Rakennusmateriaalien ykkönen MAPEI jatkaa TWD-Länkenin sponsorina

3.2.2022


Mapei Oy ja TWD-Länken ovat sopineet sponsorointiyhteistyönsä jatkosta. Mapei näkee urheilun tärkeänä osana viestintästrategiaansa ja kokee erityisesti nuorten urheilijoiden tukemisen keskeisenä.

Mapei on Italiassa vuonna 1937 perustettu yhtiö ja kasvanut rakennustuotteiden maailman johtavaksi toimijaksi. Maailmanlaajuisen konsernin liikevaihto on lähes kolme miljardia euroa ja työntekijöitä on lähes 11.000. Mapei on kasvattanut toimintaansa myös Suomessa ja saanut nopeasti vahvan jalansijan omalla toimialallaan. 

Mapei -konsernilla on pitkä historia pyöräilyn kanssa. Se tunnetaan vahvana pyöräilyn sponsorina. Se rahoitti Mapei -nimellä ajanutta ammattilaistallia vuosina 1993 – 2002. Talli saavutti 654 voittoa ja oli monena vuonna ammattilaistallien rankingin ykkönen.

Mapei toimii tiiviissä yhteistyössä kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n kanssa. Mapei on ollut vuodesta 2008 maantiepyöräilyn MM-kilpailujen pääsponsorina ja on sitä myös tänä vuonna Australiassa syyskuussa ajettavissa MM-kilpailuissa. Tämän lisäksi Mapei tukee UCI:n valmennuskeskusta mm. oman urheilijoiden tutkimus- ja testauskeskuksensa kautta. Myös parapyöräilyn MM-kilpailuissa Mapei on toiminut vahvana sponsorina.

Vaikka Mapeille pyöräily on ykköslaji, se on mukana mm. italialaisessa huippupalloilussa kuten jalka- ja koripalloilussa. 

TWD-Länken tunnetaan nuorten maantiepyöräilijöiden kehittäjänä. Tällä hetkellä ykkösnimenä on Jaakko Hänninen, joka ajaa ammattilaisena korkeimmalla tasolla ranskalaisessa huippujoukkue AG2R Citroën Teamissa. 

- Mapei Oy:lle on tärkeää olla mukana urheilussa ja tukemassa suomalaisnuorten kehittymistä. TWD-Länken sopii meille yhteistyökumppaniksi erinomaisesti. Olemme seuranneet sitä monia vuosia ja olleet vakuuttuneita sen tekemästä työstä nuorten pyöräilijöiden kehittämisessä. Me haluamme olla mukana tässä työssä, kertoi Mapein suomalaisyhtiön Mapei Oy:n toimitusjohtaja Mika Liikonen. 

- Olemme hyvin tyytyväisiä, kun meillä on mahdollisuus jatkaa yhteistyötämme Mapein kanssa. Kaikki maantiepyöräilyä vähänkin seuranneet tietävät Mapein brändin ja sen aseman. Me arvostamme korkealle Mapein tekemän työn pyöräilyn hyväksi. Meille tämä sponsorisuhde on hyvin merkityksellinen. Se takaa meidän toimintamahdollisuutemme ja koituu nuorten pyöräilijöidemme hyväksi. Samalla se velvoittaa meitä entistä kovempaan ja laadukkaampaan työhön, kertoi TWD-Länkenin puheenjohtaja Esko Lummelampi.

Mapei tulee näkymään kesän mittaan TWD-Länkenin joukkueen kautta, sen kaikissa viestintäkanavissa sekä Fellmanin ajoissa ja Finlandia MTB:ssa. 

Lisätietoja

Esko Lummelampi, TWD-Länken p. 0500 240 029

Mika Liikonen, Mapei Oy p. 040 546 0886 www.mapei.fi