Mas voitti Giro dell’Emilian – Hänninen availi apumiehenä jalkojaan

1.10.2022

Espanjalainen Movistar -joukkueen 27-vuotias Enric Mas antoi kovan näytön viikon kuluttua ajettavaan syysklassikoiden tärkeimpään kilpailuun Il Lombardiaan. Hän voitti Bolognassa ajetun Giro dell’Emilian karkaamalla vastustajiltaan jyrkässä San Lucan loppunousussa. 

Lähes 200 kilometrin Giro dell’Emilia alkoi viiden ajajan irtiotolla. Karkulaiset saivat parhaimmillaan viiden minuutin eron pääjoukkoon. Mutta kun neljä loppukierrosta alkoi, viimeisetkin alkuperäisen irtiottoryhmän pyöräilijöistä oli ajettu kiinni. Sen jälkeen kilpailu ikään kuin käynnistyi uudelleen. Jokaisella kierroksella kiivettiin San Lucan nousu. Se erotteli vahvimmat kiipijät kärkeen. Siellä olivat Masin lisäksi mm. slovenialainen Tadej Pogacar, italialainen Domenico Pozzovivo, espanjalainen Alejandro Valverde ja kolumbialainen Rigoberto Uran. 

Kun maaliin oli matkaa kaksi kilometriä, kärkiryhmässä oli vielä viisi ajajaa, mutta hetki myöhemmin Enric Mas teki ratkaisunsa ja meni menojaan. Kukaan ei pystynyt häntä enää haastamaan.

Jaakko Hänninen oli kilpailun 71:s (+ 9:13). Hänen joukkueellaan AG2R Citroën Team oli hyvää yritystä alusta asti, sillä joukkueen Geoffrey Bouchard oli alussa lähteneessä viiden ajajan irtiotossa mukana. Joukkueen tulos ei kuitenkaan nyt ollut odotusten mukainen; Clement Berthet oli parhaana 19:s (+ 2:20). 

- Tämä oli ensimmäinen reitiltään kovempi kilpailu sitten Espanjan ympäriajon. Tein apukuskin töitä ja sitten maaliin seuraavat kilpailut mielessä. Jalat olivat aika tahmeat, mutta eiköhän tämä viisituntinen niitä hyvin aukaissut, tuumi Jaakko Hänninen. 

Jaakko Hännisellä on ohjelmassa tulevan viikon tiistaina ajettava Tre Valli Varesine. Lähes 200 kilometrin klassikko, jossa ajetaan mm. Montellon nousu 10 kertaa. 

Tulokset

Giro dell’Emilia (1.Pro) Italia

Carpi – San Luca 198,7 km

1    Enric Mas (Espanja) Movistar Team 4:53:31

2    Tadej Pogacar (Slovenia) UAE Team Emirates + 0:11

3    Domenico Pozzovivo (Italia) Intermarché-Wanty-Gobert + 0:13

4    Alejandro Valverde (Espanja) Movistar Team + 0:26

5    Rigoberto Uran (Kolumbia) EF Education-EasyPost + 0:31

6    Lorenzo Fortunato (Italia) EOLO-Kometa Cycling Team + 0:36

7    Ruben Fernandez (Espanja) Cofidis + 0:46

8    Rudy Molard (Ranska) Groupama-FDJ + 0:53

9    Davide Formolo (Italia) UAE Team Emirates + 1:11

10  Michael Storer (Australia) Groupama-FDJ + 1:12

71  Jaakko Hänninen (Suomi) AG2R Citroën Team + 9:13

 

Lisätietoja

Esko Lummelampi p. 0500 240 029

Jaakko Hännisen haastattelu- ja kuvapyynnöt:

Communication AG2R Citroën Team

presse@france-cyclisme.fr  

Yves Perret +3368248992