TWD-Länken täydensi joukkuettaan kahdella lupaavalla nuorella 

25.10.2019

Axel Källberg (edessä) ja Jesper Lindberg (kuva Peter Vingstedt)
Axel Källberg (edessä) ja Jesper Lindberg (kuva Peter Vingstedt)
Jesper Lindberg (vasemmalla) ja Axel Källberg, uudet TWD-Länkenin nuoret pyöräilijät.
Jesper Lindberg (vasemmalla) ja Axel Källberg, uudet TWD-Länkenin nuoret pyöräilijät.

Lahtelaisjoukkue TWD-Länken, joka tunnetaan nuorten pyöräilijöiden kehittäjänä, on täydentänyt joukkuettaan kahdella nuorella lupauksella. Joukkue on tehnyt sopimuksen ikäluokkansa Suomen kärkipyöräilijöiden Axel Källbergin ja Jesper Lindbergin kanssa. 

Molemmat nuoret ajavat tulevalla kaudella ensimmäistä kauttaan U19 -luokassa. Näin TWD-Länkenillä on kaudella 2020 neljä nuorta tässä luokassa, kun Jimi Aalto ja Oskari Kolehmainen pysyvät vielä yhden vuoden juniori -luokassa. 

Axel Källberg ja Jesper Lindberg ovat toisen polven kilpapyöräilijöitä. Axel on lisäksi toisen polven ajaja TWD-Länkenissä, sillä hänen isänsä Peter ajoi joukkueen paidassa 2000 -luvun alussa ja sitä ennen Länkenin tomaattipaidassa. Axel Källbergin kotipaikka on Närpiö ja hän on edustanut Närpes Kraftia. Jesper Lindbergin kotipaikka on Sipoo ja hän on edustanut Sibbo Vargarnaa. Axel ja Jesper aloittivat tänä syksynä urheilulukion Ruotsin Falunissa. Falun on toinen Ruotsin urheilulukioista, jossa opiskelee ja valmennetaan nuoria pyöräilijöitä. Pyöräilijöillä on mahdollisuus harjoitella Falunin sisävelodromilla.  

  • Uudet ajajamme sopivat erinomaisen hyvin meidän toimintaamme ja tavoitteisiimme. He hakeutuivat meille hyvässä vaiheessa ja nyt meillä on hyvin aikaa tehdä kehitystyötä yhdessä ennen kuin on aika siirtyä uralla eteenpäin. Molemmilla on tähtäimessä kansainvälinen ura ja halu seurata Jaakko Hännisen jalanjälkiä, totesi TWD-Länkenin joukkueenjohtaja Esko Lummelampi. 
  • Ensiksi kiitän kasvattajaseuraani Närpes Krafita. Minulla on kova halu päästä eteenpäin ja olen tietysti seurannut läheltä TWD-Länkenin toimintaa, niin oli selvä, että seuraava askel oli selvä. Nyt minä olen yksi jäsen vahvassa joukkueessa ja haluan kehittyä tässä ympäristössä, kommentoi Axel Källberg omaa siirtoaan.
  • Minä kiitän puolestani omaa kasvattajaseuraani Sibbo Vargarnaa. Kun sekin on pieni pyöräilyseura, niin nyt oli aika ottaa seuraava askel. Tietysti olen keskustellut seurasiirrosta Axelin kanssa ja senkin vuoksi oli helppo tehdä päätös TWD-Länkeniin siirtymisestä. Minulla on halu kehittyä ja saada lisäresurssia. Tähtäin minulla on Axelin tavoin kansainvälisellä tasolla. Tämä on yksi tärkeä vaihe sillä tiellä, sanoi puolestaan Jesper Lindberg.

Edellä mainitun Jaakko Hännisen lisäksi kansainvälistä pyöräilijän uraa tekevät tällä hetkellä TWD-Länkenin ajajista Sauli Pietikäinen Ranskassa ja Oskari Vainionpää Belgiassa.