TWD-Länkenin SM-mitalisaalis kasvoi kahdeksaan

1.7.2019

U23 -SM-maantien mitalikolmikko; SM-kultaa A-J Juntunen, SM-hopeaa Otto Mielikäinen ja SM-pronssia Jaakko Sillankorva.

TWD-Länken otti kaikkiaan kahdeksan mitalia Jurvassa viikonvaihteessa ajetussa maantiepyöräilyn SM-kilpailussa. Viimeisenä päivänä Otto Mielikäinen ajoi SM-hopealle U23 -luokassa 192 kilometrin yhteislähtökilpailussa maantiellä. Kilpailu käytiin yhdessä M-elite -luokan kanssa.

TWD-Länkenille viimeinen SM-päivä ei ollut kuitenkaan tavoitteiden mukainen. Tähtäimessä oli voitto kilpailun päälähdössä eli M-elite / U23 -maantiellä. Helpolla reitillä käydyssä kilpailussa tuloksena oli kuitenkin vain neljäs sija, jonka otti Oskari Vainionpää. Kilpailun voitti Oskari Vainionpään isä, 51 -vuotias Arto Vainionpää. Näin hänen pitkä ura ja kahden viimeisen vuoden hyvä harjoittelu toi mukavan palkinnon Vainionpään pyöräilyperheeseen.

Kilpailussa ajettiin ensin kaksi 50 kilometrin kierrosta ja sen päälle seitsemän lyhyempää 13,4 kilometrin kierrosta. Hyvistä yrityksistä huolimatta kunnon irtiottoryhmää ei muodostunut ennen kuin aivan kilpailun loppupuolella. Viimevuotinen Suomen mestari Anders Bäckman (IBD Cycling) ja kauhajokelainen, mutta järjestävää seuraa Jurvan Voimaa edustava Arto Vainionpää oli lopussa kahdestaan irti. Kaksikosta Bäckman vastasi vetotöistä ja Vainionpää tyytyi Bäckmanin vauhtiin. Kun takana ajaneessa pääjoukossa tarkkailtiin vain toisia ja ei ymmärretty lähteä takaa-ajoon riittävän aikaisin, 40 sekuntiin kasvanut ero riitti karkulaisille. Pääjoukko sai puristettua lopussa eron reiluun 10 sekuntiin, mutta se oli riittävä karkulaiskaksikolle. Bäckman nuorempana pyöräilijänä aloitti kirin kaukaa, mutta kokeneella Arto Vainonpäällä ei ollut vaikeuksia vastata. Hän kiri Bäckmanin ohi voittoon.

Pääjoukko jäi taistelemaan SM-pronssista. Sen otti Akilleksen Joni Kanerva niukasti ennen Oskari Vainionpäätä. Viides oli Turun Urheiluliiton Antti-Jussi Juntunen. Hän voitti samalla U23 -luokan.