Jaakko Hänninen tyhjensi jalkansa Mont Ventouxilla – Lopez soolovoittoon

8.6.2021

Jaakko Hänninen sai pitää vain yhden välipäivän, kun seuraava kilpailu kutsui. Hän ajoi ensin kahdeksan päivän ja 1250 kilometrin Critérium du Dauphiné ja nyt mäkimiesten kovan kilpailun Mont Ventoux Dénivelé Challengen. UCI 1.1 -kategorian kilpailussa on noin 4500 nousumetriä, kun kilpailun pituus on 153 kilometriä. Kilpailussa kiivetään kaksi kertaa yli 1900 metriin Mont Ventouxin päälle. Nousun pituus on yli 20 kilometriä. Toisen kerran nousun päällä oli maali.

Kilpailun loppuratkaisut nähtiin, kun maaliin oli noin 12 kilometriä. Sitä ennen Jaakko Hänninen veturina AG2R Citroën Team ajoi irtiottoryhmän kiinni. Kun viimeiset irtiottoryhmäläiset olivat pienen ennakkosuosikkiryhmän edessä, kolumbialainen Movistarin kova mäkimies Miguel Angel Lopez iski irti. Siihen ei AG2R Citroën Teamin kapteeni Ben O’Connor eikä kukaan mukaan pystynyt vastamaan. Lopez meni menojaan ja oli maalissa lähes kaksi ja puoli minuuttia ennen muita. 

Miquel Angel Lopezin takana yhteistyö ei toiminut. Ben O’Connor oli merkitty mies ja hänen kanssaan ei haluttu tehdä yhteistyötä. Ryhmästä karkasi espanjalainen Oscar Rodriguez (Astana) ja sai kohta seurakseen Lopezin joukkuetoverin Enric Masin. Rodriquez oli toinen ja Mas kolmas. O’Connor oli neljäs. Hänen ja Hännisen joukkuetoveri Geoffrey Bouchard oli 10:s. Hänninen oli 33:s.

- Joukkue teki kaiken Benin ja Geoffreyn eteen. Itse olin Benin suojana. Mont Ventouxin juurelle ajoimme ehkä liian innokkaasti, jolloin minun ja C Clément Champoussinin vedot jäivät vähän lyhyemmiksi. Loppujen lopuksi Ben jäi podiumin ulkopuolelle, mutta joukkue ajoi hyvin yhteen, kertoi Jaakko Hänninen.

Tulokset

Mont Ventoux Dénivelé Challenge (UCI 1.1) 153 km

1       Miguel Angel Lopez Moreno (Kolumbia) Movistar Team 4:30:04

2       Oscar Rodriguez Garaicoechea (Espanja) Astana-Premier Tech + 2:26

3       Enric Mas Nicolau (Espanja) Movistar Team + 2:33

4       Ben O'Connor (Australia) AG2R Citroën Team + 3:30

5       Cristian Rodriguez Martin (Espanja) Total Direct Energie s.a.             

6       Kenny Elissonde (Ranska) Trek-Segafredo + 4:02

7       Michel Ries (Luxemburg) Trek-Segafredo + 4:45

8       Simon Carr (Iso-Britannia) EF Education-Nippo + 5:41

9       Carlos Verona Quintanilla (Espanja) Movistar Team + 5:48

10      Geoffrey Bouchard (Ranska) AG2R Citroën Team + 6:10                                                  

33      Jaakko Hänninen (Suomi) AG2R Citroën Team + 14:06

Lisätietoja

Esko Lummelampi p. 0500 240 029

Jaakko Hännisen haastattelu- ja kuvapyynnöt:

Fred Machabert/Communication AG2R Citroen Team

presse@france-cyclisme.fr 

+33618513