkeen minun hommani oli hoidettu. Oma kunto tuntuu olevan ihan kohdallaan, mutta todellista suoritustasoa on vielä vaikea arvioida, kun roolina oli antaa jalat joukkueelle ja yhdelle ajajalle. Lähden luottavaisin mielin Tour of Omanille, kertoi Jaakko Hänninen. 

Tulokset

Muscat Classic (UCI 1.1), Oman

Al Mouj Muscat - Al Bustan 173,7 km

1    Jenthe Biermans (Belgia) Team Arkéa-Samsic 4:27:48

2    Jordi Warlop (Belgia) Soudal Quick-Step s.a.

3    Andrea Vendrame (Italia) AG2R Citroën Team s.a.

4    Francesco Busatto (Italia) Intermarché-Circus-Wanty s.a.

5    Maxim Van Gils (Belgia) Lotto Dstny s.a.

6    Diego Ulissi (Italia) UAE Team Emirates s.a.

7    Roger Adriá (Espanja) Equipo Kern Pharma s.a.

8    Ide Schelling (Hollanti) BORA-hansgrohe s.a.

9    Lennert Teugels (Belgia) Bingoal WB s.a.

10  Carlos Verona Movistar Team s.a.

79   Jaakko Hänninen (Suomi) AG2R Citroën Team + 11:32

 

Lisätietoja

Esko Lummelampi p. 0500 240 029

Jaakko Hännisen haastattelu- ja kuvapyynnöt:

Communication AG2R Citroën Team

presse@france-cyclisme.fr  

Yves Perret +3368248992