Sauli Pietikäinen jatkaa AC Bisontinen joukkueessa Ranskassa

17.10.2019

TWD-Länkenin pyöräilijä Sauli Pietikäinen on tehnyt jatkosopimuksen ranskalaisjoukkueensa AC Bisontinen kanssa. 23 -vuotias Pietikäinen ajoi päättyneen kauden Besançonin kaupungissa päämajaansa pitävässä joukkueessa ja vakuutti potentiaalillaan joukkueen johdon.

Sauli Pietikäinen kävi joitakin neuvotteluja muutamien muiden ranskalaisjoukkueiden, ensisijaisesti korkeimman amatöörikategorian eli DN1:n joukkueiden kanssa. Kun AC Bisontinen nousu varmistui DN1 -tasolle, suomalaisen päätöksenteko helpottui. Samalla varmistui astetta kovempi kilpailuohjelma kaudelle 2020. 

  • Mennyt kausi oli kohtalaisen hyvä ensimmäiseksi kaudeksi ulkomailla. Muutamia kymppisakin sijoituksia ja kakkoskategorian kisojen voittoja. Useasti olin apumiehen roolissa, ja pääasiassa roolit tulivat täytettyä hyvin. Kaudella sai ajettua paljon hyviä kisoja Ranskassa, joita pystyin täydentämään TWD-Länkenin kanssa ajetuilla UCI-kisoilla ja Ruotsin U6-etappiajolla SM-kisojen lisäksi, kertoi Sauli Pietikäinen.
  • Kaudesta jäi hyvä fiilis ja paljon oppia. Ranskan kieli kehittyi hyvin, ja sen opiskeleminen jatkuu päivittäin. Tiimi oli tyytyväinen minun tekemiseeni, ja on mukavaa, että he haluavat minun jatkavan myös ensi kauden joukkueessa ylemmällä sarjatasolla. Meillä tulee olemaan ensi kaudella hyvä joukkue. Kauteen 2020 on mukava lähteä, kun joukkueen toiminta on tuttua, sekä tietää Ranskan kilpailemisen tyylin tämän kauden perusteella. Palaan Besançoniin taas helmikuun alkupuolella, jatkoi Pietikäinen. 

Riippumatta siitä, että Sauli Pietikäisen harjoitus- ja kilpailutuntimäärä on reippaasti yli 1000 ja kilometrejä satulassa kertyy vuodessa noin 25.000, hän on hoitanut siviiliasiansa mallikkaasti. Pietikäinen opiskelee Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa. Nyt kun hän lokakuun alussa palasi Besançonista Suomeen, hän jatkoi opiskeluansa tiiviimmin. Tavoitteena on kandidaatin tutkinto ennen kuin kilpailukausi 2020 käynnistyy.