Jaakko Hänninen aloittaa kilpailukautensa neljän päivän etappiajolla Ranskassa

11.2.2020


Maamme ainoa World Tour -miespyöräilijämme, AG2R La Mondialen Jaakko Hänninen aloittaa torstaina pitkän, noin yhdeksän kuukauden kilpailukautensa Ranskassa neljän päivän etappiajolla.

Neljän päivän ja 635 kilometrin Tour de la Provence on jälleen kovatasoinen ellei kovatasoisin eurooppalainen 2.Pro -tason kilpailu. Kilpailussa on mukana 14 Word Tour -joukkuetta, viisi seuraavan tason eli Pro Teamin -joukkuetta ja kaksi Continental -joukkuetta. Monet kilpailijat ovat avanneet jo kilpailukautensa aikaisemmin, mutta mm. ranskalainen Thibaut Pinot (Groupama – FDJ) nähdään nyt ensimmäistä kertaa kilpailemassa tällä kaudella. Samoin ranskalainen Warren Barguil (Team Arkéa Samsic) aloittaa kautensa Provencessa.

Tour de la Provencessa kokonaiskilpailun kärkipäässä nähtäneen kovan luokan mäkimiehiä. Kilpailun toinen ja kolmas etappi ovat vaativia ja kolmas etappi päättyy Mount Ventouxin päälle. Jaakko Hänninen odottaa jo perjantaisesta noin 175 kilometrin etapista haastavaa. 

- Kyllähän tässä on kisakauden avausta jo odottanutkin. Tammi- ja helmikuu ovat sujuneet harjoitellessa hyvissä olosuhteissa aivan suunnitelmien mukaan. Kunto tuntuu niin hyvältä kuin se tässä vaiheessa voi tuntua. Minun roolini on apumiehen rooli, mutta keskimmäiset etapit näyttävät mihin suuntaan kilpailu ja meidän joukkueen tilanne menee. Toinen etappi starttaa melko kovaan 10 kilometrin nousuun ja mielenkiintoista nähdä, miten se tullaan ajamaan. Seitsemän miehen joukkueessamme ajaa tämän kilpailun toissavuotinen voittaja Alexandre Geniez, kertoi Jaakko Hänninen.

Tour de la Provence (2.Pro)

To 13.2. 1. etappi Châteaurenard - Saintes-Maries-de-la-Mer (149,5 km)

Pe 14.2. 2. etappi Aubagne - La Ciotat (174,9 km)

La 15.2. 3. etappi Istres - Mont Ventoux/Chalet Reynard (140,2 km)

Su 16.2. 4. etappi Avignon - Aix-en-Provence (170,5 km)