Jaakko Hännisen sairausloma ohi – kilpailut jatkuvat perjantaina

2.9.2021Noin kuukausi sitten Vuelta a Burgos -kilpailun toiseksi viimeisellä etapilla kolariin joutunut ja kätensä loukannut Jaakko Hänninen palaa kilpailuihin perjantaina. Hänen sairauslomansa päättyi viime viikon perjantaina, ja käsi on jo parantunut sellaiseen kuntoon, että kilpaileminen on mahdollista.

Hänninen oli hyvässä kunnossa Vuelta a Burgosin aikaan. Hän joutui keskeyttämään kilpailun ennen viimeistä etappia sijalta 10. Hänellä oli paikka joukkueensa AG2R Citroën Teamin Espanjan ympäriajomiehistössä. Mutta loukkaantuminen pakotti jäämään pois kolmiviikkoisesta etappiajosta.

Jaakko Hänninen ajaa perjantaina Classic Grand Besançon Doubs -kilpaiun ja lauantainaTour du Jura Cycliste -kilpailun. Molemmat ovat yhdenpäivän kilpailuja ja kuuluvat ammattilaisten 1.1-kategoriaan. Nämä kilpailut ajetaan Hänniselle tutuilla teillä, sillä hän aloitti Besanconissa kansainvälisen uransa AC Bisontine -amatöörijoukkueessa.

- Kyllä on mukava palata takaisin. Tietysti Vueltan peruuntuminen osaltani harmitti aluksi, mutta kun sille ei voinut mitään, niin aloin keskittyä käden kuntoutumiseen ja loppukauden kilpailuihin. Nämä kaksi kilpailua sopivat tähän vaiheeseen mainiosti ja motivaatio on korkealla, kun pääsee ajamaan entiselle ”kotiseudulle”. Meillä on näissä kilpailuissa hyvä joukkue ja siltäkin osin on todella mukava palata kilpailuihin. Valmistautuminen jäi vähän lyhyeksi sairausloman päättymisen jälkeen, mutta eiköhän hyvä kunto ole säilynyt, kertoi Jaakko Hänninen.

- Minulla on vielä sormessa kevyt tuki varmuuden vuoksi, koska sormi ei ole ihan täydellisesti parantunut. Mutta se ei haittaa ajamista, joten siltä osin voi olla huoleton, jatkoi Jaakko Hänninen.

Jaakko Hännisen loppuviikon kilpailut: 

pe 3.9.2021

Classic Grand Besançon Doubs (1.1)

Besançon - Marchaux (172,55km) 

la 4.9.2021

Tour du Jura Cycliste (1.1)

Lons-le-Saunier - Lons-le-Saunier (181,75km)

 

Lisätietoja

Esko Lummelampi p. 0500 240 029

Jaakko Hännisen haastattelu ja kuvapyynnöt:

Yves Perret yves@ypmedias.com

+3368248992

tai

Fred Machabert/Communication AG2R Citroen Team

presse@france-cyclisme.fr

+33618513