Mapei ja TWD-Länken jatkavat yhteistyötä myös 2020

28.1.2020


Viime vuonna alkanut yhteistyö maailman johtavan rakennuskemiantuoteyhtiö Mapein ja TWD-Länkenin välillä on saanut jatkoa. Mapei ja TWD-Länken ovat allekirjoittaneet alkavaa kautta koskevan sponsorointisopimuksen.

Italiassa vuonna 1937 perustettu ja siellä edelleen konsernin pääkonttoria pitävä Mapei on jatkanut myös Suomessa hyvää kasvua ja asemansa vahvistamista. Koko Mapein liikevaihto lähentelee jo kolmea miljardia euroa. Mapei -konsernissa urheilulla on ollut aina vahva asema sen viestintästrategiassa. Mm. se on ollut kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n sponsorina vuodesta 2008. Syksyllä 2019 Mapei ja UCI sopivat uudesta kolmen vuoden sponsorisuhteesta. Näin Mapei on näyttävästi esillä maailmanmestaruuskilpailuissa 2020 Sveitsin Aiglessa, 2021 Belgiassa Flandersissa ja 2022 Australian Wollongongissa.

Vaikka Mapeille pyöräily on ykköslaji, se on mukana mm. italialaisessa huippupalloilussa kuten jalka- ja koripalloilussa. 

TWD-Länken tunnetaan nuorten maantiepyöräilijöiden kehittäjänä. TWD-Länkenistä on viimeksi kirkkaimpana nimenä maailmalle noussut Jaakko Hänninen. Hän aloitti viime elokuussa Suomen tämän hetken ainoana World Tour -ammattilaisena ranskalaisessa AG2R La Mondiale -joukkueessa. Hännisen tämänvuotisessa kilpailusuunnitelmassa on mm. Espanjan ympäriajo.

- Meille on tärkeää olla mukana urheilussa ja erityisesti silloin, kun on kysymys nuorista. Meille jatkosta päättäminen TWD-Länkenin kanssa ei ollut vaikeaa. TWD-Länken sopii meille yhteistyökumppaniksi erinomaisesti. Olemme seuranneet sitä monia vuosia ja olleet vakuuttuneita sen tekemästä työstä nuorten pyöräilijöiden kehittämisessä. Me haluamme olla edelleen mukana tässä työssä, kertoi Mapein suomalaisyhtiön Mapei Oy:n toimitusjohtaja Mika Liikonen. 

- Olemme iloisia, että Mapei jatkaa meidän kumppaninamme. Mapein taloudellinen panos on meille hyvin merkityksellinen. Se on omalta osaltaan mahdollistamassa meidän nuorten pyöräilijöiden pyrkimyksiä kehittyä kansainväliselle uralle. Mapei on jo brändiarvoltaan niin iso, että voimme olla siitäkin hyvin ylpeitä, kertoi TWD-Länkenin joukkueenjohtaja Esko Lummelampi.

Mapei tulee näkymään kesän mittaan TWD-Länkenin joukkueen kautta, sen kaikissa viestintäkanavissa sekä Fellmanin ajoissa ja Finlandia MTB:ssa.