Kortteliajon suomenmestari Oskari Vainionpää vaihtaa joukkuetta Belgiassa 

1.12.2019

Oskari Vainionpää
Oskari Vainionpää

Kortteliajon suomenmestari, 24-vuotias TWD-Länkenin pyöräilijä Oskari Vainionpää vaihtaa belgialaisjoukkuetta. Hän ajoi Belgiassa päättyneellä kaudella Baguet M.I.B.A. Poorten – Indulek – Derito -joukkueessa, mutta uusi joukkue tulevalla kaudella tulee olemaan Davo United. Hän kävi neuvotteluja sen kanssa jo vuosi sitten. Nyt neuvottelut johtivat sopimukseen. 

Oskari Vainionpäällä kausi 2019 oli hyvä. Kortteliajon Suomen mestaruuden lisäksi hän ajoi SM-pronssia maantiepyöräilyn SM-kilpailujen aika-ajossa ja oli neljäs yhteislähtökilpailussa. Loppukaudella hän ajoi Belgiassa 10:ssä kilpailussa 10 parhaan joukkoon. 

Oskari Vainionpää näkee uuden joukkueen antavan hänelle hyvän mahdollisuuden etenemiseen pyöräilijän urallaan.

- Davo United on toiminut hyvänä ponnahduslautana ammattilaisjoukkueisiin. Davon kilpailukalenteri tarjoaa varmasti riittävän määrän näyttöpaikkoja ja loppu onkin itsestä kiinni. Päättyneellä kaudella menin mukavasti eteenpäin. Uskon olevani tulevalla kaudella entistäkin parempi ja valmiimpi urani seuraavaan steppiin, kommentoi Oskari Vainionpää uutta sopimustaan. 

Brysselin itäpuolella Sint-Truidenissa päätoimipaikkaansa pitävä Davo United ajaa kaikki tärkeimmät Benelux -maiden kilpailut. Niihin kuuluu mm. Nederlandse Loterij Topcompetitie -cup. Lisäksi ohjelmaan kuuluu kilpailuja mm. Ranskassa. 

Oskari Vainionpään tärkein työkalu, maantiekilpapyörä, on myös uudessa joukkueessa tuttu. Belgialainen Ridley on Davon yhteistyökumppani samalla tavalla kuin se on TWD-Länkeninkin kumppani.