Sauli Pietikäinen toiseksi Satakunnan ajoissa

16.8.2021

Perinteiset Satakunnan Ajot Porin Noormarkussa ajettiin ei-niin perinteisesti, sillä nyt kierrettiin hieman yli neljän kilometrin kierrosta. Kierroksesta osa oli sepeli-/sorapintaista, osa lukuisten hidasteiden eli ”nukkuvien poliisien” katua. Kilpailu oli kortteliajon ja maantieajon väliltä. Rataa ei ollut suljettu ja muu liikenne rullasi kilpailijoiden joukossa. 

Miesten vähälukuinen elite -luokka ajoi yhdessä miesjunioreiden kanssa 19 kierrosta, josta matkaa kertyi vajaa 80 kilometriä. Kilpailussa oli mukana neljä Euroopan mestaruuskilpailuihin Italian Trentoon valittua pyöräilijää.  

Radalla ei ollut luontevia ratkaisupaikkoja, mutta siitä huolimatta kilpailussa nähtiin monia hyviä irtiottoja. Niitä ajettiin kiinni, mutta pian muodostui uusi irtiotto. Viimeisillä kierroksilla ajajajoukko hajosi kolmeen osaan. Kärjessä ajoi kuuden ajajan ryhmä, jossa oli mukana TWD-Länkenistä koko kilpailun aktiivisesti ajanut Sauli Pietikäinen ja Otto Kolehmainen. Akilleksesta kärkiryhmässä ajoivat edellisenä viikonloppuna Suomen korttelimestaruuden voittanut Jaakko Sillankorva ja Patrik Arola sekä Team Amplerin ammattilainen, mutta myös Akillesta edustava Ukko Peltonen. Lisäksi kärkiryhmässä oli IBD:n Anders Bäckman. 

Lopussa Akilles ei onnistunut hyödyntämään miesylivoimaansa eikä kirivoimaansa, sillä kokenut Anders Bäckman näytti jälleen kerran omaa nopeuttaan ja ajoälyään. Hän ajoi voittoon ennen vuoden 2018 Satakunnan Ajojen voittajaa Sauli Pietikäistä. Ukko Peltonen oli kolmas ennen Jaakko Sillankorvaa ja Otto Kolehmaista.

Kakkosryhmästä lopussa irronnut Eemil Uitto oli seitsemäs. Näin kaikki kolme kilpailuun osallistunutta TWD-Länkenin M-elite -ajajaa oli seitsemän parhaan joukossa. 

Junioreista paras oli kakkosryhmässä maaliin tullut CCH:n Anton Skutnabb. Kolmosryhmässä Tampereen Yrityksen Tomas-Casimir Niemi oli niukasti nopeampi kuin TWD-Länkenin Aaro Lampela. 

Tulokset

Satakunnan Ajot, Pori

83,6 km M-Elite                         

1    Anders Bäckman IBD Cycling  1:50:56

2    Sauli Pietikäinen TWD-Länken 1:50:57

3    Ukko Peltonen Team Ampler / Akilles Green Team s.a.

4    Jaakko Sillankorva Akilles Green Team 1:50:59

5    Otto Kolehmainen TWD-Länken 1:51:01

6    Patrik Arola Akilles Green Team 1:51:07

7    Eemil Uitto TWD-Länken 1:51:17

8    André Haga Gamlakarleby IF 1:51:18

9    Lauri Pitkänen CCH IceHearts Racing Team 1:51:21

10  Veeti Vainio Akilles Green Team s.a.

83,6 km M-18                            

1    Anton Skutnabb Cycle Club Helsinki 1:51:21

2    Tomas-Casimir Niemi Tampereen Yritys/  1:53:06

3    Aaro Lampela TWD-Länken s.a.