Moscon otti jo toisen etappivoiton Alpeilla – Hänninen ongelmitta pääjoukossa

21.4.2021

Tour of the Alpsin kolmas 162 kilometrin etappi vei kilpailukaravaanin Itävallan Imstista Italian Natursiin. Reitille mahtui neljä kovaa nousua. Ja kuten oli jo ennen etappia ounastelu, etappi oli luonteeltaan irtiottoryhmää suosiva. Päivän voittaja löytyikin kilpailun alussa muodostuneesta karkulaisryhmästä. Ykkönen oli italialainen Gianni Moscon (Ineos Grenadiers) toisella etappivoitollaan.

Vaikka kilpailun alussa kärkeen muodostui nimivahva 15 ajajan ryhmä, etappi oli kuitenkin kokonaiskilpailun johtavan Simon Yatesin Team BikeExchangen kontrollissa. Ero oli suurimmillaan vajaassa kolmessa minuutissa, mutta maalissa eroa voittaja Mosconiin oli 49 sekuntia. Yates tuli maaliin 66 ajajan ryhmässä ja säilytti vaivatta kokonaiskilpailun johtonsa.

Jaakko Hännisen joukkue AG2R Citroën Team ajoi etapin hyvin. Se sai isoon irtiottoryhmään kaksi ajajaa, Tony Callopinin ja Francois Bidardin. Gallopin tipahti terävimmästä kärjestä, mutta Bidard taisteli itsensä seitsemänneksi. Gallopin tuli maaliin Yatesin ryhmässä kuten myös hyvässä nousukunnossa oleva Jaakko Hänninen. Hänninen oli etapin 44:s. Hänen kokonaiskilpailusijoituksensa on samoin 44:s.

-  Irtiotto oli meidän joukkueemme tähtäimessä ja lopulta muodostui meidän kannaltamme hyvä ryhmä. Se menikin melkein maaliin asti alkuperäisessä kokoonpanossaan, kertoi Jaakko Hänninen.

Torstaina ajetaan kilpailun pisin, 168,6 kilometrin etappi Naturns - Pieve di Bono. Etapilla käydään kilpailun korkeimmalla kohdalla 1706 metrissä. Etapilla on kolme kovaa nousua.