Jaakko Hännisen kauden pääkilpailu jää väliin – loukkaantuminen sattui huonoon aikaan

9.8.2021

Perjantaina Vuelta a Burgosin toiseksi viimeisellä etapilla kolariin joutunut ja kätensä loukannut Jaakko Hänninen joutuu jättämään tällä viikolla alkavan Espanjan ympäriajon väliin. Hän loukkasi myös polveaan, mutta polven vammoja vielä tutkitaan tarkemmin. Hän on nyt kotonaan Nizzassa Ranskassa. 

- Minulla todettiin pikkusormessa murtuma ja nyt käteni on kipsattu. Pikkusormen paraneminen vie sen verran aikaa, että ei olisi ollut viisasta lähteä yrittämään kolmen viikon kilpailua. Teimme päätöksen yhdessä joukkueen kanssa. Ja polveni tilanne on vielä vähän avoinna. Se selviää lähipäivinä, kertoi Jaakko Hänninen.

- Kauden päätavoitteeni oli Espanjan ympäriajossa. Minulla oli jo paikka Vueltan joukkueessamme. Ja valmistava kilpailu Vuelta a Burgos osoitti, että kunto olisi ollut nyt hyvä kolmiviikkoiseen kilpailuun. Burgosin keskeyttäminen hyvältä kokonaiskilpailun sijalta harmittaa sekin. Mutta loppukaudella on vielä kisoja ja nyt pitää katse siirtää sinne, jatkoi Jaakko Hänninen. 

Suomen kansallisen lajiliiton Suomen Pyöräily ry:n hallitus päätti viime viikolla täydentää aikaisemmin maantiepyöräilyn EM-kilpailuihin Trentoon Italiaan valittua joukkuetta ja tässä valinnassa myös Jaakko Hänninen tuli valituksi. Miesten maantie ajetaan 12. syyskuuta ja siihen Hänninen näillä näkymillä kuntoutuu. EM-kilpailujen reitti sopii profiililtaan hyvin mäkiajajille. 

Lisätietoja:

Esko Lummelampi p. 0500 240 029

Jaakko Hännisen haastattelu- ja kuvapyynnöt:

Yves Perret +33682489926 

tai

Fred Machabert/Communication AG2R Citroen Team

presse@france-cyclisme.fr 

+33618513