Sam Bennett kirimiesten ykkönen UAE Tourissa – Jaakko Hänninen samalla ajalla

26.2.2021

Irlantilainen Deceuninck-Quickstep -joukkueen Sam Bennett otti jo toisen etappivoiton UAE Tourilla. Hän oli pitelemätön joukkuetoverinsa tanskalaisen Michael Mørkøvin tehdessä hänelle mainion esityön kilpailun kuudennella 165 kilometrin tasamaaetapilla.

Kilpailun alussa syntyi kuuden ajajan irtiotto ja se sai ajaa omaa ajoaan kirimiesten joukkueiden kontrolloidessa pääjoukossa aikaeron pysymistä vain muutamassa minuutissa. Se tuli kiinni, kun maaliin oli matkaa 25 kilometriä. Sen jälkeen Astana -Premier Tech -joukkueen Dmitriy Gruzdev yritti vielä yksinäistä irtiottoaan. Mutta sekin osoittautui turhaksi. Kilpailu päättyi vauhdikkaaseen massakiriin.

Etapilla ei ollut vaikutusta kokonaiskilpailun kärkeen. Slovenialainen Tadej Pogacar on edelleen 45 sekunnin erolla johdossa ennen britti Adam Yatesia.

Jaakko Hänninen tuli maaliin samalla ajalla kuin voittaja. Sijoitus oli 82. Hän on nyt kokonaiskilpailussa sijalla 43. Nuorten kilpailun sijoitus on 14.

- Tänään oli levoton päivä, mutta etappi meni odotetusti massakiriin. Meidän Tony Gallopin meni irtiottoon ja hoitamaan välikireillä kiripaidan itselleen. Yhdessä kohtaa tuuli halkoi porukan hetkeksi, mutta lopun vastatuuli ei olisi suosinut samanlaista sivutuulitaistelua kuin ensimmäisellä etapilla. Minun päivän päivä meni pääjoukossa pullomiehenä, kertasi Jaakko Hänninen päivän etappia.

Kilpailun viimeisenä päivänä ajetaan 147 kilometrin tasamaaetappi. Kirimiehet tulevat olemaan jälleen pääosassa.