Finlandia MTB palaa synnyinsijoilleen 

26.8.2021

Suomen vanhin maastopyöräilytapahtuma, 31. kerran järjestettävä Finlandia MTB palaa synnyinsijoilleen Lahden Urheilukeskukseen. Finlandian alkuvuodet tapahtumakeskus oli Lahdessa, mutta viimeiset parinkymmenen vuoden ajan lähtö ja maali on ollut Messilässä.

 

Sunnuntaina ajettavan Finlandia MTB:n reitti käyttää pääosin sitä Salpausselän maastoa, mikä on vuosien varrella todettu hyväksi. Noin 25 kilometrin kierros tarjoaa sopivaa haastetta kärkiajajille, mutta se ei ole liian haastava kuntoilumielessä tapahtumaan osallistuvillekaan. Iso osa osallistujista ajaa kaksi kierrosta. Lapsille tai harrastuksen alussa oleville on tarjolla lyhyt ja maastoltaan helppo noin seitsemän kilometrin Hobby-Finlandia. Se ajetaan ennen kello 12 starttaavaa pääkilpailua.

Miesten pitkän matkan kilpailu tulee olemaan varsin mielenkiintoinen. Mukana on tämän vuoden maastopyöräilyn Suomen mestari Samuel Pökälä. Kotiseuran pyöräilijä voitti mestaruuden tänä vuonna Inarissa pitkällä matkalla ja hieman myöhemmin lyhyen radan mestaruuden Kokkolassa. Samuel Pökälällä on tältä vuodelta myös kolme MM-kultaa pyöräsuunnistuksesta. Finlandiassa hänet haastaa moninkertainen maastopyöräilyn Suomen mestari Henri Ojala. Pökälä ja Ojala kävivät kovan taistelun vuoden 2016 Finlandia MTB:ssa. Voitto ratkesi silloin maaliviivalla Pökälän hyväksi. 

Kaksikko Ojala – Pökälä ei tule pääsemään helpolla. Mukana ovat viime vuoden kakkonen Samuli Visuri ja kolmonen Mikhail Utkin. Utkinilla on Finlandian voitto vuodelta 2018. 

Säiden ennustajat kertovat viikonlopuksi tulevan sateiden jälkeen mainion maastopyöräilysään. Päävastuuta järjestelyistä kantava lahtelaisseura TWD-Länken on valmiina vastaanottamaan ison määrän jälki-ilmoittautuvia maastopyöräilyn harrastajia. Tapahtuma käynnistyy kello 11 ja pääsarjan kärki tulee olemaan maalissa kello 14 jälkeen. 

Lisätietoja

Esko Lummelampi p. 0500 240 029