Porvoon Akilleksen pitkä kuiva kausi päättyi Fellmanin ajoissa

9.8.2020

Perinteikäs ja menestyksekäs Porvoon Akilles, nykyään Akilles Green Team, otti voiton Fellmanin ajoissa vuonna 2001. Silloin kirimies Kimmo Karhu tykitti Fellmanin voittoon. Sen jälkeen ei ole voittoja Fellmanissa herunut, mutta nyt lehti kääntyi. Nuori, heinäkuussa KymiRing Pyöräilyn voittanut Jaakko Sillankorva otti komean voiton kimurantilla Fellmanin radalla. 

Tänä vuonna Fellmanin kortteliajon reittisuunnitelmia jouduttiin miettimään ja muuttamaankin pariin kertaan, kun alueen kunnallistekniset työt toivat omat pulmansa kisan läpiviennille. Noin 1,4 kilometrin reitti saatiin kuitenkin alueen toimijoiden myötävaikutuksella lukittua. Järjestäjille haastetta toivat myös koronarajoitukset, jotka vaikuttivat mm. ulkomaalaisten pyöräilijöiden poissaoloon.

Vauhtia ei kuitenkaan puuttunut tämänkään vuoden perinteisestä tunnin ja viiden kierroksen kilpailusta. Kuten ennakkoon oli odotettavissa vauhdista ja irtiottoyrityksistä pitivät huolen Akilleksen ja kotijoukkueen TWD-Länkenin ajajat. Irtiottoja nähtiin alusta asti ja kokoonpanot muodostuivat noiden kahden joukkueen ajajista. Vahva irtiotto muodostui kilpailun puolen välin jälkeen, kun kärkeen iskivät TWD-Länkenin Julius Taskinen ja Akilleksen Samuli Öhman. Kaksikko sai hyvän etumatkan pääjoukkoon, josta takaa-ajoon lähti Taskisen joukkuetoveri Sauli Pietikäinen. Hän pääsi lähelle, mutta ei kuitenkaan tavoittanut karkulaisia ja hän palasi pääjoukkoon.

Kun kilpailusta oli jäljellä pari kierrosta, pääjoukosta irtosivat Akilleksen Jaakko Sillankorva ja TWD-Länkenin Oskari Vainionpää. Heidän vetonsa oli niin vahva, että he saavuttivat kärkikaksikon viimeisellä kierroksella. Näin voitosta oli kirimässä neljä ajajaa. Loppukirin vahvin oli nuori Jaakko Sillankorva ennen kokenutta Oskari Vainionpäätä. Loppukiristä tästä tuli Kymiringin toisinto. Kolmanneksi jäi pitkän irtioton päätteeksi Akilleksen Samuli Öhman. Julius Taskinen oli neljäs. 

Pääjoukon osalta ei ollut muuta mielenkiintoa kuin siinä ajaneiden kahden junioriajajan paremmuus. Pääjoukon kirissä TWD-Länkenin Oskari Kolehmainen nappasi Fellmanin parhaan juniorin palkinnon niukasti ennen Akilleksen Leevi Kervistä.

Tulokset

Fellmanin ajot, Lahti

1 h + 5 kierrosta (Kierros 1,4 km)

1  Jaakko Sillankorva Akilles Green Team 1:11:20

2  Oskari Vainionpää TWD-Länken sa

3  Samuli Öhman Akilles Green Team sa

4  Julius Taskinen TWD-Länken sa

5  Anders Bäckman IBD Cycling 1:11:58

6  Kim Harju CCH IceHearts sa

7  Oskari Kolehmainen TWD-Länken sa

8  Sauli Pietikäinen TWD-Länken sa

9  Leevi Kervinen Akilles Green Team sa

10 Jesper Lindahl Akilles Green Team sa

11 Otto Mielikäinen TWD-Länken sa

12 Jonathan Ewalds Akilles Green Team sa

Paras junioriajaja: Oskari Kolehmainen TWD-Länken