TWD-Länken täydensi joukkuettaan vielä yhdellä juniorilupauksella

17.2.2020

Pyry Pohjantähti (Kuva: Janne Pussila)
Pyry Pohjantähti (Kuva: Janne Pussila)

TWD-Länken teki vielä yhden täydennyksen nuoreen joukkueeseensa, vaikka pyöräilyn harjoittelukausi tulevaa kilpailukautta varten on jo ollut pari-kolme kuukautta täydessä käynnissä. Joukkueeseen liittyi heinolalainen lukiolainen Pyry Pohjantähti. 

Pyry Pohjantähti ajoi kaksi kautta Porvoon Akilleksessa, mutta otti sieltä loppusyksyllä 2019 oman edustusoikeutensa ulos ja oli jo lopettamassa omaa hyvin alkanutta pyöräilyuraansa. Vahvana aika-ajajana tunnettu 17-vuotias heinolalainen voitti viime kesänä aika-ajon Suomen mestaruuden junioreiden U19 -luokassa. Edellisenä vuonna hän voitti mestaruuden U17-luokassa. Näistä meriiteistä huolimatta hän oli jo jättämässä tavoitteellisen pyöräilyharrastuksen sivuun. Mutta päätös muuttui.

- Olin aikeissa jo lopettaa pyöräilyn syksyllä, kunnes kävin erinäisiä keskusteluja eri tahojen kanssa, mitkä saivat pyörrettyä päätökseni. Palasten loksahdellessa kohdalleen TWD-Länken lopulta teki sopimustarjouksen mahdollistaen loistavat olosuhteet menestyksen tavoitteluun ja kasvamiseen sekä urheilijana että ihmisenä. Olen motivoituneempi ja määrätietoisempi kuin koskaan aikaisemmin pyrkimyksissäni. TWD-Länken vakuutti minut osoittamalla luottamuksensa kykyihini ja ammattimaisella sekä kunnianhimoisella otteellaan urheiluun. Yhteisten näkemyksien ja tavoitteiden kohdattua uskon, että tästä vuodesta tulee hieno aloitus yhteistyöllemme, kertoi Pyry Pohjantähti.

- Pyry täydentää hyvin meidän joukkuettamme ja sopii siihen fokukseemme, minkä olemme toiminnallemme ja joukkueellemme asettaneet. Meillä on nyt viisi U19 -ajajaa ja he muodostavat käytännössä Suomen juniorimaajoukkueen. Kun meillä on vielä muutama U23 -ajaja, niin uskomme tästä joukosta löytyvän ajajia Jaakko Hännisen viitoittamalle kansainväliselle pyöräilijäpolulle, kertoi TWD-Länkenin joukkueenjohtaja Esko Lummelampi.

- Olisi tietysti ollut harmillista, jos Pyry olisi jättänyt kilpapyöräilyn jo uransa alkumetreillä. Suomessa on vähän niitä pyöräilijänuoria, jotka haluavat edetä kansainväliselle tasolle. Me ja Pyry tiedämme, että edessä on paljon, mutta maltillista työtä kaikilla rintamilla, jotta kehittyminen tapahtuu suunnitellusti, jatkoi Esko Lummelampi.