Jaakko Hännisen toipuminen edistyy, mutta pitkittyy

5.6.2019

Ranskassa toukokuun 10. päivä kilpailussa loukkaantuneen Jaakko Hännisen toipuminen edistyy, mutta toipuminen vie ennakoitua pidemmän aikaa. Hänninen joutui kilpailuorganisaation moottoripyörän telomaksi ja loukkasi mm. kättään ja rintakehäänsä.

Jaakko Hänninen oli alkuviikosta Lyonissa sairaalassa röntgenkuvauksissa ja häntä hoitavan lääkärin tarkastuksessa, jossa aikataulutettiin mm. tulevat hoitotoimenpiteet ja tervehtymisarvio kilpailukuntoon. Hänen peukalostaan poistetaan sitä tukevat piikit juuri ennen juhannusta. Sen jälkeen on vielä odotettava noin kuukausi, ennen kuin kilpaileminen on mahdollista. Muiden vammojen tervehtyminen on sujunut hyvin ja niiden puolesta kevyt harjoittelu on mahdollista.

Toipumiseni kilpailukuntoon vie aikaa enkä minä itsekään halua ottaa mitään riskejä. Käsi tulee olemaan aika pitkään voimaton ja kilpaileminen ei ole vaaratonta. Hyvä kuitenkin, että pääsen tässä pikkuhiljaa ajamaan kevyttä lenkkiä. Tilanne harmittaa, mutta haluan lähteä ammattilaisuralleni terveenä. Saattaa olla, että ehdin ajaa vielä heinäkuun lopulla jonkun amatöörikilpailun ennen kuin siirryn elokuun alussa AG2R La Mondialen joukkueeseen, kertoi Jaakko Hänninen.

Olen sen verran optimisti, että ajattelin mielessäni pääseväni jo kesäkuun lopulla maantiepyöräilyn SM-kilpailuihin, mutta nyt ne jäävät väliin. Samoin mielessäni oli päästä TWD-Länkenin mukana Ruotsiin viikon etappikilpailuun heinäkuussa, mutta sekin on jätettävä pois ohjelmasta, jatkoi Jaakko Hänninen.

Jaakko Hännisellä on sopimus ranskalaisen World Tour -joukkueen AG2R La Mondialen kanssa. Se alkaa elokuun 1. päivä. Hän edustaa Ranskassa siihen asti EC Saint-Etienne Loire amatöörijoukkuetta ja Suomessa TWD-Länkeniä