Oskari Kolehmainen voitti Ole Wackströmin muistoajon Porvoossa

12.6.2021

Kivuliaasti edennyt Suomen maantiepyöräilyn kilpailukausi näyttäisi nyt vihdoin pääsevän käynnistymään kunnolla. Siitä on osoituksena tänä viikonloppuna ajettava perinteinen Porvoon viikonloppu. Nyt ajettiin Ole Wackströmin muistoajo ja sunnuntaina ajetaan 92. Porvoon Ajot.

Ole Wackströmin muistoajo ajettiin profiililtaan helpolla ja nopealla 5,2 kilometrin radalla. Miesten ja miesjunioreiden 13 kierroksen eli 67,6 kilometrin kilpailu käynnistyi heti irtiotolla. Se kasvoi jo toisella kierroksella 10 ajajan ryhmäksi. Irtiotto sai pian ero yli minuutiksi ja kun takana ajanut pääjoukko ei saanut käynnistettyä tehokasta takaa-ajoa, irtiottoryhmän menestys näytti ilmeiseltä.

Kun kilpailusta oli ajamatta reilu kaksi kierrosta, TWD-Länkenin Sauli Pietikäinen iski yksinäiseen irtiottoon. Se tuli kuitenkin kiinni viimeisen kierroksen alkaessa. Sen jälkeen oli vielä pientä yritystä, mutta voitto ratkaistiin irtiottoryhmäläisten keskinäisessä kirissä. Kirivoiton otti TWD-Länkenin U23 -luokkaan tämän vuoden alusta noussut, mutta vielä 18-vuotias Oskari Kolehmainen. Seuraavat palkintosijat menivät kokeneille Anders Bäckmanille (IBD Cycling) ja Janne Varalalle (Jurvan Voima). Irtiottoryhmässä vahvasti ajanut TWD-Länkenin Axel Källberg oli paras U19 -luokan ajaja.

- Oli mukava ottaa ensimmäinen miesten elite -luokan voitto. Sauli ja Axel tekivät irtiotossa hyvää työtä ja päätimme hyvissä ajoin, että minä keskityn loppukiriin. Sauli pakotti omalla irtiotollaan muut tekemään töitä. Homma onnistui tänään hyvin, sanoi voittaja Oskari Kolehmainen.