Roglic voitti mäkimiesten kamppailun Torinossa – Hänninen joukkueensa apumiehenä 

6.10.2021

102. kerran ajettu Italian klassikkokilpailun Milanosta Torinoon päättyi 190 kilometrin jälkeen tiukan Supergan nousun päälle. Kun nousu ajettiin kahdesti, niin loppuratkaisussa olivat mukana enää joukkueiden kovimmat mäkiajajat. Ja niistä kovimmat nousivat palkintopallille. Ykköseksi ajoi slovenialainen Primoz Roglic (Jumbo-Visma) ennen britti Adam Yatesia (Ineos Grenadiers). Jaakko Hänninen ajoi jälleen joukkueensa kapteenien hyväksi ja oli 64:s.

Alusta asti kovavauhtinen kilpailu käynnistyi  toden teolla hieman yllättäen 45 kilometriä ennen maalia eli jo noin 20 kilometriä ennen ensimmäistä Supergan nousua. Siihen asti kilpailun kärjessä ajoi kuuden ajajan irtiottoryhmä, mutta se tuli kiinni. Belgialaisjoukkue Deceuninck-QuickStep tavoilleen uskollisena otti hyödyn irti sivutuuliosuudella. Se pääsi yllättämään ison osan ajajista ja joukkueista. Kärkeen irtosi 25 ajajan ryhmä ja se repi eroa takaa-ajajiinsa, mmn. Jaakko Hännisen AG2R Citroën -joukkueeseen. Ero kasvoi raivoisessa vauhdissa lähes minuuttiin. 

Kun Supergan noin neljän kilometrin ja yhdeksän prosentin keskijyrkkyyden mäki alkoi, myös 25 ajajan kärkiryhmä hajoili. Kärkeen jäi noin 10 ajajan ryhmä, josta irtosi Deceuninck-QuickStepub nuori belgialainen Mauri Vansevenant. Hän tuli ensimmäisellä kerralla Supergan päälle johdossa. Takaa-ajava ryhmä kasvoi muutamalla ajajalla ennen kuin lähdettiin uudelleen ajamaan Supergan nousua kohti maalia. Belgialainen tuli kiinni, kun maaliin oli neljä kilometriä. Siinä vaiheessa kärkiryhmässä oli enää neljä ajajaa. Kun maaliin oli matkaa kaksi ja puoli kilometriä, voitosta oli kamppailemassa enää Adam Yates ja Primoz Roglic. Yates yritti pudottaa slovenialaisen 500 metriä ennen maalia. Roglic putosi, mutta ajoi rauhallisesti Yatesin kiinni ja samalla ohi. Yatesilla ei ollut enää voimia vastata. 

Jaakko Hännisen AG2R Citroën Team joutui yllätetyksi ja samalla tekemään paljon töitä ennen nousuja. Hänninen oli yksi niistä työmiehistä, joka oli pääjoukon kärjessä ajamassa karkulaisryhmää kiinni.

- Kukaan ei osannut odottaa tilannetta mikä syntyi jo parikymmentä kilometriä ennen nousua. Meitä oli monta joukkuetta uhraamassa ajajia pääjoukon kärjessä, jotta kärki ei pääse liian kauaksi. Siinä mentiin tukka putkella pitkään. Minä tein töitä tänään meidän Clement Champoussinille ja Geoffrey Bouchardille, kertoi Jaakko Hänninen.

- Nyt ajan vielä Italiassa todellisen syysklassikon Il Lombardian lauantaina. Tämä ei ole kuitenkaan minun tämän kauden päätöskilpailu, sillä ajan puolentoista viikon päästä vielä Ranskassa Bretagnessa, jatkoi Hänninen.

Tulokset

102. Milano – Torino (1.Pro)

Magenta – Torino, Superga (190 km)

1      Primoz Roglic (Slovenia) Jumbo-Visma 4:17:41

2      Adam Yates (Iso-Britannia) Ineos Grenadiers + 0:12

3      João Almeida (Portugali) Deceuninck-QuickStep + 0:35

4      Tadej Pogacar (Slovenia) UAE Team Emirates s.a

5      Michael Woods (Kanada) Israel Start-up Nation + 0:48

6      David Gaudu (Ranska) Groupama-FDJ s.a.     

7      Diego Ulissi (Italia) UAE Team Emirates s.a.   

8      Fausto Masnada (Italia) Deceuninck-QuickStep s.a.          

9      Nairo Quintana (Kolumbia) Team Arkea-Samsic s.a.         

10    Alejandro Valverde (Espanja) Movistar Team + 0:56

64    Jaakko Hänninen (Suomi) AG2R Citroën Team + 7:19

 

Lisätietoja: 

Esko Lummelampi p. 0500 240 029

Jaakko Hännisen haastattelu ja kuvapyynnöt:

Yves Perret +33682489926 

tai

Fred Machabert/Communication AG2R Citroën Team

presse@france-cyclisme.fr 

+33618513