Övermark kukisti Pietikäisen kotimaisen avauskisan loppukirissä Pyynikillä

23.5.2021

Maantiepyöräilyn Suomen cup käynnistyi Tampereen Pyynikillä perinteisellä 68 kilometrin Rosendahl GP:lla. Avauksen ykköseksi kiri pitkän irtioton päätteeksi Jurvan Voiman Riku Övermark. TWD-Länkenin Sauli Pietikäinen taipui viimeisillä metreillä kovassa kevätkunnossa olevalle Övermarkille.

Pyynikin mukavan vaihteleva 3,4 kilometrin kierros ajettiin 20 kertaa. Kuten Pyynikillä on ollut tapana, irtiotot olivat nytkin pääosassa. Heti kilpailun ensimmäisillä kierroksilla kärkeen irtosi GIF:n Johan Nordlund ja CCH:n Janne Lehtinen. Kaksikko puski hetken tässä kokoonpanossa, kunnes mukaan tuli Riku Övermark. Kun kilpailusta oli noin puolet jäljellä, TWD-Länkenin Sauli Pietikäinen ajoi yksin noin 30 sekunnin eron kiinni ja nousi neljänneksi mukaan irtiottoon. 

Nelikon vauhti oli liikaa Janne Lehtiselle ja hän joutui palaamaan pääjoukkoon. Pääjoukosta ei löytynyt vahvaa takaa-ajovoimaa ja yksittäiset takaa-ajoyritykset eivät johtaneet tulokseen. Kolmikko Övermark – Nordlund – Pietikäinen lähti viimeiselle kierrokselle yhdessä. Kierroksen loppuosan nousuissa Nordlund joutui hieman luovuttamaan ja viimeisille sadoille metreille tultiin Sauli Pietikäisen vetämänä. Pietikäinen ei saanut voittovaihdetta päälle ja Övermark pääsi Pietikäisen ohi juuri ennen maaliviivaa.

- Ei voinut mitään, Riku oli lopussa vahvempi. Teimme irtiotossa hyvin töitä yhdessä ja oma olo tuntui hyvältä. Tietysti ensimmäinen kilpailu on ensimmäinen kilpailu. Puristus vielä puuttuu. Kunto on kuitenkin hyvällä tasolla. Kaikki kunnia Rikulle, hän oli selkeästi vahvempi, kertoi Sauli Pietikäinen. 

Tulokset

41. Rosendahl GP, Tampere

M-elite, U-19, 68 km (20 x 3,4 km)

1       Riku Övermark Jurvan Voima 1:44:07

2       Sauli Pietikäinen TWD-Länken s.a.

3       Johan Nordlund GIF Chebici  1:44:19

4       Markus Knaapi Team Larunpyörä Cérvelo 1:44:37

5       Mikael Turunen IBD Cycling  1:44:54

6       Jesper Lindahl Porvoon Akilles Green Team 1:45:01

7       Anders Bäckman IBD Cycling s.a.

8       Markus Auvinen  Team Larunpyörä Cérvelo 1:45:03

9       Markus Björklund Larsmo IF s.a.           

10     Tomas-Casimir Niemi (U19) Tampereen Yritys/Cannibal Team s.a.

17      Eemil Uitto TWD-Länken 1:45:05

26     Oskari Kolehmainen TWD-Länken 1:45:05

31     Jimi Aalto TWD-Länken s.a.

36     Aaro Lampela (U19) TWD-Länken s.a.

 

Lisätietoja

Esko Lummelampi p. 0500 240 029