TWD-Länkenin Peltonen soolovoittoon kauden kotimaisessa avauksessa Porissa

23.4.2019

Maantiepyöräilyn kotimainen kilpailukausi avataan perinteisesti Lattomeriajolla Porissa. Tänä vuonna avaus saatiin suorittaa hyvissä keväisissä olosuhteissa. Kilpailussa kierretään selväpiirteistä ja maastoltaan helppoa, reilun 15 kilometrin kierrosta. Nyt avauskilpailuun miesten päälähtöön starttasi reilu 80 voiton tavoittelijaa.

 

Lattomeriajo on useana vuonna kulkenut TWD-Länkenin komennossa. Ja niin se kulki myös tänä vuonna, kun joukkueen 20 -vuotias Ukko Peltonen otti komean soolovoiton. Se oli TWD-Länkenin kahdeksas Lattomeriajon voitto viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Kilpailun reitti ei tarjoa ratkaisupaikkoja, mutta aktiivisella ajamisella ja hyvällä joukkuetyöskentelyllä voi onnistua. Niin tänäkin vuonna, kun kilpailun puolessa välissä Ukko Peltonen irtosi yhdessä hallitsevan Suomen mestarin, IBD Cyclingin kokeneen Andres Bäckmanin kanssa pääjoukosta. Kun pääjoukko ei saanut organisoitua tehokasta takaa-ajoa, karkulaiskaksikko sai ajettua noin kahden minuutin eron.

Kun kilpailusta oli ajamatta noin 25 kilometriä, Ukko Peltonen piti kärjen vauhdin sen verran hyvänä, että se oli liikaa Bäckmanille. Peltonen jaksoi hyvin, vaikka viimeisellä kierroksella pääjoukko sai hieman rivejään koottua ja eroa pienentymään. Missään vaiheessa Peltosella ei ollut vaaraa kiinnitulosta, vaan hän pystyi jo viimeisellä kilometrillä nautiskelemaan kauden avausvoitosta.

Muut palkintokorokesijoitukset ratkaistiin pääjoukon kirissä. Siinä nopein oli porilainen ex-ammattilainen, GIF Chebici -joukkeessa ajava Matti Manninen ennen TWD-Länkenin 18 -vuotiasta Otto Mielikäistä.

TWD-Länkenin menestystä täydensi 16 -vuotias Oskari Kolehmainen, joka palkittiin toiseksi parhaana junioriajajana Porvoon Akilleksen Samuli Öhmanin jälkeen.

- Lattomeren voittoon sisältyy aina pieni lisäarvo, kun se on Suomen kauden avauskilpailu. Ja itse asiassa tämä oli minun ensimmäinen voittoni maantiellä. Tiedän, että olen hyvässä kunnossa, mutta kyllä tähän tarvitaan myös muuta joukkuetta. Meistä olisi voinut olla irtiotossa joku toinenkin, nyt oli minun vuoroni. Olisihan ollut helpompaa, että Anders olisi pysynyt mukana pidempään. Nyt jouduin ajamaan yksin yli 20 kilometriä, mutta onneksi vauhtini riitti loppuun asti, kertoi Ukko Peltonen.

Kotimaan kilpailukausi jatkuu tulevana viikonloppuna Turussa, jossa ajetaan lauantaina 62. TS-kortteli ja sunnuntaina Simo Klimscheffskij´n muistoajo.

Tulokset

21. Lattomeriajo, Pori

Miehet 94 km

1 Ukko Peltonen TWD-Länken 2:18:25
2 Matti Manninen Gamlakarleby IF 2:18:39
3 Otto Mielikäinen TWD-Länken s.a.
4 Juska Savolainen Cycle Club Helsinki s.a.    
5 Samuli Öhman Porvoon Akilles s.a.
6 Trond Larsen Idrottsklubben-32 s.a.    

10 Julius Taskinen TWD-Länken s.a.    
18 Eemil Uitto TWD-Länken s.a.    
23 Oskari Kolehmainen TWD-Länken s.a.    
46 Otto Kolehmainen TWD-Länken s.a.    
58 Jimi Aalto TWD-Länken 2:19:00
68 Aleksi Hänninen TWD-Länken