SM-korttelista kaksi juniorimitalia TWD-Länkenille

11.8.2021

Tämänvuotiset kortteliajon Suomen mestaruudet ratkaistiin viikonloppuna Oulussa. Myös edellisen vuoden SM-korttelit ajettiin Oulussa, mutta nyt kilpailu käytiin uudella radalla vanhan kasarmialueen kujilla ja kaduilla. Teknillinen rata oli noin 1,7 kilometrin mittainen. Sitä kierrettiin miesten ja miesjunioreiden startissa tunti ja viisi kierrosta. Tähän lähtöön starttasi vain 29 miestä ja seitsemän junioria. Ennen tätä lähtöä ajetussa naisten kilpailussa oli mukana vain 10 ajajaa. 

Miesten ja junioreiden kilpailu alkoi kovalla vauhdilla. Jo ensimmäisillä kierroksilla kärkeen muodostui 10 ajajan ryhmä, johon myöhemmin nousi vielä varoivaisen alun ottanut TWD-Länkenin Sauli Pietikäinen. Ykkösryhmässä oli aikaisemmin Pietikäisen joukkuetoverit Eemil Uitto ja juniori Axel Källberg. Toinen joukkueen juniori Jesper Lindberg jäi niukasti ulos ykkösryhmästä, vaikka teki yksin hyviä nousuyrityksiä. 

Kärkiryhmän vauhti oli liikaa Eemil Uitolle, joka putosi ryhmästä noin 50 minuutin kohdalla ja ajoi yksin ykkös- ja kakkosryhmän välissä pitkään, kunnes Jesper Lindbergin kakkosryhmä saavutti hänet. Kärkiryhmä pysyi koossa lähes loppuun asti, mutta Akilleksen Jaakko Sillankorva päätti ratkaista kilpailun. Hän sai viimeiselle kierrokselle lähdettäessä eroa muihin ja piti sen loppuun ja Suomen mestaruuteen saakka. Ennen Sillankorvan iskua Sauli Pietikäinen yritti omaa ratkaisuaan, mutta se ei tuottanut tulosta. 

Junioreiden Suomen mestariksi ajoi Severi Savukoski, joka kesti kärkiryhmän vauhtia loppuun saakka. TWD-Länkenin Axel Källberg ajoi SM-hopealle ennen joukkuetoveriaan Jesper Lindbergiä. Muut juniorit liputettiin radalta ennen täysiä kierroksia. 

Tulokset

SM-kortteli, Oulu

M-elite, 1 h + 5 kierrosta (kierros 1,7 km)                

1     Jaakko Sillankorva Akilles Green Team 1:13:59

2     Markus Auvinen Idrottsklubben -32 s.a.

3     Riku Övermark Jurvan Voima s.a.

4     Veeti Vainio Akilles Green Tea s.a.

5     Vladyslav Makogon Gamlakarleby IF 1:14:05

6     Juha Kangaskokko Oulu Triathlon & Cycling s.a. 

7     Johan Nordlund Gamlakarleby IF 1:14:15

8     Sauli Pietikäinen TWD-Länken 1:14:45

9     Arto Vainionpää Jurvan Voima 1:15:35

10    Jukka Karjalainen Motion Finland s.a.

11    Eemil Uitto TWD-Länken 1:15:38

M-juniorit 1 h + 5 kierrosta (kierros 1,7 km)

1     Severi Savukoski Gamlakarleby IF 1:13:59

2     Axel Källberg TWD-Länken 1:14:45

3     Jesper Lindberg TWD-Länken 1:15:35