Jaakko Hännisen kilpailukausi alkaa Espanjassa helmikuun alussa

20.1.2021

Maamme ainoa World Tour -tasolla kilpaileva pyöräilijä Jaakko Hänninen aloittaa uuden kilpailukautensa jo helmikuun alussa. 23-vuotiaan suomalaisen edellinen kilpailukausi päättyi poikkeuksellisen myöhään, kun hän ajoi ensimmäisen Italian ympäriajonsa loppuun vasta lokakuun 25. päivä.

Uusi kausi alkaa Espanjassa, kun Jaakko Hänninen starttaa joukkueensa AG2R Citroënin kanssa Valencian ympäriajoon, Volta a la Comunitat Valencianaan, helmikuun kolmantena päivänä. Viiden etapin kilpailun kokonaismatka on noin 615 kilometriä. Yksi 21 kilometrin etappi ajetaan henkilökohtaisena aika-ajona. 

Valencian ympäriajon Jaakko Hänninen ajaa viikko Valencian ympäriajon jälkeen kahden päivän Murcian ympäriajon Vuelta Ciclista a La Región De Murcia "Costa Calida". Sen jälkeen on vielä Espanjassa yhden päivän Clasica de Almeria. 

Jaakko Hänninen on parasta aikaa joukkueen harjoitusleirillä Espanjassa. Leiri on tutuissa Denian maisemissa, jossa Hänninen on harjoitellut jo amatööriaikanaankin. Denian ympäristössä on ollut leireilemässä useita ammattilaisjoukkueita samaan aikaan. Poikkeusaika on tuonut ongelmia, sillä koko Espanjan ja myös Costa Blancan hotelleista vain osa on toiminnassa ja kaikki halukkaat ammattilaisjoukkueet eivät ole päässeet suositulle alueelle. 

Hännisen joukkueella on uusi kumppani, kun autovalmistaja Citroën tuli toiseksi pääsponsoriksi vakuutusyhtiö AG2R La Mondialen rinnalle. Taloudelliset resurssit on näin turvattu useiksi vuosiksi eteenpäin. Myös joukkueen kilpailukalusto uusiutui, kun sveitsiläinen BMC otti pyöräsponsorin paikan. 

- Leiri täällä Espanjassa on sujunut hyvin. On ollut hienoa, että tämä leiri järjestyi poikkeustilanteesta huolimatta. Olemme täällä omassa kuplassamme ja saaneet kaikki harjoitukset tehtyä suunnitellusti. Ja olemme päässeet ajamaan uudella kalustollamme ja päässeet luomaan joukkuehenkeä uusien ajajiemme kanssa, kertoi Jaakko Hänninen palattuaan viiden tunnin harjoituslenkiltään.

- Viime kauden ohjelma venytti harjoituskauteni alkua ja kunto on vielä rakentumisvaiheessa. Ensimmäiset Espanjan kilpailut ovat hyviä. Niissä saa nostettua kuntoa mukavasti. Nämä kaikki nyt ajettavat Espanjan kilpailut palvelevat hyvin minun tulevaa ohjelmaanikin. Se sisältää melko paljon Espanjassa ajettavia kilpailuja. Toivotaan, että pandemiatilanne pysyy hallussa ja Espanjan ensimmäiset kisat päästään ajamaan, jatkoi Hänninen. 

Joukkueen leiri Deniassa päättyy perjantaina.