Jaakko Hänninen neljänneksi Tour du Doubsissa Ranskassa

15.9.2019

Jaakko Hänninen nousi taistelemaan voitosta viimeisessä nousussa 188,9 kilometrin Tour du Doubs -kilpailussa. Kilpailu päättyi Hännisen kannalta hankalasti muutaman kilometrin laskuosuuteen. Voittoon karkasi kuuden ajajan ryhmästä sveitsiläinen, maansa aika-ajomestari Stefan Küng. Hänninen taisteli seuraavista sijoista ja joutui taipumaan niukasti palkintokorokkeen ulkopuolelle.

Kilpailun reitti oli mäkinen. Reitillä oli viisi mäkikirimaalia. Viimeisen nousun huipulta oli maaliin noin neljä kilometriä. Jaakko Hänninen ja hänen joukkueensa AG2R La Mondiale panosti viimeiseen nousuun ja teki Hänniselle hyvän paikan nousta kärkiryhmään.

- En ollut aivan varma omasta mäkikunnosta verrattuna muihin mäkiajajiin. Viimeiset kilpailut ovat olleet tasamaakisoja. Mutta tämä päivä osoitti, että mäkijalat ovat tallella, kertoi Jaakko Hänninen.

- Pääsin viimeiseen nousuun hyvistä asemista ja meitä oli seitsemän tai kahdeksan ajajaa mäen päällä. Harmittavasti järjestäjien etumoottoripyörä veti meidät väärälle reitille mäen päällä. Jouduimme kääntymään oikealle reitille ja Stefan Küng pääsi meidän kärkiryhmäämme ja hän karkasi voittoon. Loppukiristä jäi seliteltävää, mutta sille ei voi mitään. Podium jäi odottamaan, jatkoi Jaakko Hänninen.

Jaakko Hännisen neljäs sija on toistaiseksi paras hänen elokuussa alkaneella ammattilaisuralla.

Hännisen kilpailut jatkuvat jo tulevana keskiviikkona, jolloin hän ajaa 206 kilometrin Belgiassa Gran Prix de Wallonien.

Tulokset

33. Tour du Doubs (UCI 1.1)
Morteau - Pontarlier   188.9 km

1    Stefan Küng (Sveitsi) Groupama – FDJ 4:39:08
2    Franck Bonnamour    (Ranska) Team Arkéa Samsic + 0:09
3    Martin Guillaume (Ranska) Wanty - Gobert Cycling Team s.a.
4    Jaakko Hänninen (Suomi) AG2R La Mondiale s.a.
5    Simon Pellaud (Sveitsi) IAM Excelsior s.a.
6    Élie Gesbert (Ranska) Team Arkéa Samsic    + 0:14
7    Jonathan Hivert (Ranska) Team Total Direct Energie + 0:16
8    Julien Simon (Ranska) Cofidis, Solutions Crédits + 0:20
9    Pacher Quentin (Ranska) Vital Concept - B&B Hotels s.a.
10    Marco Tizza (Italia)    Amore & Vita – Prodir s.a.