Ukko Peltonen kolarissa Ruotsissa – katkennut solisluu pitää sivussa 4-6 viikkoa

12.7.2019

TWD-Länkenille ja sen ajajalle Ukko Peltoselle tapahtui paha takaisku Ruotsissa ajettavan PostNord U6 Cycle Tour -kilpailun viidennellä etapilla. Kun 128 kilometrin etapista oli vain neljä kilometriä maaliin, tapahtui kärkiryhmässä kolari. Siinä oli mukana viisi TWD-Länkenin ajajaa.

Pahimmat vammat kärsi Ukko Peltonen. Hänet jouduttiin kuljettamaan Skövden sairaalaan. Siellä tehdyissä tutkimuksissa todettiin hänen solisluunsa katkenneen. Tehdyn toipumisaika-arvion mukaan hän joutuu olemaan sivussa 4 – 6 viikkoa.

Kärkiryhmässä ajaneista TWD-Länkenin ajajista vain Sauli Pietikäinen pääsi heti kaatumatta jatkamaan ja sijoittui etapilla 19:nneksi samalla ajalla kuin voittaja norjalainen Runar Sekse (Lillehammer CK). Pietikäinen on nyt kokonaiskilpailussa kahdeksantena 31 sekuntia jäljessä johtavasta norjalaisesta Håkan Lunder Aalrustista (Team Coop). Ajamatta on enää viimeinen 14 kilometrin aika-ajoetappi.

Tämä oli harmittava tapahtuma. Ukko Peltonen oli ennen tätä etappia kokonaistuloksissa seitsemäs vain 16 sekunnin päässä kärkimiehestä. Me olimme taistelemassa hyvin koko kilpailun voitosta. Tämän etapin jälkeen olisi ollut Ukolle vahva aika-ajoetappi. Nyt me olemme Sauli Pietikäisen varassa. Hänkin on vahva aika-ajossa, kertoi joukkuetta Ruotsin etappiajossa johtava Teppo Karhu.

Kaksi viikkoa sitten miesten ja U23- aika-ajon Suomen mestaruuden voittanut Ukko Peltonen oli juuri valittu Suomen EM-joukkueeseen Hollannin Alkmaariin. EM-kilpailut käydään 7.-11. elokuuta. Kilpailut jäävät näillä näkymillä Ukko Peltoselta väliin