Samuel Pökälä Suomen mestaruuteen Inarin maastomaratonilla

11.7.2021

Samuel Pökälä, joka voitti pyöräsuunnistuksen MM-kilpailuissa kesäkuussa kaksi henkilökohtaista ja yhden viestimestaruuden, osoitti, että vauhti ja kestävyys riittää myös ilman karttaa. Hän voitti Suomen mestaruuden Inarissa ajetussa maastopyöräilyn maratonmatkalla eli XCM:ssa.

Pökälä käytti 90 kilometrin haastavalla reitillä ja helteisessä säässä aikaa vajaan neljä ja puoli tuntia. Lähdön toiseksi tullut Mikhail Utkin jäi reilun minuutin päähän. Kolmanneksi ajoi Samuli Visuri. Hän jäi Pökälälle minuutin ja 35 sekuntia.

- Oli rankka reissu. Kumma, kun tulee näin pohjoisiin asti ja silti on kuuma. Noin 28 asteen lämpö vei kyllä mehut tarkkaan, kertoi Samuel Pökälä.

30-vuotias Samuel Pökälä aloitti pyöräilyuransa pyöräsuunnistajana, siirtyi sitten maantiepyöräilyyn. Siinä hän otti useita Suomen mestaruuksia, mutta piti samalla tuntumaa myös maastopyöräilyyn. Maantiepyöräilyjakson jälkeen hän keskittyi opiskeluun ja valmistuttuaan aloitti jälleen panostaa pyöräsuunnistukseen. Sen ohella hän ajaa maastopyöräilykilpailuja. Kauden ohjelmassa on seuraavan viikonlopun maastopyöräilyn lyhyen radan (XCO) SM-kilpailut Kokkolassa.