Nuori Jaakko Sillankorva voitti ensimmäisen KymiRing Pyöräilyn

12.7.2020

Kun moottoriurheilun megatapahtuma Moto GP -osakilpailu peruuntui uudella KymiRing -moottoriradalla, niin viikonloppu täyttyi muusta urheilusta. Lauantaina juostiin toinen KymiRing Running Day -tapahtuma ja sunnuntaina pääsivät pyöräilijät nauttimaan hyvästä säästä ja myös hienosti pyöräilyyn sopivasta KymiRing -radasta. Pyöräily oli nyt ensimmäistä kertaa mukana KymiRing Running Day -tapahtuman jatkeena

KymiRing Pyöräilyssä ajettiin kaksi lähtöä. Ensin ajoivat Kilpa -startin lisenssiajajat 69 kilometrin kilpailun ja sen jälkeen kuntoilijat 46 kilometrin kilpailun. Päälähtö oli kovaa menoa alusta loppuun. Kilpailun keskinopeus oli noin 45 kilometriä tunnissa. Vauhdin takeena oli jo toisella 4,6 kilometrin kierroksella kärkeen syntynyt irtiottoryhmä, jossa ajoi kolme Porvoon Akilleksen ajajaa, kaksi TWD-Länkenin ajajaa ja yksi Jurvan Voiman ajaja. 

Kun pääjoukossa sen enempää Akilles kuin TWD-Länkenkään eivät tehneet vetotöitä, ero kärkiryhmään pysyi noin 30 sekunnissa. Kärkiryhmä harveni parin viimeisen kierroksen aikana niin, että kärjessä oli Oskari Vainionpää (TWD-Länken), Jesper Lindahl ja Jaakko Sillankorva (Akilles) sekä Riku Övermark (Jurvan Voima). Viimeisellä kierroksella pääjoukko piristyi ajamaan nelikko kiinni, mutta herätys tapahtui liian myöhään. Nelikko ratkaisi kärkisijat. Sillankorva oli kokenutta Vainionpäätä vikkelämpi. Nuori Akilleksen ajaja valitsi ajolinjat lopussa hyvin ja otti selkeän voiton Vainionpäästä. Övermark oli kolmas ja Lindahl neljäs. Kilpailun parhaana junioriajajana palkittu Jimi Aalto (TWD-Länken) oli kuudes. 

Kuntosarjan nopein oli Janne Sallila. 

Tulokset 

KymiRing Pyöräily 12.7.2020

Iitti

Kilpasarja 69 km

1 Jaakko Sillankorva Akilles Green team 1:30:03

2 Oskari Vainionpää TWD-Länken s.a.

3 Riku Övermark Jurvan Voima s.a.

4 Jesper Lindahl Akilles Green team s.a.

5 Veeti Vainio Akilles Green team 1:30:14

6 Jimi Aalto TWD-Länken s.a.

7 Otto Mielikäinen TWD-Länken s.a.

8 Ukko Peltonen TWD-Länken / Baltic Chain Cycling s.a.

9 Tomas-Casimir Niemi Tampereen Yritys s.a.

10 Aaro Lampela Continental-Focus s.a.

11 Axel Källberg TWD-Länken s.a.

12 Anders Bäckman IBD Cycling s.a.

Kuntosarja 46 km

1 Janne Sallila 1:07:03

2 Joonas Hautala 1:07:15

3 Panu Hyöppinen VeloSaimaa 1:07.25