Jaakko Hänninen aloittaa kilpailukautensa sunnuntaina

20.1.2023

Ammattilaispyöräilijät pääsevät aloittamaan uuden kilpailukauden myös Euroopassa, kun Espanjassa ajetaan sunnuntaina Clàssica Comunitat Valenciana 1969 - Gran Premi València(UCI 1.1). 190 kilometrin kilpailuun Valenciasta La Nuciaan starttaa myös maamme ainoa WorldTour -ammattilainen Jaakko Hänninen. 

- Tämä on tulevan pitkän kauden avaus harjoituskauden ja -leirien jälkeen. Tosi mukava laittaa numerolaput selkään. Ensimmäinen ja ensimmäiset kilpailut ovat aina vähän mystisiä. Oma ja muiden kisakunto on arvoitus. Mutta innokkaana avaukseen, kertoi Jaakko Hänninen.

- Olemme olleet täällä kilpailun maalikaupungissa La Nuciassa talvikauden toisella joukkueleirillä. Ensimmäinen pitkä leiri oli joulukuussa vähän ylempänä, mutta kumminkin Costa Blancan alueella. Näihin leireihin kuuluu aina kuvauksia ja muuta sen kaltaista, mutta suurin osa on totista työntekoa satulassa, jatkoi Hänninen.

- Oma kuntoa vaikuttaa hyvältä, vaikka tietysti leirit painavatkin. Harjoituskauteni on ollut ehyt ilman sairastelua. Leirit antoivat lisävauhtia jalkoihin. Costa Blancan alue on tiestöltään monipuolinen ja palvelee hyvin tulevia kilpailuja. Minun kilpailuohjelmani jatkuu sunnuntain kilpailun jälkeen kolmen viikon rupeamalla Aasiassa. Ajan Tour of Omanin ja Arabiemiraattien UAE Tourin. Tykkään ajaa lämpimässä, joten nämä kilpailut sopivat senkin puolesta minulle hyvin, tuumaili Jaakko Hänninen.

Sunnuntain Valencia – La Nucia reitti on hyvin tuttu monelle suomalaispyöräilijälle. Se kiertää Xàtivan kautta Gandiaan, sieltä Pegon, Castell de Castellsin ja Tarbenan kautta La Nuciaan. Reitille osuu pari nousua, mutta nekin ajettaneen vauhdilla ja isolla ryhmällä ylös. 

Lisätietoja

Esko Lummelampi p. 0500 240 029

Jaakko Hännisen haastattelu- ja kuvapyynnöt:

Communication AG2R Citroën Team

presse@france-cyclisme.fr  

Yves Perret +3368248992