Kotijoukkueen Ukko Peltonen vahvin Fellmanin kortteliajossa

8.6.2019

TWD-Länkenin Ukko Peltonen kiri Fellmanin ajojen voittoon jo heti ensimmäisillä kierroksilla lähteneestä viiden ajajan irtiottoryhmästä. Upea kesäsää oli houkutellut Fellmanin puistoon hyvän määrän pyöräily-yleisöä kannustamaan Fellmanin herruutta tavoittelevia korttelinkiertäjiä.

Fellmanin puiston ympäristön rakennustyöt olivat aiheuttaneet muutoksia viimeiset vuodet käytettyyn korttelirataan. Uusi 1200 metrin kierros oli nopea, mutta vaati myös hyviä ajotaitoja. Rata tarjosi hyvän mahdollisuuden irtiottoon ja sen Ukko Peltonen käytti hyväkseen neljän muun ajajan kanssa. Viiden ajajan kärkiryhmä piti yllä hyvää vauhtia. Pääjoukossa oli välillä yksittäisiä yrityksiä, mutta myös Ruotsin kortteliajon hallitsevan mestarin Emil Anderssonin Giro -joukkue yritti tosissaan ajaa karkulaisia kiinni, mutta se ei onnistunut.

Kärkiryhmä pienentyi loppukierroksilla kolmen ajajan ryhmäksi, jossa oli mukana Ukko Peltosen lisäksi maantiepyöräilyn hallitseva mestari Anders Bäckman (IBD Cycling) ja virolainen juniori Artjom Mirzojev (CFC). Kun virolainen oli osoittanut kiriherkkyytensä kilpailu välikireissä, päätti Peltonen pudottaa Mirzojevin. Yritys onnistui osalta, mutta Bäckman pystyi seuraamaan Peltosta. Kaksikko ajoi lopussa kiinni harventuneen pääjoukon ja kiri pääjoukon sisällä ykköseksi. Bäckman oli toinen ja Mirzojev kolmas. Pääjoukon kirissä Focus Continentalin Aimo Pyykkönen oli nopeampi Pro Continental -ammattilaisjoukkueen Novo Nordiskin Joonas Henttalaa. Pyykkönen siis neljäs ja Henttala viides.

Ukko Peltosen voitto oli samalla TWD-Länkenin kymmenes Fellmanin ajojen voitto 2000 -luvulla.

Viikonlopun kilpailun jatkuvat Porvoossa lauantaina Ole Wackströmin muistoajolla ja sunnuntaina perinteisellä Porvoon Ajoilla.