Iso kansainvälinen yhtiö MAPEI TWD-Länkenin sponsoriksi

25.4.2019 klo 13:00


Mapei Oy ja TWD-Länken ovat sopineet sponsorointiyhteistyöstä. Mapei näkee urheilun tärkeänä osana viestintästrategiaansa ja kokee erityisesti nuorten urheilijoiden tukemisen keskeisenä.

Italiassa vuonna 1937 perustettu, rakennuskemiantuotteiden maailman johtava yhtiö Mapei aloittaa TWD-Länkenin sponsorina. Mapei toimii 86 maassa ja on kasvattamassa myös Suomessa vahvaa jalansijaa omalla toimialallaan.

Mapei -konsernilla on pitkä historia pyöräilyn kanssa. Se tunnetaan vahvana pyöräilyn sponsorina. Se rahoitti Mapei -nimellä ajanutta ammattilaistallia vuosina 1993 – 2002. Talli saavutti 654 voittoa ja oli monena vuonna ammattilaistallien rankingin ykkönen.

Mapei toimii tiiviissä yhteistyössä kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n kanssa. Mapei on ollut vuodesta 2008 maantiepyöräilyn MM-kilpailujen pääsponsorina ja on sitä myös tänä vuonna Yorkshiressa ajattavissa MM-kilpailuissa. Tämän lisäksi Mapei tukee UCI:n valmennuskeskusta mm. oman urheilijoiden tutkimus- ja testauskeskuksensa kautta. Myös parapyöräilyn MM-kilpailuissa Mapei on toiminut vahvana sponsorina.

Vaikka Mapeille pyöräily on ykköslaji, se on mukana mm. italialaisessa huippupalloilussa mm. jalka- ja koripalloilussa.

TWD-Länken tunnetaan nuorten maantiepyöräilijöiden kehittäjänä. Tällä hetkellä ykkösnimenä on Jaakko Hänninen, joka saavutti viime syksynä maantiepyöräilyn MM-kilpailuissa Innsbruckissa pronssia. Hännisen hyvät esitykset ja kehityspotentiaali toi hänelle ammattilaistallipaikan korkeimmalla tasolla huippujoukkue AG2R La Mondialessa.

- Meille on tärkeää olla mukana urheilussa ja erityisesti silloin, kun on kysymys nuorista. TWD-Länken sopii meille yhteistyökumppaniksi erinomaisesti. Olemme seuranneet sitä monia vuosia ja olleet vakuuttuneita sen tekemästä työstä nuorten pyöräilijöiden kehittämisessä. Me haluamme tulla mukaan tähän työhön, kertoi Mapein suomalaisyhtiön Mapei Oy:n toimitusjohtaja Mika Liikonen.

- Olemme tietysti otettuja, kun saamme Mapein yhteistyökumppaniksemme. Kaikki maantiepyöräilyä vähänkin seuranneet tietävät Mapein brändin ja sen aseman. Me arvostamme korkealle Mapein tekemän työn pyöräilyn hyväksi. Meille tämä sponsorisuhde on hyvin merkityksellinen. Se parantaa entisestään meidän toimintamahdollisuuksiamme ja koituu nuorten pyöräilijöidemme hyväksi. Samalla se velvoittaa meitä entistä kovempaan ja laadukkaampaan työhön, kertoi TWD-Länkenin puheenjohtaja Esko Lummelampi.

Mapei tulee näkymään kesän mittaan TWD-Länkenin joukkueen kautta, sen kaikissa viestintäkanavissa sekä Fellmanin ajoissa ja Finlandia MTB:ssa.


Lisätietoja
Esko Lummelampi, TWD-Länken p. 0500 240 029
Mika Liikonen, Mapei Oy p. 040 546 0886