Fellmanin ajot jälleen sunnuntaina

3.6.2022

Lahden toiseksi vanhin urheilutapahtuma, Fellmanin ajot, on jälleen ja nyt poikkeusvuoden jälkeen normaaliin aikaan. Sunnuntaina ajettava kortteliajo ei ole tänä vuonna saanut kovin runsasta osanottajamäärä, mutta siitä huolimatta Fellmanin ympäristön kaduilla nähdään vauhdikas kilpailu.

Tänä vuonna tapahtumassa on mukana myös tyttöjen ja poikien kahdeksan kierroksen kilpailu. Nuorille tarjotaan näin mahdollisuus ajaa turvallinen kilpailu suljetulla radalla. Nuorten luokan jatkoa puntaroidaan nyt saatavan kokemuksen perusteella.

Miesten tunnin ja viiden kierroksen kilpailussa on kahdeksan erillistä välikiriä. Välikirit ovat tuoneet kilpailuun lisävauhtia. Vauhtia tosin ei ole puuttunut koskaan Fellmanin ajoista, sillä moni haluaa päästä kilpailun voittajien kunniataulukkoon.  

Kotijoukkue TWD-Länken joutuu lähtemään kilpailuun normaalia pienemmällä joukkueella, sillä mm. viimevuotinen voittaja Axel Källberg päättää vielä lukuvuottaan Falunin urheilulukiossa ja ei matkustanut Lahteen. Sen sijaan kotijoukkueessa on vahvana tekijänä 19-vuotias Oskari Kolehmainen, joka on tämän kauden kotimaan kilpailuissa ollut usein palkintosijoilla. Toinen seurattava nimi on mikkeliläisseura Velo Saimaasta TWD-Länkeniin muuttanut 20-vuotias Ilkka Mikkonen. Myös hän on löytynyt kotimaisten kilpailujen kärkipäästä. 

Yksi mielenkiintoinen uusi pyöräilijä TWD-Länkenin joukkueessa on Samuli Suomalainen. Hänen on tuttu pikaluistelua seuraaville. Suomalainen on tämän hetken pikaluistelumme kärkinimi. Pikaluistelijoiden kesäharjoitteluun pyöräily kuuluu olennaisena osana. Samuli Suomalaisen valmentaja Janne Hänninen muistetaan myös TWD-Länkenin pyöräilijänä. Niin valmentajalta kuin valmennettavalta löytyy kortteliajossa tarvittavaa räjähtävää kirivoimaa. 

Porvoon Akilleksen Green Team tuo taas Fellmanin kortteliin vahvan joukkueen. Mukana on vastikään Pyynikillä Rosendahl GP:n voittanut Jaakko Sillankorva. Sillankorva ajaa pääasiassa kanadalaisessa XSpeed United Continental -joukkueessa, mutta on nyt kilpailun ykkössuosikkina vahvistamassa Akillesta. 

Kilpailu alkaa kello 14. Yleisöllä on vapaa pääsy. 

Fellmanin ajot sulkee katuja 

Kortteliajojen vuoksi lähtö- ja maalikatu Kyösti Kallionkatu on suljettu jo aamusta kello 18:30:een. Muut kilpailureitin kadut Paasikivenkatu, Svinhufvudinkatu ja Ståhlberginkatu ovat suljettuja kello 12:30 – 16:30. Kilpailuun käytettävillä kaduilla on myös pysäköintirajoitukset. 

 

Lisätietoja

Esko Lummelampi p. 0500 240 029